Mam młodocianych sporo więc oddam jak najszybciej

Zapłodnione 3 samice także do oddania

Moderator: Moderatorzy
claudia66 pisze:No i mam akwarium 54l już działaNa razie wygląda łysko bo roslinki młode więc nawet nie mam co pokazywać.
Wymysliłam sobie na poczatek taka obsade taka na początek:
-8 rasbora klinowa
-4 kiryski
-harem prętnika karłowatego(musze czekac dwa tygodnie bo w najbliższym sklepie są same samice)
Mam pytanie jeszcze : podobaja mi sie kiryski spizowe i kiryski sterby.Ponieważ docelowo moge ich miec max 6 ale na poczatek wolała bym 4 to moge kupic np. dwa kiryski spiżowe i dwa sterby?Czy lepiej 4 sztuki jednego rodzaju.Albo np. kiryski spiżowe 2 zwykłe i 2 albinosy?
Na razie nie kupuje rybek tylko sie rozglądam.
enigma pisze:jesli bedziesz brala slimaka, to w zadnym wypadku nie kupuj ampularii - bo ona zezre Ci rosliny
a jedna molinezja to bardzo sredni pomysl - to jest stadna rybka, zmarnieje sama
akwarium nie musi byc kolorowe, zeby bylo ciekawe
mozesz do razbor spokojnie dac krewetki (np red cherry - one sa latwe w chowie i hodowli) - i naprawde bedziesz miala co ogladac:)
mamuśka pisze:Właśnie kardynałki od *aniki* tarło uprawiają
Pływają po całym akwarium,stroszą się, walczą i ganiają dwie biedne samice...
ciekawe czy coś z tego będzie...
kotx2 pisze:mamuśka pisze:Właśnie kardynałki od *aniki* tarło uprawiają
ikra bedzie
mamuśka pisze:kotx2 pisze:mamuśka pisze:Właśnie kardynałki od *aniki* tarło uprawiają
ikra bedzie
Może i będzie, ale oprócz kardynałków mam gupiki endlera, neony, bojownika i zbrojnika...
Więc na 99.5% nic z tego nie wyjdzie...
mamuśka pisze:Właśnie kardynałki od *aniki* tarło uprawiają
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 118 gości