Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie sty 31, 2010 18:36 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

dorcia44 pisze:katka 323 nie ma tam twoich ras ,że tak określę.
na razie nie wiem wciąż co będzie do zabrania ,te psy mogą tam pozostać ,ale po co kiedy mogą mieć domy ,mogą mieć swojego pana na własność .?
to nie jest pierwsza hodowla i nie ostatnia która oddaje zwierzęta po czasie reprodukcji lub takie niespełniające ich kryteriów.
To samo robi się z kotami ,o tym się nie pisze ,nie mówi ale tak jest.
to za moją namową te psiaki mogą wyjść z hodowli dlatego czekam cierpliwie na ich decyzję.
obiecuję że jak będę wiedziała co i jak to napiszę.

Ale z całą pewnością posiadasz odpowiednie upoważnienie do korekty własnych postów.
Mam wielką prośbę.Zmień w napisanym przez Ciebie zdaniu(wytłuszczone) -co-na jakie pieski na przykład.Piszesz o żywych stworzeniach,już skrzywdzonych przez "człowieka",określając je mianem-co-ma sie wrazenie że to jakieś rzeczy,przedmioty.
Z góry dziękuję.
Legnica

Post » Nie sty 31, 2010 18:38 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

wątek miał na celu znalezć domki dla psiaków z hodowli która pomału się likwiduje li tylko i wyłącznie ,zrobiło się niemiło zupełnie bez sensu.
cokolwiek jeszcze napiszesz nie zmieni to mojego toku myślenia i bardzo się będę cieszyła jeżeli znów parę maleńtasów trafi do dobrych domków.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie sty 31, 2010 18:41 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

...i sprzedaż na forum miau,w dziale pt. Zwierzyniec ogólny".
Ostatnio edytowano Nie sty 31, 2010 20:10 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Nie sty 31, 2010 19:08 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

dzięki za odpowiedź. popytam znajomych, może chcą yorka
ObrazekObrazekObrazek

katka323

Od: Wto maja 19, 2009 21:20

Post » Pon lut 01, 2010 10:51 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

dorcia44 pisze:wątek miał na celu znalezć domki dla psiaków z hodowli która pomału się likwiduje li tylko i wyłącznie ,

Nie neguje Twojej pomocy, ale ta hodowla sie NIE LIKWIDUJE i w tym cale sedno. Bo inna sprawa jest, kiedy ktos likwiduje i sa do zabrania psy, a ten czlowiek nie bedzie wiecej hodowal, a inna kiedy zabiera sie stare sztuki i wyrecza w tym pseudohodowce, ktory powinien szukac im domow.
Jak pomoc? Po pierwsze - czy kastrujesz i sterylizujesz je wszystkie przed wydaniem? Bo to, ze sa za stare na rodzenie legalnie, to nie znaczy, ze nie beda rodzily pokatnie.
Po drugie - zawsze pada argument "pomagamy tym konkretnym zwierzakom i to sie liczy". A co z reszta? A co z reszta zwierzat, ktora tam sie urodzi? Powtorze jeszcze raz - to jest wspomaganie PSEUDOHODOWCY. A juz ogloszenia, ze beda yorki do sprzedazy w ogole kloci sie z idea tego forum.
Dlaczego nie zglosicie tej hodowli do ZK? Zawsze bronie i propaguje idee stop pseudohodowcom, ale jesli nawet tutaj jest na to przyzwolenie, to chrzanie to wszystko. Bo to nie ma sensu, jesli ludzie, ktorzy widza cale zlo - tez sie do tego przyczyniaja. A niestety tak jest, bo zabierajac starsze sztuki - powodujecie, ze jest miejsce dla kolejnych i dalej moga sobie je hodowac.
Nieprawda jest to, ze gdyby dorcia44 nie zabrala tych psow - skonczylyby w rzece albo w schronisku. Bo hodowla nie moze sobie pozwolic na cos takiego. Poza tym kazdy pies ma tatuaz i nietrudno boloby dociec, kto jest takim "swietnym" hodowca.
Gdyby dorcia44 nie zabrala tych psow - musieliby ograniczyc hodowle i sami znalezc domy starszym psom. Teraz wyreczaja sie nia i maja to wszystko gdzies. :evil:
Mam pytanie - gdyby nie chodzilo o yorki, tylko zwykle kundelki, gdyby taki post napisal ktos z kilkoma postami na koncie - zupelnie inaczej zareagowaloby forum prawda?
Ze swojej strony - moge pomoc w adopcjach i zapewnic kastracje przed wydaniem.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pon lut 01, 2010 11:32 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Edzina i Legnica - jesteście kolejnym przykładem osób z miau, które widza tylko białe i czarne - tak w życiu nie ma!!! Są też inne kolory bądź inne załatwianie spraw. Czasem takie wyjście jest jedynym możliwym i tak jest właśnie teraz. W tej sytuacji Nie podoba mi sie ten zmasowany atak na kogoś kto robi tak dużo. Nie chce wchodzić z wami w polemikę bo nie do tego jest ten watek ale szlag mnie trafia na takie zachowanie. Dorotka jest tak oddana i konkretna osobą i doskonale wie jak powinna postąpić w takiej sytuacji. czasem inaczej sie nie da !!!! Koniec kropka, koniec mojego monologu !!!!!!!!!!
ObrazekObrazek

dakoti

Od: Nie wrz 09, 2007 22:04

Post » Pon lut 01, 2010 11:51 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Edzino, jeśli myślisz że Dorota "oddaje" te psiaki komukolwiek to grubo się mylisz
psy stamtąd idą tylko w domki forumowe (wiem, że nie zawsze to gwarancja dobrego ds, ale tu też się o tym myśli i Dorota często odmawia), które świetnie wiedzą o potrzebie kastracji, bo rozmnażać nie będą
i nie porównywałabym także nowej osoby na forum z doświadczeniem, sercem i potrzebą zapobiegania rozmnażania jaką ma Dorcia wlaśnie
a hodowla się likwiduje, ludzie już nie mają siły na psiaki i tyle, szkoda że wcześnie o tym nie pomyśleli, stało się...
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pon lut 01, 2010 12:05 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

wszystkie psy które wyszły z tej Hodowli są na forum ,mam z domkami kontakt stały.
Nie oddała bym psa...dobrze ,nie będę się jednak tłumaczyć.

Wczoraj rozmawiałam z tymi ludzmi ,nie wiedzą jeszcze które psiaki teraz oddadzą ,tego mają długo ,ten gwiazda hodowli ,tego pokochali ,do tego się przyzwyczaili ....mają się odezwać.
nie naciskam ,sami wiedzą już że mają za dużo ,że nie dają rady ,ale niestety jeszcze jest chęć zysku :?
Mam już kilka fajnych domków na psiaki do oddania .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon lut 01, 2010 17:39 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Po raz drugi Dorciu44 zakładasz wątek Yorków z tej "chodowli",czy poprzednim razem też ci ludzie chcieli ograniczyć stado?Również chodziło o zmniejszenie hodowli?
Czy w kolejnym wątku też będą chcieli zmniejszyć ilosć psów?też beda chcieli ograniczyć swoją hodowle?
Moze było by lepiej gdybyś Dorciu44 zajęła się pomocą tym ludziom aby ich chcenie stało się faktem,a nie tylko mydleniem oczu i zwykłym chciejstwem?

Martwi mnie jeszcze ta perska kotka z rodowodem z Legnicy,którą wykupiłaś niedawno.
Nie wiem czy jest sens pytać co się z nią stało.
Odpowiedź będzie zawsze ta sama.
Ma wspaniały DS.
Legnica

Post » Pon lut 01, 2010 18:11 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Jesteś bardzo niesprawiedliwa Legnico-bardzo. Dorcia jest najlepszym Człowiekiem jakiego znam-wobec takich insynuacji jak Twoje staję w Jej obronie.W odróżnieniu od Ciebie znam Dorcię i jej zwierzęta OSOBIŚCIE. Kategorycznie protestuję przeciw temu co piszesz.To nieprawda,krzywda Człowieka,który poświęca wszystko pomocy zwierzetom.Nawet siebie.
Co to znaczy czy jest sens pytać co się stało z kotem? Masz dowody to pokaż ,mów.Tak sie nie robi Legnico.
Serniczek

Post » Pon lut 01, 2010 18:29 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Podpisuje się pod Serniczkiem, dorci wprawdzie nie znam osobiście (jeszcze :twisted: ), ale od lat jak tu jestem, podczytuję tematy w których się udziela i trzymam kciuki za zwierzaki, którym pomogła (za Nią samą również bo wiele przeszła ostatnio) i nie będę siedziała cicho, kiedy Ty Legnico zaczynasz wypuszczać w kierunku dorci44 obrzydliwe aluzje, nie wiem o co chodzi z persem, ale wiem, że regulamin tego forum nie NAKAZUJE podawanie danych osobistych osób, które adoptowały zwierzę, bo ktoś jest ciekaw...
Legnico, spuść z tonu, dobrze Ci radzę, serio, serio.
Mój piesek - serduszko u moich stóp [*]

harpia

Od: Sob lis 15, 2003 23:43

Post » Pon lut 01, 2010 18:33 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Ale co jest według ciebie niesprawiedliwe?
To że podkreślam iż Dorcia44 na tym wątku oferuje również Yorki do sprzedaży za gotówkę?
Czy to ze piszę iż Dorcia44 pomaga pozbywać się po raz enty psów po produkcyjnych od tych samych ludzi.
Czy to że nie dane mi było nawet spróbować porozmawiać z właścicielką perskiej kotki z rodowodem,z Legnicy,w sprawie rezygnacji z zapłaty za kotkę lub obniżenie ceny,bo gdy tylko poinformowałam o tej kotce,została ona wykupiona,zaklepana,przetransportowana.Właścicielka przestała odbierać telefony?
Czy moze to ze zwróciłam uwagę Dorci44 ze wyrażanie sie o zwierzętach w formie-co-jest co najmniej nie na miejscu na tym forum?

Czy może niesprawiedliwe jest to że nie posługuję sie pw,tak jak Ty,a śmiem pisać o tym co myslę oficjalnie na watku?
Ostatnio na tym forum odbyła się żarliwa dyskusja na temat bycia i nie bycia DT.Podkreślano tam że DT musi być -przejrzyste-.Zgadzam się z tym i uwazam ze wszelkie podjęte działania przez wolontariusza musza byc przejrzyste,zwłaszcza w sytuacji dotyczącej zwierzat zagrożonych losem maszynek do rodzenia.Ale o tym już wiesz,bo wyjaśniałam swoje stanowisko wielokrotnie.
Nie zgadzam sie na handel zwierzętami na forum miau,w watku -Zwierzyniec ogólny-.
Czy to też według Ciebie jest nie w porzadku?

Serniczku nie usłyszałam od Ciebie,ani nie przeczytałam ani jednego zdania ułatwiającego walkę z pseudo.Nigdy.Za to wciaż podkreślasz jakie beznadziejne jest podejmowanie jakichkolwiek działań.
Dlaczego jeśli nie masz pomysłu jak pomóc w likwidacji pseudohodowli piszesz w sposób zniechęcający do podjęcia jakichkolwiek działań?
Legnica

Post » Pon lut 01, 2010 18:36 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

harpia pisze:Podpisuje się pod Serniczkiem, dorci wprawdzie nie znam osobiście (jeszcze :twisted: ), ale od lat jak tu jestem, podczytuję tematy w których się udziela i trzymam kciuki za zwierzaki, którym pomogła (za Nią samą również bo wiele przeszła ostatnio) i nie będę siedziała cicho, kiedy Ty Legnico zaczynasz wypuszczać w kierunku dorci44 obrzydliwe aluzje, nie wiem o co chodzi z persem, ale wiem, że regulamin tego forum nie NAKAZUJE podawanie danych osobistych osób, które adoptowały zwierzę, bo ktoś jest ciekaw...
Legnico, spuść z tonu, dobrze Ci radzę, serio, serio.

A to juz jest jawne zastraszanie.
Legnica

Post » Pon lut 01, 2010 18:45 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Uspokój się kobieto bo robisz z siebie pośmiewisko :roll:
Zmień ton w kierunku mojej osoby, czy sobie to odbierzesz za zastraszanie czy inne farmazony to już Twój problem, Ty jęczysz o zastraszaniu, ale sama bez większych problemów potrafisz rzucać oszczerstwa, bravo madame.
Mój piesek - serduszko u moich stóp [*]

harpia

Od: Sob lis 15, 2003 23:43

Post » Pon lut 01, 2010 18:59 Re: Nowe Yoraski z hodowli do adopcji cd.....

Tez cię lubię...
Legnica

[poprzednia][następna]