Szczenięta od seterki irlandzkiej - wszystkie precz! ;-)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw maja 07, 2009 7:42

Przy mamie z pewnścią dojdzie do siebie :D

karolam

Od: Śro maja 06, 2009 15:47

Post » Pt maja 08, 2009 7:06

Ogromnie się cieszę z dobrych wieści!!! Dwa maluchy mają domki i to super :D Mam nadzieję, że Golf szybko dojdzie do siebie pod czułym okiem Behemotki i bawiąc się z rodzeństwem -zyczę szybkiego nowego domku !!!!!

ArxTe

Od: Śro mar 25, 2009 15:21

Post » Nie maja 10, 2009 11:34

Po ostatnich doświadczeniach i kilku deklaracjach bez pokrycia cieszę się dość powściągliwie - uwierzę, jak zobaczę, tzn. jak larwy znikną. Ale wszelakie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Gobi ma dom :D.
W Łodzi. Poświadczony przez dogomaniaczkę 8), robiący bardzo dobre wrażenie. Dom z ogrodem, doświadczenie psiarskie jest (pięknie wychowali bokserkę, która im niedawno odeszła), cała rodzina odpowiedzialna. Przyjeżdżają po szczyla we wtorek/środę.

Golf też już znowu wpadł w oko. Jeszcze dalej - Jaworzno - więc ze względu na jego przejścia trochę się boję... Tylko że to też dom wolnostojący i ktoś cały czas jest na miejscu, więc i przyuczanie do zostawania samemu będzie łatwiejsze, mniej kłopotliwe dla obu stron, a przede wszystkim bezpieczne. W każdym razie uprzedziłam o przejściach malucha, prawie wszystko już dogadane, teraz tylko dla pewności wizyta przedadopcyjna (już założyłam wątek na ten temat: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=93036&highlight=). Ponieważ jestem przekonana, że będzie ok, szukam już także transportu na południe, więc gdybyście coś słyszeli, dajcie znać :)
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Nie maja 10, 2009 16:38

Pocieszę się z Tobą ostrożnie :)
Futra moje dwa:-)
Obrazek

Mrówcia

Od: Nie sty 08, 2006 11:24

Post » Nie maja 10, 2009 18:32

trzymam kciuki :ok:
ObrazekObrazek

anial

Od: Sob lis 01, 2008 23:42

Post » Czw maja 14, 2009 19:27

podnoszę larwy :D
ObrazekObrazek

anial

Post » Czw maja 14, 2009 19:57

I jak tam sprawa z Golfikiem?
Obrazek

Mrówcia

Post » Sob maja 16, 2009 20:42

Stan larw: 1 :D :mrgreen: :dance:

Gobi w nowym domu w Łodzi, rodzina zachwycona (zresztą podobnie jak całe osiedle). Teraz ma na imię Lara - od Lary Croft :twisted:. Kontakt poadopcyjny będzie super, bo dzwonią codziennie :)

A Golf w Jaworznie. Widziałam zdjęcia poprzedniego psiaka państwa - i to dosłownie bliźniak 8O. Identyczny psiak, dlatego uznali, że to przeznaczenie :wink:

Oba domy widziałam osobiście, umowy podpisane, wrażenia bardzo pozytywne. Tylko w przypadku Golfa nie ma zobowiązania do kastracji. Dlatego trochę się wahałam, czy to dobry pomysł. Ale państwo są uświadomieni i poprzedniego psa (żył 10 lat) nigdy nie dopuścili do suczki. Luzem biegał tylko po dużej posesji, a na spacery do lasu chodził tylko na długiej lince, zwłaszcza że miał bardzo silny instynkt myśliwski i było ryzyko, że za czymś pogna. Czyli teraz mają klona zarówno pod względem aparycji, jak i prawdopodobnego zachowania.

Summa summarum jestem bardzo zadowolona 8). Co prawda 1300 kilometrów zrobionych w ciągu 30 godzin dało mi trochę popalić :roll:, ale cel uświęca środki.
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Sob maja 16, 2009 22:03

cudownie ,jeszcze tylko jeden :D
ObrazekObrazek

anial

Post » Nie maja 17, 2009 21:44

latam jak kot z pęcherzem (ups!!!!!) po wątkach i wreszcie znalazłam sie tu ... :lol:
fantastycznie !!!! Behemotka - jestes genialna!!!!! i pełna poświęcenia - 1300 km to jest cud !!!! :idea:

ArxTe

Post » Nie maja 17, 2009 21:57

jesli sie nie mylę to został Gburek - tak? Mam nadzieje ze szybko znajdzie domek i pozostanie Ci .... wspomnienie po larwach :twisted:
Kiara o ile pamietam miała po kazdym porodzie przerzedzenia w futrze które szybko zarastały (poprzedni własciciel tego nie dialgnozował...) więc mam nadzieję ze i tym razem szybko wróci do normy.
Jestem pełna uznania dla Ciebie i napisz jaką karmą teraz raczysz Kiarę i Kazana to podeślę pacuszkę jako toast za wszystkie trudy :P

ArxTe

Post » Sob maja 23, 2009 20:43

a co tak wszyscy zacichli :?: 8O

ArxTe

Post » Sob maja 23, 2009 21:56

Kciuki za domek :ok: dla ostatniej "larwy" ;)

Plusia

Od: Pt kwi 10, 2009 15:22

Post » Nie maja 24, 2009 19:15

To ja się odezwę :D Jak dobrze pójdzie, to jutro odwiedzę Grację, która przyjechała do mojego znajomego. Umawiamy się tak już z 2 tygodnie i zgrać się nie możemy, ale jutro to już chyba wypali.

Więc wieczorem będę tarmosić jedną z larw 8)
Obrazek

Mrówcia

Post » Pon cze 01, 2009 18:26

Uprzejmie donoszę, że zgodnie z planem odbyło się mizianie i ganianie z jedną z larw. Psina rośnie jak na drożdżach, ma mnóstwo miejsca do biegania i już zawładnęła właściwie całym domem. Zaprzyjaźniła się też z kotem- takich dzikich gonitw psio-kocich to chyba jeszcze nie widziałam: do pokoju wpada kot, bierze ostry zakręt i ląduje pod stołem. Po czym wpada pies z miną "przecież tu miał być kot, a nie ma". Następnie kot wyskakuje jak oparzony spod stołu z miną "a kuku!" i zabawa rozpoczyna się od nowa :lol:

A tak wygląda larwa, której nawet nikt imienia nie zmieniał i została Gracją :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Fotki z komórki i ciężko trafić za larwą, bo się ciągle rusza :wink:
Obrazek

Mrówcia

[poprzednia][następna]