Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt sty 11, 2013 23:04 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

podoba mi się aktualna waga kota 8) Wiosną pewnie wróci garażować.
A stowarzyszenie to nie moja piaskownica. Zabieram zabawki, ale jeszcze trochę się pochandryczę dla zabawy.
Tak już mam, że chce mi sie pomagać. Urzędowanie i pisanie pism mam codziennie przez 8 godzin.
Muszę książeczki odesłać. Pamiętam. Mimo wszystko zdobyłam cenną wiedzę.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob sty 12, 2013 8:17 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

" ... tu i teraz.." - zdecydowanie tak!
Ale opowiadanka dla wiedzy i ... rozrywki :mrgreen: Samo rozpamiętywanie spraw, szczególnie jak nie były dobre, jest bez sensu, szczególnie jakby je przeżywać.

Uczyłam się sanskrytu. Umiałam prawie wszystko zapisać, bo się da. Ale nie używam - zapominam :(

Spróbowałaś, Nemi, w końcu tego tymianku??
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob sty 12, 2013 8:17 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

" ... tu i teraz.." - zdecydowanie tak!
Ale opowiadanka dla wiedzy i ... rozrywki :mrgreen: Samo rozpamiętywanie spraw, szczególnie jak nie były dobre, jest bez sensu, szczególnie jakby je przeżywać.

Uczyłam się sanskrytu. Umiałam prawie wszystko zapisać, bo się da. Ale nie używam - zapominam :(

Spróbowałaś, Nemi, w końcu tego tymianku??
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob sty 12, 2013 12:49 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

morelowa pisze: (...)Spróbowałaś, Nemi, w końcu tego tymianku??

No jak - przecież jeszcze nawet nasiona nie zamówione :| Sanskryt też wygląda fajnie, a dlaczego się go uczyłaś ? Jeśli to nie tajemnica, ofcors :wink:

Jasdorku, najważniejsze, żebyś się nie przejmowała. Z jeżami niestety, nie mam tak dobrze, że pisma i urzędowanie ograniczają się tylko do pracy. Jeżury chcom mieć dokumentację :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob sty 12, 2013 13:25 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Tymianek można kupić w każdej 'zielarni' i w sklepie spożywczym na ten czas. A takoż w doniczce w markecie jakimś. Chyba, że jak Ci nie wyrośnie własny to się nie liczy :roll:

Nie tajemnica odnośnie sanskrytu. Chciałam hindi, ale nie ma w sieci. A 'literki' takie same. Ale sanskryt poza tym jest mi bliski...ehmm... duchowo?
Po co się uczyłaś arabskiego?

Obrazek

morelowa

Post » Sob sty 12, 2013 15:55 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Arabskiego zaczęłam się uczyć ponieważ pracowałam z osobami z krajów arabskich. Nauka nie została uwieńczona sukcesem :? Choroba w zasadzie mi przeszła, więc nie miałam motywacji do poszukiwań tymianku w sklepach i uznałam, że doczekam z testowaniem do zbiorów. Tym bardziej, że w początkowych miesiącach praca u nas w biurze wygląda podobne do pracy na platformie wiertniczej :wink:

Przed chwilą dotarł do nas jeżu Puchatek - więcej napiszę wieczorem, po wizycie Pani Doktor.

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob sty 12, 2013 17:05 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Morelko sanskryt,Nemi arabskiego ooooooojej jakie mądre kobiety...
Co robi nie śpiąca jeżynka w styczniu?

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Sob sty 12, 2013 19:24 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi wystraszyła sie tymianku i wyzdrowiała.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Sob sty 12, 2013 19:46 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O, i chyba masz, fumciu, rację :mrgreen:
Może Nemi i mądra.. tzn napewno mądra!!. Ja niekoniecznie bo do nauczenia się sanskrytu nie trzeba mądrości.. :?

Jeżynka pewnie chora :( , cos jakby jej w plecki było...?

Obrazek

morelowa

Post » Sob sty 12, 2013 23:32 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

morelowa pisze:(...)
Może Nemi i mądra.. tzn napewno mądra!!. (...)

Tak niekoniecznie mądra :roll: Jakbym była mądra, to nauka zakończyłaby się sukcesem... i mogłabym czytać i porozumiewać się ze znajomymi, w ich własnym języku. Ale nie wyszło. Trochę zrzucam to na starość. Podobno trudno nauczyć starego psa nowych sztuczek :| Przyznam otwarcie, że mnie to nieco zdołowało ... Ale cóż - nie wszytko można osiągnąć.

Z tymiankiem to chyba jest troszkę inaczej :wink: To choróbsko się wystraszyło i umkło. Ja tymiankiem jestem bardzo zainspirowana i na 100 % go sobie zasieję :P

Osamcia ostatnio wymiotowała - trochę się martwimy, bo swoje lata już ma. Pani Doktor ją dziś, przy okazji obejrzała, ale nie zobaczyła nic niepokojącego, poza troszkę wzdętym brzuszkiem.

Jeżynka jest chłopcem :P I ma na imię Puchatek. I jest chyba najsłodszym i najbardziej mięciutkim jeżem, który do nas trafił. W Święta temperatura się podniosła i sporo jeży się wybudziło. Puchatek został przez kogoś ... może psa ... poturbowany i ma głęboką ranę na pleckach. Ale dzielnie sobie radzi :P

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie sty 13, 2013 0:01 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi, a my mamy też jeżyka :P
Nazywa się Jeżu Malusieńki ze względy na swoją wagę, chyba już ze 7 kilo :roll:
Nikt go nie chce :( Może weźmiecie :)

Obrazek

Podczas świąt też wypatrywałam pod blokiem, bo tak było ciepło, że pomyślałam o tym, że mogły sie obudzić kolczaste. Nic nie spotkałam.

jasdor

Post » Nie sty 13, 2013 8:14 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi - ja to bym potrzebowała Cię obejrzeć, ciekawam tej 'starości' :mrgreen:
Uczyć się toż można dla samego siebie i ,że tak powiem... , ogólnego rozwoju. Ale mnie się tez nie chce na ogół..

No, to teraz te jeże zdaje sie przysypało totalnie. Niestety wszystko inne też :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 13, 2013 12:41 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

jasdor pisze:(...)
Nazywa się Jeżu Malusieńki ze względy na swoją wagę, chyba już ze 7 kilo :roll:
Nikt go nie chce :( Może weźmiecie :) (...)

Cytuję M : " Żadnych nowych producentów kup do domu nie wpuścimy :!: "

Ale swoją drogą, być może będę miała, bardzo kiepski dom wychodzący, dla jakiegoś kota "stajennego" - to jednak nic pewnego.

Morelciu, mnie nie trzeba oglądać - wystarczy data urodzenia, albo PESEL. Albo mina osoby, której podaję PESEL (np. w jakimś urzędzie) : "to takie numery istnieją 8O.... a właścicielka numeru jeszcze się rusza 8O "

PS jeszcze dopiszę

Morelciu, jak będziesz w Warszawie, to możemy się spotkać, jak znajdziesz chwilkę - zobaczysz sobie naocznie :P . I zapomniałam napisać, że Osama dalej nie je. Dałam jej dziś siemię lniane, jak się nie poprawi, będziemy musieli zrobić poważniejsze badania.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie sty 13, 2013 12:53 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi pisze:Morelciu, mnie nie trzeba oglądać - wystarczy data urodzenia, albo PESEL. Albo mina osoby, której podaję PESEL (np. w jakimś urzędzie) : "to takie numery istnieją 8O.... a właścicielka numeru jeszcze się rusza 8O "

Nie wierzcie Jej !!! Ja byłam, widziałam, stwierdziłam naocznie fakty. ZMYŚLA !
Zarówno Nemi, jak i M, a także zwierzakowe towarzystwo jest :ok:

jasdor

Post » Nie sty 13, 2013 13:28 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

jasdor pisze:
Nemi pisze:Morelciu, mnie nie trzeba oglądać - wystarczy data urodzenia, albo PESEL. Albo mina osoby, której podaję PESEL (np. w jakimś urzędzie) : "to takie numery istnieją 8O.... a właścicielka numeru jeszcze się rusza 8O "

Nie wierzcie Jej !!! Ja byłam, widziałam, stwierdziłam naocznie fakty. ZMYŚLA !
Zarówno Nemi, jak i M, a także zwierzakowe towarzystwo jest :ok:

No, tak myślałam :mrgreen: , że zmyśla, ale jest,.. nie powiem kim... :lol:

Długo Osama nie je??

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]