Pedro- malutki kundelek po przejściach- pilnie dom !!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lip 07, 2009 19:59

Pedro był dzisiaj zabrany do labradorów, którymi opiekuje się Justyna, niestety to był pierwszy i ostatni raz. Wyraźnie nie toleruje innych psów, owszem robi słodkie oczy i wesoło macha ogonem, w każdej możliwej chwili włazi na kolana, ale to tylko do czasu, nie akceptuje nawet takiego spokojnego labradora, który podchodzi do niego raczej w celach towarzyskich, musi go głośno obszczekać a nawet rzucić się na niego. Justynę Pedro uwielbia, nie pozwala żadnemu labradorowi zbliżyć się do niej, zaraz jest miotanie się na smyczy i szczekanie. Efekt był taki, że musiałam trzymać Pedra na smyczy z dala od labradorów i Justyny. Kiedy Justyna wzięła Pedra na ręce i próbowałam go pogłaskać, Pedro zmarszczył mordkę, odsłaniając kły i warcząc na moją rękę. Ciężki będzie z nim orzech do zgryzienia :?

miłka

Od: Pon gru 08, 2008 13:48

Post » Wto lip 07, 2009 20:03

Zrobiłam chyba teraz Pedrusiowi antyreklamę, ale wydaje mi się, że lepiej żeby przyszły domek wiedział jakie zachowanie pies przedstawia. Na pewno musi to być domek bez innych zwierząt i chyba bez dzieci, czy taki się dla niego gdzieś znajdzie? Wierzymy....

miłka

Post » Czw lip 09, 2009 5:35

Pedro, cudowny psiak czeka na domek.
Kto chciałby mieć psiego jedynaka?
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt lip 10, 2009 22:58

Boje sie ze Pedro ma małe szanse na dom :x :x :x
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob lip 18, 2009 8:34

Oj, do Pedrusia nikt nie zagląda.
Podskakuj psiaku.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Wto lip 21, 2009 19:05

Podrzucam Pedra.

Petka

Post » Czw lip 23, 2009 23:01

Do Perda 1 sierpnia przyjedzie behawiorystka ....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie lip 26, 2009 22:10

Kto pokocha tego cudnego pieska?

Petka

Post » Pon sie 03, 2009 0:07

Po wizycie pani Małgosi zoopsychologa dowiedziałam sie bardzo duzo cennych wiadomosci Pani była ponad 2.5 godz.
Najpierw był spacer a potem w domu .
Jego agresja jest wynikiem strachu , psy tez atakuje ze strachu i trzeba mu odwracać uwage i za kazde dobre zachowanie nagradzać , smycz nie powinna byc napieta bo to jest sygnał ze cos sie dzieje . Karmic z reki i nie powinno byc miski z jedzieniem przy legowisku itp...

Codziennie musi miec jeden spacerek treningowy bez psów ( moje zostaja w domu )

Musze mu kupic kantarek i warto tez kupic RC dla psów na wyciszenie i nagrody

Pani Małgosia za wizyte nie wzieła ani grosza :):):)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon sie 03, 2009 7:42

Dobrze, że udało się zdobyć kilka cennych wskazówek.
Pedro to śliczny pies. Dorosły i bardzo zasługuje na super dom.

Petka

Post » Pon sie 03, 2009 10:46

A jeszcze nie niapisałam o tym że koleżanka Ola chciała go zabrac na działke , ale doszła z nim tylko do basenu ( kilkaset metrów ) i wpadł w histerie , zaczoł sie zapierac i wyrwał sie z szelek i niestety wróciła z nim , troszke mnie to niepoki tym bardziej ze zna bardzo dobrze Ole bo czesto sie widzimy ....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto sie 04, 2009 12:13

Pomimo problemow, psiak ma takie oczka, ze nie sposob sie zloscic nawet jak warczy :wink: Slodki Pyrtus Pedro ;) Oby znalazl domek :)

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro sie 05, 2009 19:58

oj tak, Pedro ma słodkie oczy ale charakterek też potrafi pokazać

miłka

Post » Śro sie 05, 2009 21:50

Kto pokocha Pedra?
Justynko udaje Ci się wychodzić z nim samym?

Petka

Post » Pt sie 07, 2009 22:26

miłka pisze:oj tak, Pedro ma słodkie oczy ale charakterek też potrafi pokazać

Bo to taka mala bestyjka :twisted: Ale i tak koooooochaaana ;)
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

[poprzednia][następna]