Pamiętam, że jak byłą katastrofa z halą w Katowicach, to dużo się mówiło nie tylko o ludziach, którzy tam zginęli, ale tez i o ptakach.
Moderator: Moderatorzy
Siean pisze:A taki bardziej lepszy to i kilkanaście...![]()
Pamiętam, że jak byłą katastrofa z halą w Katowicach, to dużo się mówiło nie tylko o ludziach, którzy tam zginęli, ale tez i o ptakach.
kinga w. pisze:Też pamiętam. Ptakom też się nieźle oberwało. Te pocztowe to jeszcze jakoś wrócą same do domu, ale ozdobne... I to zima była - kiepski czas na loty.
Motodrama pisze:A myślałam, że on ma jakiś wyższy cel.
Motodrama pisze:Czyli mam jasność w temacie Marioli - gołąb nie może trafić do azylu, chociaż pan mnie zapewniał, że on po prostu trafi do jakiegoś hodowcy. Czyli jutro z rana do weta?
kinga w. pisze:Motodrama pisze:Czyli mam jasność w temacie Marioli - gołąb nie może trafić do azylu, chociaż pan mnie zapewniał, że on po prostu trafi do jakiegoś hodowcy. Czyli jutro z rana do weta?
A przeważnie wystarczy wiedzieć jak odczytać oznakowania na obrączce, gdzie powinny być dane pozwalające ustalić właściciela ptaka. W ZHG to by wiedzieli. No i gołębiarze powinni wiedzieć jak to odczytać. To jest jak rejestracja samochodu.
Motodrama pisze:A skrzydełko pewnie boli. Czy nie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości