Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw gru 13, 2012 20:51 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Pracuś kochany <roztapia się jak masełko w upale>
Gadaj, co to za papka, do czego używasz i dlaczego mrozisz zamiast przepasteryzować...?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob gru 15, 2012 11:54 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Kajusiu i Aiu - trójmiejskie ciotki baaaardzo przepraszają, że dopiero dzisiaj:

Obrazek

Jeśli wizualnie pasuje, to jutro ją odbiorę i pomierzę. I mam nadzieję, że będzie się pocztować w poniedziałek.

Kajusiu - jak Ty cudnie na tym blacie kuchennym wyglądasz. I jak on kolorystycznie do Ciebie pasuje. :D
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Nie gru 16, 2012 17:51 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Ja teraz na wylotach i rzadko w domu witam, więc tylko zakomunikuje: Kaj ma nowy, ciepły kombinezon :D
Psi nie jest nawet taki bardzo obrażony koniecznością noszenia nogawek, chodzi w nim ładnie. Ubranko muszę ciutkę przerobić, bo przednie łapeczki czasami znikają w rękawkach, więc nie zaszkodzi je trochę podszyć. I co najważniejsze, kombinezon jest czarny, normalny, bez ozdóbek i dziwacznych pierdół :) Choć i tak Kaj wygląda jak idiota-przebieraniec :twisted: ale jeśli to konieczność to jakoś to zniesiem :ok:

Zdjęcia się ukażą w późniejszych dniach, bo na razie Kaj u Babci, a aparat w domu pozostał.

PS
Megana - jak to po co papka, psa nią wypycham :mrgreen: składnik diety BARF, a mrożone dlatego, że mają być surowe
(poza tym nie udało mi się zapasteryzować :oops: i nie wiem dlaczego)

PS 2
Słupku - kurteczka wyglada super, przeładna :) i odpowiedni Ciasteczkowo-kajowy kolor ;)
a Kaj na zdjęciach siedzi na podłodze, nie na blacie :wink: niestety tylko tam jest odpowiedni kontakt bez uziemienia, do którego moją starowieczną machinę mogę podłączyć :)
a z kolorystyką to też sie śmiałam na początku, że mi się mieszkanie pod kolor psa dobrało :lol:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie gru 16, 2012 18:19 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Hihi ... a ja widziałam blat drzewniany pod Kajusiem.
Kolorystycznie pasuje jak najbardziej, oczywiście. :D

Słać w ciemno, czy jakoś mierzymy kurteczkę?
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Nie gru 16, 2012 18:58 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Mierz, jak możesz. Bo może nie pasować i nie będzie sensu wysyłać

Aia

Post » Nie gru 16, 2012 20:32 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Chyba jest szansa, że będzie pasować, bo ... poznęcałam się nad moim Tygryskiem :oops: .
Nie spodobało mu się....

Tygrysek około 4 kg waży.

Obrazek

między wszyciem rękawków, przy zapiętej kurteczce - 8 cm;
od wszycia kapturka do końca plecków - 29 cm;
pod brzuszkiem (wzdłuż zapięcia na 3 napy) - 22 cm;
dookoła "klaty" (na wysokości łapek) - około 37 cm.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Pt gru 21, 2012 18:25 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Tygrysio kochany :D nawet kolorystycznie zapozował :mrgreen:
też kiedyś przebrałam swoją kotkę w kajowe ubranie. Kocica z godnością upadła i wzrokiem przekazała mi że się zemści :twisted:
odnalazłam karteczkę z wymiarami psiego i piszę jak jest :)

btw
przy blacie wyglądamy tak:
Obrazek Obrazek
:wink:

mam kajetanowe zdjęcia z sesji zimowo-plenerowej w kombinezonie - czekają na obróbkę
i opowieść o tym, że z facetem (choćby psim) na zakupy do sklepu się nie chodzi, bo tylko przeszkadza :mrgreen:
ale to później

Aia

Post » Pt gru 21, 2012 19:08 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Czekamy... 8)

Megana

Post » Sob gru 22, 2012 15:46 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Po długich poszukiwaniach, wielu przebytych kilometrach i niezliczonej ilości odwiedzonych sklepów. Po wielu westchnieniach, załamaniach, z rezygnacją krążącą nad głową...
Oto On - Stanley Kubrak:

Obrazek,
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

Psi chyba zadowolony z zakupu :P Co prawda trochę zaburzyło to Jego równowagę przy sikaniu :mrgreen: ale to Go nie zraża i nadal wykonuje ewolucję pt. "nogę na księżyc, pyskiem oram ziemię" I po spacerku, kiedy zdejmuję Kajowi ubranko, w środku jest takie ciepełko :1luvu:

W sklepie za to myślałam że utłukę :twisted: Z pociągu, z plecakiem, torebką, torbą, kocem i psem pod pachą udało się niepostrzeżenie przemknąć podziemiami, obok ochrony, do centrum handlowego :mrgreen: Ugadałam się ze sprzedawcą, że mogę zwierzę wnieść i poprzymierzać wdzianka... pech chciał, że leżały one koło akwarium ze świnkami morskimi... I Kaj chce świnkę! żadne tam ubranie, tylko świnkę! On już zabiera świniaka i wychodzi, a ja se ten kombinezon to mogę co najwyżej sama przymierzyć :pig: i ciągnij psa za łapy, by stał w miejscu i celuj tymi patykami w nogawki (ten oczywiście próbuje mi przekazać, że Mu się łapa w co zaplątała i trzeba uwolnić), i uważaj by nie przyciąć siusiaka, albo by tego brytana mi nie zdeptali/On nie stratował personelu, kupujących w szaleńczej próbie dostania się po :pig: :roll: a ja z tymi tobołami i w futrze... straciłam chyba z 5 kg :mrgreen: dotarłszy do kasy prawdopodobnie miałam już obłęd w oczach :twisted: ale Kaj dał się udobruchać ciasteczkiem (pozostawiam Wam do wyobrażenia sobie miny psa kiedy zobaczył wielkie regały z milionami ciasteczek :roll: ) i wychodząc już o nowym-przyszłym-niedoszłym świńskim przyjacielu nie pamiętał...

Aia

Post » Sob gru 22, 2012 16:39 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Umarlam !!! :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Bohaterscy Wy oboje !!!
:)

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Nie gru 23, 2012 10:53 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

No i jak można by Kajusia nie kochać?
Jest cudny, a na trzech łapkach z czwartą w górze i noskiem przy glebie dla zachowania równowagi, jest cudny absolutnie.
W takim ubranku zima niestraszna z nasmarowanymi łapeczkami.

Dobrze, że chociaż ciasteczko dostał, skoro Aia mu morskiego prosiątka pożałowała. :lol:
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Nie gru 23, 2012 22:27 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

No wiesz, prosiaczka psinie pożałowałaś??
A dzie kapturek, żeby uszka nie marzły?

Megana

Post » Śro gru 26, 2012 21:04 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Właśnie ubolewam niesamowicie, że nawet golfika nie ma :( i gardziołko będzie chore...

Informuję, że u Nas pełna kultura. Żadnych świń w domu nie przyjmujemy :wink:

ach... powróciłam ze świąt z wózkiem pełnym strawy (na najbliższy rok :| ) zmuszona porzucić psa mojego u babci... siedzę i tęsknię :cry: wieczorna depresja bezpsiowa
Mikołaj zamiast kolejnej, trzeciej z rzędu, pościeli, mógł mi sprezentować więcej krzepy...

Aia

Post » Śro gru 26, 2012 21:49 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

A dlaczego psi do babci...? :?

Megana

Post » Śro gru 26, 2012 22:00 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Megana pisze:A dlaczego psi do babci...? :?

Ponieważ nie było wolnej ręki, by Go zabrać (a trzeba nieść) :( w weekend po Niego pojadę. A do tego czasu cichy, pusty, zimny dom...

Aia

[poprzednia][następna]