DO ZAMKNIĘCIA.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob wrz 29, 2012 18:24 Re: PILNE-3 sunie po śmierci własciciela-DT-PILNE!

Jedna suczka niewysterylizowana poszła do nowego domu,nie wiem czy się cieszyć,czy nie...
"Jeden z nich (ten brązowy wilczek) został dzisiaj oddany w dobre ręce – byłem przy tym– wzięła matka z dziewczynką (10 lat) – i na pewno będzie mu dobrze, bo ich znam"
"
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie wrz 30, 2012 11:53 Re: PILNE-3 sunie po śmierci własciciela-DT-PILNE!

BOZENAZWISNIEWA pisze:Jedna suczka niewysterylizowana poszła do nowego domu,nie wiem czy się cieszyć,czy nie...
"Jeden z nich (ten brązowy wilczek) został dzisiaj oddany w dobre ręce – byłem przy tym– wzięła matka z dziewczynką (10 lat) – i na pewno będzie mu dobrze, bo ich znam"
"

Jak się nie cieszyć to dobra wiadomość :1luvu: ominął je schron ...A tej suni tam w nowym domku nie można wysterylizować..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Nie wrz 30, 2012 19:32 Re: PILNE-3 sunie po śmierci własciciela-DT-PILNE!

lidka02 pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:Jedna suczka niewysterylizowana poszła do nowego domu,nie wiem czy się cieszyć,czy nie...
"

Jak się nie cieszyć to dobra wiadomość :1luvu: ominął je schron ...A tej suni tam w nowym domku nie można wysterylizować..

Nie wiem co jest grane 8O
Poszłam wieczorkiem do dziewczynek zaniesc jedzonko,i widze sztuk 4 8O zamkniete na podwórku.Zadzwoniłam do bratanka zmarłego-tez zgłupiał.Wczoraj wydał suczke do domu.Nie wiem,czy ja oddali na sterylke,czy na stałe ją oddali...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie wrz 30, 2012 21:51 Re: PILNE-4 sunie po śmierci własciciela-DT-PILNE!

A może uciekła?
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Nie wrz 30, 2012 21:53 Re: PILNE-4 sunie po śmierci własciciela-DT-PILNE!

Pobieżnie przeleciałam wątek. Tak pomyślałam, że najlepiej gdyby sunie mogły w swoim domu zostać i spokojnie zająć się ich adopcją. Czy ktoś w tym domu będzie mieszkał ze spadkobierców czy też zamierzają dom sprzedać?
Pośpiech tu nie jest dobry, bo trzeba wpierw zrobić sterylki. U kogo one mają być robione? Czy wet przetrzyma sunie po sterylkach u siebie? Po sterylce muszą być pod kontrolą, bo rozliżą sobie szwy. Ja dla swoich kupowałam coś na ciuchach i w tym po zabiegu chodziły. Kupować specjalnych u weta nie polecam, bo to za słabe i szybko pies sobie z tym poradzi. Mam nożyce do strzyżenia więc można dredy wychapać. Ja strzygłam nawet zwykłymi. Szczerze mówiąc nawet lepiej mi nimi się strzygło.

Obrazek

Czy dobrze zrozumiałam, że wszystkie mają być ciachnięte jednego dnia? Dziewiątego dnia po zabiegu jest wizyta kontrolna i dodatkowy antybiotyk. Przy mało inwazyjnym zabiegu wizyta na drugi dzień.

Wilga2006

Od: Wto sty 08, 2008 8:58

Post » Nie wrz 30, 2012 23:32 Re: PILNE-4 sunie po śmierci własciciela-DT-PILNE!

Witaj na watku...Mamy problem z transportem,dlatego maja jechać po dwie.Chyba ,że ktos prywatnie je będzie woził i odbierał..wtedy mzna po jednej.Jutro gmina da odpowiedx, czy je przewiezie.Gdyby był ktos do opieki nad wysterylizowana suka byłoby dobrze(tdt) One śpia na dworze :( Sa brudne(te biszkopciki).NIKT tam nie mieszka obecnie i w najblizszej przyszłosci chyba nic sie nie zmieni.Mamy miesiąc (mam na piśmie podpisane przez osobe zarzadzająca majątkiem zmarłego).W tym czasie trzeba znaleźć im domy.Sterylki sa u dr Majchrzaka.W kazdej chwili moze sobie ktos tam wejsc i sukę zabrać,dlatego wazne jest,aby jak najszybciej je wysterylizować. :!: Jest wiele osób jakie juz mówi o "ładnych dzieciach suczek"
Ja tam tylko chodze,nosze lepsze jedzonko,bawię się z 3 suczkami.4-ta jest bardzo nieufna,trzeba będzie ją łapać :( Jest najwieksza
Miałabyś możliwosc umówienia się ze mna i obejrzenia sytuacji w dzień?Moze ktos z Amicusa by podjechał.?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon paź 01, 2012 8:02 Re: PILNE-4 sunie po śmierci własciciela-DT-PILNE!

Oddzwonili z gminy,zawiozą suczki na sterylizacje po 2 sztuki.Maja uzgodnić kiedy...
Wiga2006,czy Ty masz mozliwosc podjechania tutaj i pomoc w tych kubraczkach.Jakeis swetry znajdę w domu,ale najpierw poprosze weta niech je zamontuje w kubraki posterylkowe.Jesna suka jest nieobsługiwalna,musze ja zabezpieczyć jakoś.Dobrze by było jakby ktos mi pomógł z okolic..sama NIE DAM rady,...

zamiesciłam na FB:
"DT!!!!!!!!!!!!!!!!!!TRZEBA kupić kubraczki posterylkowe,znajdzie się jakis sponsor?dobre puszki?
Gmina wyraziła zgodę na dowóz suczek na sterylki...tyle...a potem co?
Ania zmień tytuł,na "okolice Siedlec-potrzebne DT,wsparcie pomocowe"Niech ktos podjedzie i pomoze mi fizycznie ,inaczej nie ma sensu...Trudno jest samemu wszystko zrobić...
Czy Pani Anna Konieczna NADAL DEKLARUJE WZIĘCIE Fredki na DT?Jesli tak to prosze o oficjalną deklarację,będziemy szukac transportu.Sterylka w tym tygodniu."
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon paź 01, 2012 11:37 Re: SIEDLCE-PILNA POMOC POTRZEBNA-4suczki po zmarłym...

Mam jeden DT dla kudłatej we WrocłaWiu u forumowej Poker.Trzeba by było w Weekend szykować transport...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon paź 01, 2012 13:57 Re: PILNE-4 sunie po śmierci własciciela-DT-PILNE!

EVA2406 pisze:A może uciekła?

Tak ,ucieka od nich.
Nie wiem jak to się skończy,ale państwo nie zgadzaja się na sterylizacje suki,bo chca miec "małe kuleczki"
Ja to się juz zaczynam zastanawiać powaznie co dalej,bo nie bedę z małymi dziecmi sama tam urzedowała.Własnie wróciłam do domu,leje deszcz.

Potrzebny transport w ten weekend do Wrocławia... :!:
Czy ktos moze zawiexc tam jedna suczkę? Oczywiście za zwrot kosztów przejazdu pociagiem?DT jest i tam zostanie wysterylizowana...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon paź 01, 2012 19:14 Re: SIEDLCE-PILNA POMOC POTRZEBNA-4suczki po zmarłym...

"Oddzwonili z gminy,zawiozą suczki na sterylizacje po 2 sztuki.Maja uzgodnić kiedy...
Wiga2006,czy Ty masz mozliwosc podjechania tutaj i pomoc w tych kubraczkach.Jakieś swetry znajdę w domu,ale najpierw poprosze weta niech je zamontuje w kubraki posterylkowe.Jesna suka jest nieobsługiwalna,musze ja zabezpieczyć jakoś.Dobrze by było jakby ktos mi pomógł z okolic..sama NIE DAM rady,..."

Pewnie tam na miejscu ja bym się Tobie w niczym nie przydała. Na posterylkowe kubraczki szkoda pieniędzy. Wyrzucone w błoto. Jak będą na nich kilka godzin to cud. Koszt jednego takiego kubraczka jest naprawdę spory. Te pieniądze lepiej obrócić na karmę. Najlepiej i najtaniej to zakupy na ciuchach.
Swetry się nie nadają Ja kupowałam śpiochy dla swoich maluchów. Zapinałam zapięciem do góry. Jak wygryzły to miałam w zapasie. Mogłam uprać, bo miałam na zmianę. Dla większych Koszulki trykotowe i inne. Wszystko bawełniane. Na rondzie na Partyzantów za grosze.
U doktora Majchrzaka nie wiadomo czy coś wyjdzie chociaż byłoby najlepiej. Ma klatki do przetrzymania psów. Robi zabiegi mało inwazyjne (szef malutki ). Ja umawiałam się na zabieg dla Lisy i powiedział, że musi poszukać czy się da wkręcić

Jeżeli chodzi o transport odpłatny to jeździ z Dogo chyba najtaniej PatiC. Odwoziłam z nią swoje DT do Żnina. Można też szukać transportu okazjonalnego. Spróbuj wpisać w wątku transportowym. Przejrzyj też mapę Dogo tam są zgłoszone różne usługi pomocowe. Zadzwoń jak możesz za godzinę to dopowiem coś jeszcze. Teraz idę pod pryśnic.

Wilga2006

Od: Wto sty 08, 2008 8:58

Post » Pon paź 01, 2012 19:34 Re: SIEDLCE-PILNA POMOC POTRZEBNA-4suczki po zmarłym...

Sprawa sterylek jest ustalona...juz w ubegłym tygodniu,dla nas doktor je zrobi tak jak obiecał,bo to jest sprawa pilna.One nie moga czekac tak jak suki w swoich domach...Suczka jedna nie będzie tu sterylizowana,tak zaczyczył sobie DT we Wrocławiu,tam ja przebadaja i ciachna...Sprawa przetrzymania w lecznicy psów tutaj nie ma zadnej opcji,bo KTO JE POTEM PRZYWIEZIE STAMTAD?jA JESTEM NIEMOBILNA,TO WŁASNIE JEST PROBLEM.
Ja nie mieszkam w Siedlcach i nie mam mozliwosci poganiac po szmateksach,czy zaciagnac psa na smyczy do wetaGdybym miała takie mozliwosci na pewno nie pisałabym o pomoc.Teraz jestem chora ,ledwo chodze,jak przeziebie grype to dopero się wykończe.U nas leje dzisiaj.Wieczorem do psinek nie poszłam...
Do Wrocławia za tydzień zawiezie jedna suczke Szalony Kot...a do Warszawy nie wiem jak dojedziemy,za co... i dzisiaj to juz nie mam głowy.Poza tym nie mam zamiaru juz obdzwaniac zadbnych ludzi,bo za rachunek mi nikt nie zwróci.Ostatnim razem jak po szczenaki jechałam 70km to jedna osoba oddzwoniła łaskawie po 2-3 dniach...Apel jest,jesli ludzie pragna szczescia tych psów niech się odezwa.W końcu "nie zbawię swiata"Jestem juz tym zmeczona...Miejsce w schronisku gminnym na nie czeka...prosze o podjechanie ludzi,żeby pomogly mi psiaki obejrzec,wykapac ,odpchlic-nie ma nikogo.Dla mnei sprawa moich dzieci jest wazniejsza.Nie będe ganiała sama jak idiotka za psami i patrzyła, czy mi dziecko pod samochód nie smignie.Mam nerwa na to wszystko.Kazdy daje dobre rady,a ja na 50 frontów mam działac.Mam 2 ręce,prace w domu,niepełnosprawne dzieci i cięzko chore koty wymagajace opieki...Tyle..zrobie co dam rade..ale przynajmniej COŚ robię-pAJACA Z SIEBIE NA WSI TEŻ :roll: ,BO KTO to widział,żeby normalna baba ganiała do bezdomnych-jeszcze domnych psów,czy szukała kotu domu...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto paź 02, 2012 12:21 Re: Zrzuta na transport!suczka po zmarłym jedzie na DT Wroc

W piatek mamy transport z Mokotowa do Wrocławia.Musze jakos dowiexc suczke do Warszawy na nocleg do Szalonego Kota.Czy KTOS pomoze nam w transporcie?Potrzebna osoba do zawiezienia suni w czwartek stad ,lub z Siedlec
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto paź 02, 2012 16:21 Re: Zrzuta na transport!suczka po zmarłym jedzie na DT Wroc

Mamy tez drugi domek u sasiadki Dorci44 dla Ferdusi,prosze Was o transport lub fundusze na przejazdy.Trzeba 2 sunie dostarczyc do domów :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto paź 02, 2012 18:04 Re: Zrzuta na transport!2 suczki jada do domów,jak bedzie za

Banerek zamówiony:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=146333][img]http://miau_miau2010.republika.pl/suczki.jpg[/img][/url]
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

[poprzednia][następna]