>>>KALISZ >>>dojrzała Nelly, kotka ma mało czasu szukamy DS

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw maja 31, 2012 7:52 Re: Znajda do adopcji już w schronisku~~walczy o życie

więc tak

z tego co się dowiedziałam
:arrow: nie dostał surowicy
:arrow: dostaje kroplówki
:arrow: antybiotyki
:arrow: a jak będzie mocniejszy dostanie Zylexis

czekam na dalsze konsultacje ze schronem, mnie osobiście zbywają więc przez inną osobę się dowiaduje pełniej_
on jest tam 2 tyg, od ok tyg choruje , do jakiego czasu można podać surowicę.. wczesne stadium ale jakie..

jeśli ktoś pragnie się wypowiedzieć, prosze bardzo
nadmienię jednak niegdy wcześniej nie miałam styczności ze sch., z tą chorobą tym bardziej, oczywiście mogłam wtedy psa po prostu pościć samopas_niestety stedy pojechał do schroniska

edit
:arrow: dzwonię do kierowniczki
bd pytać się o surowicę, z tego co mi mówią bardzo ciężko dostać surowicę.. bd dzwonić po wetach od 1o tej
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pt cze 01, 2012 22:29 Re: Znajda do adopcji już w schronisku~~walczy o życie

więc tak :kotek:
z psiakiem było faktycznie krucho.. wiadomości u mnie i na forum z poślizgiem do zamartwiania się..
:arrow: było źle, było zagrożenie życia, nikt nie był rozmowny bo było co działać przy nim,
:arrow: tak, tak było_psiak ma się lepiej i nie zapeszając zdrowieje

:arrow: aktualizacje od dziś bd podawać wg. wiadomości z odwiedzin a nie telefonicznych, w realu są bardziej kompetentne czasowo

:arrow: a teraz ... psiak jest w szpitaliku i bd tak puki nie ozdrowieje, widziałam go przez chwilkę, zdążyłam go zawołać i spojrzeć w oczy miśka w oddali, krótko by nie tęsknił\
:arrow: był zamknięty w innym boksie bo... uwaga......

..... wyskakiwał ponad bramki oddzielające :lol: wyskakiwał z kojca"/ kochany, ta wiadomość i jego oczy pełne blasku, świecące nadzieją i z chęcią życia ucieszyły mnie ogromnie ; miałam taki rogal :D jak wracałam z buta" na uczelnię\

w pn, wraca kierowniczka , zadzwonię i bd pytała o wolontariat , szkolenie takie tam , umówię się na godzinę konkretną i pójdę do schronu.., chce miśka odwiedzać i zajmować się nim, niech tylko bd po egzaminach_ i pogoda dopisze

co prawda dziś nie było osób, które by mi pozwoliły dobermankę wyprowadzić ale spotkałam w drodze powrotnej takie coś i podkarmiłam :lol:
ObrazekObrazekObrazek

znajdź :lol: sierściucha :arrow: Obrazek

off topic :wink: może ktoś potrzebuje zieleninki?zarasta mi ogródekObrazek

pozdrawiam wszystkie cioteczki :1luvu: wiara dodaje mu sił on to czuje_tak myślę
aa psiak mi się śnił w nocy,
w jasnej poświacie _był przywiązany smyczą do latarni/słupa _ przechodziłam ulicą i zatrzymałam się przy nim_koniec snu..
nie wiem co to znaczyło ... ale zanim go odwiedziłam miałam dzień z głowy,,, czy jego stan się nie pogorszył diametralnie..
może mnie wspomniał wtedy, dziś mu tak oczy świeciły jak ta poświata we śnie :lol: jak bezchmurne niebo :1luvu: :D
:1luvu: zdrowiej kochany,
KOCHAM CIĘ!
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Pt cze 01, 2012 23:05 Re: Znajda do adopcji już w schronisku~~walczy o życie

Milenko cudowne wieści :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pt cze 01, 2012 23:23 Re: Znajda do adopcji już w schronisku~~walczy o życie

trzymajcie kciuki :ok: oby było tylko lepiej

właśnie patrzyłam w googlach na oczy husky... on ma inne bo całe blado błękitne_edit: dziś miał całe tęczówki taakie, czyli norma :lol:

mimo jego urody zawsze bd za tym, że to niebywale mądry i wyjątkowy pies, nie zdziwiłabym się gdyby on wyskakiwał z kojca.. załatwił się na środku korytarzyka i wrócił na swoje :lol: ale kto go tam wie, muszą uważać bo ucieka/wyskakuje_ ale wieść szok_ :lol: strasznie tęsknię, a jak by nikt się nie zgłosił to on tam nie zostanie wiecznie_ wierzcie mi, jak nie inni to ja go tam nie zostawię
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Sob cze 02, 2012 10:16 Re: Znajda do adopcji już w schronisku~~walczy o życie

Trzymam kciuki, żeby było coraz lepiej :ok:

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Śro cze 27, 2012 22:24 Re: >................CEDRYK>Kira>Hera>Bolo>>>> do adopcji>KA

>................CEDRYK>Kira>Hera>Bolo>>>> do adopcji>KALISZ

Psiak jest zdrowy, lecz nadal chudy, szczotka przy czesaniu potrafi się obić o wystające kręgi....itd
ma mieć robione badania krwi

kolejne imiona w temacie to psiaki którymi się zajmuję, wychodzę z nimi na spacer,, niedługo foto relacje

pozdrawiam, wracam do domu z bólem serca i smutkiem na twarzy

Obrazek
Obrazek
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Nie lip 01, 2012 15:27 Re: >................CEDRYK>Kira>Hera>Bolo>>>> do adopcji>KA

boks nr 15:
CEDRYK>
ObrazekObrazek
Kira>
Obrazek

stajnia nr 9:
Hera>
ObrazekObrazek
Bolo>
ObrazekObrazek

>>> do adopcji>KALISZ
zrobiłam psiakom chusty..co by mijający nas ludzie na spacerach wiedzieli, że między innymi te psiaki do adopcji, wybijają się z ponurych boksów i innych psów z daleka :ok: już były pierwsze efekty ludzie zaczęli się pytać , a rodziny przychodzące do schronu jako pierwsze te zauważali..podpatrzyłam :lol: :ryk: :1luvu: życzę im wspaniałych domków i chętnie pomogę przyszłym właścicielom, aha jakiś czas temu wpisałam się w wolontariat :kotek: w wolnej chwili opisze psiaki, aha po drugim tygodniu narwana Kira zmienia się na lepsze :) a Cerdyk zasypia przy mnie gdy tylko ma okazję.
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Pt lip 06, 2012 14:04 Re: >...........psiaki>>>> do adopcji>KALISZ aktualizacja st

tsaaaa

powinnam się cieszyć co nie :roll:
ale łzy leciały mi ciurkiem, ukradkiem w cieniu drzew podczas wyjścia z Kirą- jest jeszcze w schronisku czeka na panią z Anglii,
Cedryk oraz Hera zostały adoptowane.!!
Mam namiary na właścicieli i zrobię niedługo wizytę po adopcyjną.
Nawet nie zdążyłam dać aniołkowi kolejnej piszczałki_
on tak się cieszył zawsze :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
dziś wyprowadziłam inne dwa psiaki
Bolo jest już z innym psem i inną opiekunkę ma.

powinnam się cieszyć, może z czasem,, pozdrawiam
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Sob lip 07, 2012 16:45 Re: >...........psiaki>>>> do adopcji>KALISZ aktualizacja st

To super wiadomosci! Przyczynilas sie do ich adopcji :1luvu:
Obrazek

mokusatsu

Od: Czw wrz 01, 2011 22:13

Post » Sob sie 25, 2012 8:13 Re: >...........psiaki>>>> do adopcji>KALISZ aktualizacja st

Witam, podniosę wątek, aby więcej osób tutaj zaglądało

Kaliszanka

Od: Śro lip 25, 2012 20:58

Post » Pon sie 27, 2012 6:42 Re: >...........psiaki>>>> do adopcji>KALISZ aktualizacja st

witam, co prawda wątek zanikł z braku czasu
co nieco opiszę dla zaglądających

pieski, o których wspominałam wcześniej ze stajni nr 1
niewielkie, przyjaźnie nastawione, oba to psy:
Obrazek
łaciaty: pełen wigoru w typie i o charakterze teriera, wyciągnięty z boksu co chwile sikał-ale to ze szczęścia :lol: mądry, ufny, błyskotliwy, dla osób aktywnych , bez podszerstka, fotogeniczny, legnie do człowieka i nie odkleja się
ObrazekObrazek

rudawy: opanowany, zastraszony przez towarzyszy z boksu, zamknięty w sobie, nieśmiały, potrzebuje sporo troski oraz szczotkowania, idealny dla starczej osoby lub do bloku, nie lubi zdjęć/unika rozgłosu
ObrazekObrazekObrazek

a teraz o psiakach wyadoptowanych:

niebieskooki Cedryk a teraz Zbój, mieszka w okolicach Grabowa ok 30km od Kalisza, często wyprowadzany jak również zabierany jako towarzysz wycieczek rowerowych, miał być psem wolnobiegającym na posesji lecz ku mojemu niepocieszeniu mieszka w kolcu pod schodami :roll: uciekał..

dobermanka Hera, mieszka z nową Dużą i jej dzieckiem 40km od schroniska, zdążyła już pogryźć psa sąsiadów,natomiast niebywale akceptuje młodego Dużej, lubi grę w piłkę, aportowanie i inne zabawy :ok: a w schronie była obojętna

czy ktoś ma znajomych w okolicach Grabowa?
że też psiaki tak daleko wywędrowały
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Czw paź 11, 2012 21:40 Re: >...........psiaki>>>> do adopcji>KALISZ aktualizacja st

pamiętacie jeszcze niebieskookiego? uwierzcie, że do właścicieli zależy decyzja kastracji, nic o chorobie jaką przeszedł im nie powiedzieli ani o tym , że uciekał z kojca :roll: :evil:

Czy możecie mi wyklikać skondensowaną wiedzę na temat kastracji psa, na gg pisze z jego właścicielem jak coś :roll: do tej pory nie było zabiegu :evil: :evil: :evil: :evil: :( gdzieś widziałam przystępne ulotki ale zanim to znajdę trochę minie czasu.

wiem jak się poznali :ok: w bardzo podobny sposób jak ja z Dexterem :1luvu: psy wiedzą, jest w dobrych rękach./..

czy codziennie surowe jajko nie zaszkodzi niebieskookiemu? planuję wyprawkę dla niego/czy mogę zrobić na ten cel bazarek?
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Pt paź 12, 2012 9:15 Re: >...........psiaki>>>> do adopcji>KALISZ aktualizacja st

jajko to chyba raz w tygodniu się daje a nie codziennie
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt paź 12, 2012 9:50 Re: >...........psiaki>>>> do adopcji>KALISZ aktualizacja st

ile w tym prawdy nie wiem, tyle się dowiedziałam, kurcze jaki meksyk i zero prawdy w tym schronie aż się odechciewa , szkoda psiaków
jak nie zrobią obowiązkowej kastracji to problem nie zniknie :evil:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Nie lis 04, 2012 11:22 Re: >...........psiaki>>>> do adopcji>KALISZ aktualizacja st

kurka felek, w schronie jest młody doberman :evil: :cry:
:evil: :(
http://www.calisia.pl/articles/16139-zaginal-doberman
http://kalisz-schronisko.toz.pl/index.php?id=26

tak bardzo bym chciała,
pokochała

tak bardzo nie mogę
Tobie piesku pomóc ,
nie pojadę Cię odwiedzić
bo odejdę z bólem serca,
z płaczem :(
=^^= Zapraszam =^^=