Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro gru 23, 2015 22:26 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

:(

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt gru 25, 2015 11:20 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Pomimo wszystko, życzę Wam radosnych Świąt! :s4:

Obrazek

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob gru 26, 2015 1:04 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Erinku - dziękujemy ! :1luvu:

Pomimo wszystko czujemy się nieźle, wszyscy - i koty, i psy, i jeże ... oby tak dalej :P Wszyscy tym odpoczywaniem są umęczeni na maksa :roll: Psy dziś są szczególnie udręczone ... sąsiadom uciekła sunia w typie owczarka niemieckiego i wymyśliła sobie, że Fifi zostanie ojcem jej dzieci. Założyła obóz przed naszą bramą i koczuje. Po kilku godzinach lizania się po łapkach, udało się odciągnąć Flipka od bramy - w domu, padł jak mucha. Balcio również :P Cieplutko wszystkim pozdrawiamy :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob gru 26, 2015 7:50 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Rozdzielanie kochanków 8O
O swoich to ludzie potem dramaty piszą, a innym to sami robią :twisted: Zero zrozumienia.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie gru 27, 2015 11:55 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Morelciu, gdyby to była prawdziwa, platoniczna miłość - kochankowie nie zostaliby rozdzieleni :P Ale obawiam się, że to tylko fizjologia :| Dziś rano dopadła Flipka na spacerze ... odprowadziłam ją do sąsiadów, ale nie zostałyśmy wpuszczone :roll: Musiałam ją puścić wolno.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie gru 27, 2015 13:49 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Jak to 'puścić wolno' ???? Nic jej się nie stanie??
U ludzi to też głównie fizjologia... 8) , a co, fizjologia to nie potrafi dokuczyć?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie gru 27, 2015 14:38 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Morelowa, co Ty tu próbujesz propagować? :201424 :201488 :wink:

Erin

Post » Nie gru 27, 2015 15:12 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Ależ oczywiście, że może się jej coś stać.

Ale co miałam zrobić. Do domu jej nie mogę zabrać. Do właścicieli dzwoniłam od wczoraj (numer mam sprzed kilku lat), dziś odebrała kobieta i na pytanie czy dodzwoniłam się do właścicielki odpowiedziała, że to pomyłka. Może i pomyłka, ale podejrzanie głos był podobny. Rozmawiałam z ich bliskimi sąsiadami, ale nie mają do nich kontaktu. Sugerowali, żeby ją przywiązać do płotu, ale nie mogłam tego zrobić, bo musiałam iść do pracy i nie wiadomo ile musiałaby tam siedzieć. W sumie chyba tak bym zrobiła, ale nie miałam obroży, tylko zadzierzgniętą smycz, więc jakby się zaczęła szarpać, to mogłaby się udusić. Rozmawiałam też z dalszymi sąsiadami, ale też nie mieli do nich kontaktu i tylko mnie pocieszyli, że sami ją odprowadzali wczoraj i przedwczoraj. Liczę, że dziś też ją ktoś odprowadzi. Postaram się popytać sąsiadów z ich ulicy, żeby mieć na przyszłość do nich jakiś kontakt.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie gru 27, 2015 16:52 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Osz... taka ta... Że też u nas nie ma schronisk z prawdziwego zdarzenia - znaczy przyjaznych zwierzętom. Bo psa należałoby chyba po prostu zabrać i gdzieś schować/oddać/znaleźć jej człowieka :?

Obrazek

morelowa

Post » Nie gru 27, 2015 18:31 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Co za ludzie :?
A może poprosić jakąś fundację o pomoc?

Erin

Post » Nie gru 27, 2015 23:09 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Myślałam o fundacji... ale sytuacja jest chyba bardziej skomplikowana, niż to widać na pierwszy rzut oka. Bo sunia ma swoją rodzinę z małymi dziećmi, z którymi, jak mi się wydaje jest związana - broni terenu i swoich ludziów jak niepodległości. Jak rozmawiałam z tymi z osobami z sąsiedztwa, pani twierdziła, że przecież to taki agresywny pies... a pan, mówił, że może agresywny jak broni swoich - przecież widzi, że daje się drapać po pleckach :roll: No i właściciele o nią dbają, w swoim rozumieniu dobrze - ma co jeść i gdzie spać. W sumie najlepiej byłoby ją porwać i wysterylizować, tak żeby nie zauważyli - tylko problem w tym, że jak zniknie mogą wziąć innego psa i już jej nie chcieć z powrotem.

Sama nie wiem - myślę, że podstawą będzie nawiązanie z nimi bliższych kontaktów i pokazanie, jakiego dobrego mają psa. Powiem Wam otwarcie - to super sunia, bez problemu szła na smyczy... może nie nawiązywała kontaktu, ale robiła wszystko, co chciałam. Oczywiście bez pozostania pod bramą swojego domu :wink: Nie to co Fifi, że człowiek wychodzi na spacer i uruchamia tryb wzmożonej czujności - oczy i uszy wirujące wokół głowy w poszukiwaniu myszy, kretów, wiewiórek, saren, dzików... :roll: żeby w porę zareagować i nie pofrunąć za psem :roll: Albo całkowite skupienie na psie, żeby to on nie zauważył wyżej wymienionych :P Z Balciem jest prościej, on wymaga tylko skupienia na sobie i piłeczce.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon gru 28, 2015 7:56 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Też pomyślałam o tym 'porwaniu'... Ale to wymagałoby szczególnego planu.
Więc chyba rozmowa jest najlepszym rozwiązaniem. Może im w ogóle do głowy nie przyszła ta kastracja, jak i to, że psu się może cos stać jak tak biega luzem. Ciekawe swoją drogą czy przychodzi im do głowy, że ten 'luz' może się skończyć ciążą? i co wtedy mieliby zamiar zrobić?

Obrazek

morelowa

Post » Pon gru 28, 2015 9:15 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Mnie tylko zastanawia, dlaczego ona ciągle biega luzem?
Bramy nie zamykają czy dziewczyna podkopy robi?
A rozmowa może i dobre rozwiązanie, tylko jak to zrobić, jak nigdy ich zastać nie można?

Erin

Post » Pon gru 28, 2015 21:45 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Erin pisze:Nemi daj znać, jak się czegoś dowiesz o komórkach macierzystych.

Wiesz może coś więcej o tych komórkach?
Mam dwa koty z problemami nerkowymi.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto gru 29, 2015 9:32 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Lidka, niestety nie. A też bym się chętnie dowiedziała.
Podobno efektów większych nie przynoszą, ale informacji na ten temat jak na lekarstwo.

Erin

[poprzednia][następna]