wierzę w jeże Eowina ma swój własny ogród!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Pon gru 16, 2013 12:28 Re: wierzę w jeże-kup choremu jeżowi jedzonko pod choinkę st

Ale chwileczkę.
( ile w jednej klatce może być jeży?, chociaż 2 lub 3 niech w jednej będą) to będzie o niebo mniej roboty, a i tym 2/3 jeżom wygodniej będzie. Nie musisz mieć tyle klatek ile jeży, miej jedną, a tak jak mówię roboty będzie mniej i jeżykom łatwiej będzie. Byłyby dwie - super podwójne.
Jak wypuścisz jeże i nie będziesz brała kolejnego to nikt Ci tej klatki nie każe zostawiać.
Pokombinujemy transport i klatka pojedzie do Ośrodka Jeżowego, tam na pewno się przyda...

Teraz tylko pytanie, zbieramy kasę na klatkę, czy uda się wypożyczyć klatkę od Ośrodka Nemi?
Wypożyczyć sprzęt to chyba możecie?

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon gru 16, 2013 13:05 Re: wierzę w jeże-kup choremu jeżowi jedzonko pod choinkę st

Dwa są w akwarium, jak zasną przełożę do kartonu, bo jest lepsza cyrkulacja. Dwa są w kartonach, każdy w osobnym kartonie. Dwa uciekły. To ile jest...6 i trzy są w kastrze budowlanej, w kartonach.

Jakoś przeżyję do wiosny. Przezimowałam pięć, przezimuję dziewięć. Wątpię, żeby gumolit jednak dał się doszorować. Mam pięć lepów na muchy, ale to za mało. Tam potem jest po 50-100 much.To nie jest wszystko takie proste do ogarnięcia :roll:

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pon gru 16, 2013 15:07 Re: wierzę w jeże-kup choremu jeżowi jedzonko pod choinkę st

a ja mam nadzieję, że się nie wyprowadzisz :mrgreen: , a jeśli nawet to jeże i tak Cię znajdą i będą pod Twoimi drzwiami udawać chore, żeby się załapać na dobre żarełko :twisted:
jest ostatni koszyczek dla Enigmy :balony: :balony: :balony: :balony: :balony: :balony:
w tym tygodniu paczka pojedzie do Tarnowskich Gór -zamówiłam bozitę carny i suchą sanabell

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Pon gru 16, 2013 16:50 Re: wierzę w jeże-kup choremu jeżowi jedzonko pod choinkę st

U mnie różnie bywa, więc nie mogę przewidzieć. Dzisiaj idę dopiero wieczorem, może drapnę co zjada karmę. Jak jeż to na niego zapoluję. Jakby była warstwa śniegu miałabym ułatwione. Na dworze zostawiłam dechy i skrzynię z sianem, jakby jakiś zabłądził i nie miał się, gdzie schować.

Jeszcze dwa jeże zostały do znalezienia, chyba że w międzyczasie zwieją inne :roll:

Myślę też o moich skarbach wypuszczonych, czy znalazły odpowiednie schronienie. I mam nadzieję, że los się na nimi ulituje i nie będą jeżami w następnym wcieleniu.
Do Pippina wczoraj mówię "Kochany Pippinku. Dlaczego jeszcze nie śpisz? Zimno Ci ? Polarek ci dać ?" A Pippin popatrzył na mnie z wyrazem, bo mi się nie chce, zimno mi i jestem głodny. Dałam mu dużo jedzenia, ale sianka dałam mu mniej, żeby nie zwiał :evil: Jeszcze dwie panny :roll:

dorobella

Post » Pon gru 16, 2013 17:46 Re: wierzę w jeże-kup choremu jeżowi jedzonko pod choinkę st

A jak ma się Eowinka? Czy jest z tych grzeczniejszych jeży?

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon gru 16, 2013 20:16 Re: wierzę w jeże-kup choremu jeżowi jedzonko pod choinkę st

Eowinka uciekła i robi bałagan na gigancie, zjada duże ilości jedzenia, zrzuca przedmioty, rozrzuca gazety i nie daje się złapać :twisted: Przyznam, że do dzisiaj nie wiem jak ona uciekła z tego wysokiego kartonu 8O
Niech sobie dziewczyna poszaleje :mrgreen: Niewiele, naprawdę niewiele brakowało jej do przekroczenia jeżowego TM.

Karma pod krzakiem zniknęła, jak zwykle.

Pippina jutro odrobaczę. Jakiś taki dziwny jest. Temperatura + 3 stopnie.

dorobella

Post » Śro gru 18, 2013 0:08 Re: wierzę w jeże-kup choremu jeżowi jedzonko pod choinkę st

dorobella

Post » Pt gru 20, 2013 12:25 Re: wierzę w jeże-kup choremu jeżowi jedzonko pod choinkę st

Dzisiaj przyjechała przesyłka :) Animondki dla kociąt z jagnięcinką i kitten bosch :) Spałaszują :)

dorobella

Post » Pt sty 03, 2014 16:46 Re: wierzę w jeże-kup choremu jeżowi jedzonko pod choinkę st

Jeże zaczęły zasypiać, aż się boję, żeby nie zapeszyć :roll:

dorobella

Post » Pt sty 03, 2014 18:29 Re: wierzę w jeże-kup choremu jeżowi jedzonko pod choinkę st

trzeba im mruczeć kołysanki ;), Eowinka się znalazła?
Co do klatki to może warto by było zbudować ze dwie wg projektu P Jerzego Gary -skonstruowane na podstawie wieloletniego doświadczenia. Może masz jakiegoś wujka czy kuzyna, który jest dobry w majsterkowaniu?
pozdrawiam noworocznie :)

britta

Post » Pt sty 03, 2014 19:58 Re: wierzę w jeże-kup choremu jeżowi jedzonko pod choinkę st

Skonstruować musiałabym sama, wszyscy daleko. Jakoś przetrwamy do wiosny ;)

Enigma i Eowina na gigancie. Oczywiście będę ich szukać. Muszę tam znowu posprzątać. Tylko trochę odczekam, bo nie chcę ich pobudzić.

Zapomniałam dopisać, że zbieram zapas karmy mokrej. Na razie mam 39 tacek, bo ich nie chciałam ruszać, jedna dałam na spróbowanie Eowinie, chyba ona zjadał. Oprócz tego mam 20 innych tacek. Do tej pory kupowałam, bo miałam nadzieję, że szybko zasną. Jeszcze dokupię znowu siana, ale poczekam parę dni, żeby im wymienić. Ciepło jest i czuć zapach kurnika. Gromadzę gazety i kartony. I mam nadzieje, że wiosna nastanie szybko.

dorobella

Post » Sob sty 04, 2014 13:23 Re: wierzę w jeże-kup choremu jeżowi jedzonko pod choinkę st

oby, dla mnie zima mogłaby nie istnieć 8)
Dorobellko, jak masz tyle tacek to sobie sprawdź daty przydatności
zapach kurnika 8O :ryk:

britta

Post » Pon sty 06, 2014 17:37 Re: wierzę w jeże-kup choremu jeżowi jedzonko pod choinkę st

Do 2015 ważne. Teraz to jest lekki smrodek, gorzej będzie jak się zrobi cieplej. Jeśli meble tam przejdą zapachem, czy też bardziej smrodem będę musiała je wymienić na swój koszt. Ostatnio było po 100 much, musiałam pożyczyć lampę na owady. Lepów chyba z 10 wisiało. Raz dziennie wynosiłam wór, bo wymieniałam. 20 tacek starcza na jeden dzień, to 60 starczy na około 3 dni. Średnio tyle jedzą.

dorobella

Post » Pt sty 10, 2014 15:27 Re: wierzę w jeże-kup choremu jeżowi jedzonko pod choinkę st

Niestety nie wszystkie jeże śpią :( W przyszłym tygodniu ma być ok. - 10 stopni. Jutro postaram się poszukać Eowiny i Enigmy. I zabezpieczyć pozostałe przed mrozem :roll:

dorobella

Post » Pt sty 10, 2014 15:46 Re: wierzę w jeże-kup choremu jeżowi jedzonko pod choinkę st

taki spadek temperatury po prawie wiośnie :? oj, nie pocieszyłaś mnie ..a ni zwierzaki ani pzryroda nie sa na to przygotowane :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]