12.04 SGGW-akcja ZAPYTAJ MINISTRA (s.91)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro sty 04, 2012 23:39 Re: Ustawa już obowiązuje, ale jak jest realizowana? (str.31)

CatAngel pisze:Nie wiem czy już ktoś wkleił link http://tablica.pl/oferta/walczymy-o-pra ... DC44x.html :roll:

Co za poj...
A kto im broni hodować rodowodowe zwierzęta? Czy są jakieś zakazy w tym względzie?
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro sty 04, 2012 23:42 Re: Ustawa już obowiązuje, ale jak jest realizowana? (str.31)

GuniaP pisze:http://www.rzeszowiak.pl - mnóstwo ogłoszeń, napisałam do nich że to niezgodne z prawem, ciekawe czy coś zmienią.

A co tam jest niezgodnego z prawem?
Przecież to serwis ogłoszeniowy, nie możesz na nim nic kupić/sprzedać.
Obrazek

marioka

Od: Wto wrz 06, 2011 13:39

Post » Czw sty 05, 2012 0:37 Re: Ustawa już obowiązuje, ale jak jest realizowana? (str.31)

CatAngel pisze:Nie wiem czy już ktoś wkleił link http://tablica.pl/oferta/walczymy-o-pra ... DC44x.html :roll:

8O 8O 8O szok!

Za chwilę będą walczyć o niekastrowanie bezdomnych kotów bo pozbawiamy je prawa do rozmnażania :evil:
Normalnie się gotuje we mnie :evil:

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Czw sty 05, 2012 0:43 Re: Ustawa już obowiązuje, ale jak jest realizowana? (str.31)

Napisałam parę słów gościowi... Nie wytrzymałam :evil:

Ale nadal mam obawy w kwestii chyba jeszcze nie poruszanej tutaj...
Mianowicie tacy przeciętni Kowalscy zobaczą ogłoszenie o 'rasowcu' za darmo. Zadzwonią do hodofcy a on im na to ze to tylko ogłoszenie ale cena jest taka i taka bo mu na pieniądzach nie zależy i nie bierze po 2tys. tak jak ci niedobrzy hodowcy... Wielu ludzi może się skusić...

EDIT:
Dostałam odpowiedź od gościa. Napisałam ze psy można wykastrować i będą spokojnie żyć... Zostałam zjechana ze głupia jestem bo kastrowane zwierzęta chorują na nowotwory (!) i wiele wiele innych ciężkich chorób... No tak- ja niemądra :x

AudiaXyz

Od: Czw sie 19, 2010 14:19

Post » Czw sty 05, 2012 1:10 Re: Ustawa już obowiązuje, ale jak jest realizowana? (str.31)

"A kto im broni hodować rodowodowe zwierzęta? Czy są jakieś zakazy w tym względzie?" - NIESTETY SĄ - jest to przymus wystaw i przynależności do chorych związków z wyznawcami o chorych poglądach oraz przymusowe płacenie haraczu na te związki i samozwańczych prezesików biorących kasę za to prezesikowanie.

rudzia13

Od: Czw sie 20, 2009 15:45

Post » Czw sty 05, 2012 1:15 Re: Ustawa już obowiązuje, ale jak jest realizowana? (str.31)

rudzia13 pisze:"A kto im broni hodować rodowodowe zwierzęta? Czy są jakieś zakazy w tym względzie?" - NIESTETY SĄ - jest to przymus wystaw i przynależności do chorych związków z wyznawcami o chorych poglądach oraz przymusowe płacenie haraczu na te związki i samozwańczych prezesików biorących kasę za to prezesikowanie.

RUDZIA13 Obrazek

konstruktywny głos w gąszczu zawiłości!
następny post tej istoty będzie o/i/lub Tusku/PO/rządzie

Obrazek

proponuję, żeby reszta użytkowników zmilczała, skoro już ja nie wytrzymałam Obrazek
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Czw sty 05, 2012 1:28 Re: Ustawa już obowiązuje, ale jak jest realizowana? (str.31)

Wygrana na razie bitewka nie oznacza wygranej wojny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Żyjecie w MATRIXIE, tylko o tym nie wiecie, bo połkneliście nie tą pigułkę. Jak świat światem ludzie z podziemia zawsze wygrywali prędzej czy później. Prawdziwy Polak to partyzant. Szkopów załatwili partyzanci, to tym bardziej patałachów załatwią.

rudzia13

Post » Czw sty 05, 2012 1:35 Re: Ustawa już obowiązuje, ale jak jest realizowana? (str.31)

Dziecko neostrady :?:

AudiaXyz

Od: Czw sie 19, 2010 14:19

Post » Czw sty 05, 2012 1:39 Re: Ustawa już obowiązuje, ale jak jest realizowana? (str.31)

rudzia13 pisze:Wygrana na razie bitewka nie oznacza wygranej wojny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek

rudzia13 pisze:Żyjecie w MATRIXIE, tylko o tym nie wiecie, bo połkneliście nie tą pigułkę. Jak świat światem ludzie z podziemia zawsze wygrywali prędzej czy później. Prawdziwy Polak to partyzant. Szkopów załatwili partyzanci, to tym bardziej patałachów załatwią.

oł je!
Obrazek

(wersja zombie z uwagi na porę)
Izabela
Obrazek

Marcepan

Post » Czw sty 05, 2012 1:44 Re: Ustawa już obowiązuje, ale jak jest realizowana? (str.31)

"(wersja zombie z uwagi na porę)" - wreszcie się przyznałaś kim naprawdę jesteś - w dodatku smarkatą zombie

rudzia13

Post » Czw sty 05, 2012 1:52 Re: Ustawa już obowiązuje, ale jak jest realizowana? (str.31)

rudzia13 pisze:"(wersja zombie z uwagi na porę)" - wreszcie się przyznałaś kim naprawdę jesteś - w dodatku smarkatą zombie

Obrazek
Izabela
Obrazek

Marcepan

Post » Czw sty 05, 2012 7:24 Re: Ustawa już obowiązuje, ale jak jest realizowana? (str.31)

rudzia13 pisze:Wygrana na razie bitewka nie oznacza wygranej wojny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Żyjecie w MATRIXIE, tylko o tym nie wiecie, bo połkneliście nie tą pigułkę. Jak świat światem ludzie z podziemia zawsze wygrywali prędzej czy później. Prawdziwy Polak to partyzant. Szkopów załatwili partyzanci, to tym bardziej patałachów załatwią.

Po:
1. o jakiej rasie mówimy jak nie macie na to potwierdzenia czytaj rodowodu
2. o jakich hodowlach mówimy skoro to dla Was przychód i można wywnioskować z licznych postów w necie, że kochacie swoje zwierzaki dopóki jest z nich kasa
3. jeżeli chcecie mieć przychód/dochód to wypadało by zrobić to zgodnie z przepisami - 14,49 zł od sztuki stana podstawowego prosze bardzo NIP-1 oraz PIT-6/PIT-6L
4. nik nie zabrania Wam hodować zwierząt rasowych
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Czw sty 05, 2012 8:29 Re: Ustawa już obowiązuje, ale jak jest realizowana? (str.31)

sunshain pisze:
4. nik nie zabrania Wam hodować zwierząt rasowych

Ale za rasowe trzeba zapłacić więcej niz trzy stówki, do tego opłaty w związku (rodowód rejestracja itp) znowu kasa, plus wystawy też nie za darmo, do tego jeszcze dobrej jakości kosmetyki dla chociażby psów z włosem(york , maltańczyk itd.) niestety droższe niż te dla ludzi. Jakby tego było mało te rasy trzeba codziennie czesać , zakładać papiloty kąpać bo wystrzyżony wypłosz nadaje się tylko do rodzenia nie do pokazania. I jak już taki biedny pseuduch poniesie te wszystkie koszta i okarze się ,że yorkowi nie staneło ucho, maltańczyk ma kiepski włos , i w ziązku z tym nie można ich rozmnożyć bo hodowlanki nie zrobią. To kto mu te koszta zwróci ?

Apsik77

Od: Śro lip 29, 2009 16:31

Post » Czw sty 05, 2012 9:02 Re: Ustawa już obowiązuje, ale jak jest realizowana? (str.31)

marioka pisze:
GuniaP pisze:http://www.rzeszowiak.pl - mnóstwo ogłoszeń, napisałam do nich że to niezgodne z prawem, ciekawe czy coś zmienią.

A co tam jest niezgodnego z prawem?
Przecież to serwis ogłoszeniowy, nie możesz na nim nic kupić/sprzedać.

Co drugie ogłoszenie "sprzedam szczeniaki" za 130-300 zł no to chyba o tym tu piszemy o handlu nierasowymi w Internecie ?
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Czw sty 05, 2012 9:24 Re: Ustawa już obowiązuje, ale jak jest realizowana? (str.31)

Ale ogłoszenie samo w sobie nie łamie ustawy, nie jest wprowadzeniem do obrotu.
GuniaP pisze:no to chyba o tym tu piszemy o handlu nierasowymi w Internecie ?

Rasowymi/rodowodowymi też nie nie wolno handlować w internecie! (poza wyjątkami ujętymi w ustawie.
Obrazek

marioka

Od: Wto wrz 06, 2011 13:39

[poprzednia][następna]