Króliki, kury i kaczki uratowane - uszate szukają domków

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro cze 22, 2011 11:44 Re: Umierające stado królików!!!!! POMOCY!!!

Też jestem pod wrażeniem tempa akcji. Żeby jeszcze udało się to samo z kurami i kaczkami....... Tyle, że już nie wiem gdzie uderzać. TOZ jakoś nie bardzo ma ochotę interweniować...... Do piątku to już może być po tym drobiu. Nie mam czym ich dokarmić, jak wracam z pracy to nigdzie nie dostanę żadnego ziarna, a wszystkie otręby, makarony, ryże już im oddałam.

One są przerażająco chude. Wsadziłam wczoraj rękę przez ogrodzenie i wzięłam jedną kurę na rękę. Nawet nie uciekała, nie miała siły. Czułam tylko wystające kości, zero mięsa, zero ciężaru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
magdajedral

Post » Śro cze 22, 2011 12:13 Re: Umierające stado królików!!!!! POMOCY!!!

rzeczywiście akcja szybka, a kury faktycznie chude, nie mają siły nawet biegać za bardzo.... tylko gdzie to zgłosić, nie ma jakiejś fundacji, organizacji która zajmuje się kurami?

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Śro cze 22, 2011 12:21 Re: Umierające stado królików!!!!! POMOCY!!!

znam dwie osoby które hodują kury ale daleko i nie wiadomo czy te od faceta nie chore :(
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Śro cze 22, 2011 12:28 Re: Umierające stado królików!!!!! POMOCY!!!

Gdyby były chore to w tym stanie wycieńczenia organizmów popadały by już dawno, a jednak walczą biedactwa. One są po prostu zamorzone do granic możliwości i trzeba im pomóc. Problemem raczej nie będzie znalezienie im lokum. Problemem jest możliwość ich odebrania!!!!!
magdajedral

Post » Śro cze 22, 2011 13:19 Re: Umierające stado królików!!!!! POMOCY!!!

Ja bym pisała do Fundacji Viva! - zajmują się różnymi zwierzętami, o ile się nie mylę szczególnie hodowlanymi. Może coś poradzą.

Blacky87

Od: Wto mar 29, 2011 21:55

Post » Śro cze 22, 2011 14:41 Re: Umierające stado królików!!!!! POMOCY!!!

Powiadomcie Vive, nie można ich skazać na śmierć głodową. Wszystkie zwierzęta powinny zostać mu odebrane, Viva powinna pomóc. Ten człowiek powinien mieć sądowny zakaz posiadania jakichkolwiek zwierząt.

blueheart

Od: Sob lis 14, 2009 20:06

Post » Śro cze 22, 2011 15:26 Re: Umierające stado królików!!!!! POMOCY!!!

Macie jakieś fotki? Miałam kiedyś belga i to był najmilszy królik na świecie.......
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Śro cze 22, 2011 17:18 Re: Umierające stado królików!!!!! POMOCY!!!

Tez pomyslalam o vivie ale nie wiem jak sie z nimi skontaktowac. Ma ktos jakies namiary? Tu nie ma czasu na robienie zdjec, tu trzeba dzialac od razu bo za kilka dni nie bedzie co zbierac.
magdajedral

Post » Śro cze 22, 2011 18:59 Re: Umierające stado królików!!!!! POMOCY!!!

Tak sobie myślę, może by skontaktować się z Przystanią Ocalenie, może dadzą namiary na kogoś bliżej...?
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Śro cze 22, 2011 20:27 Re: Umierające stado królików!!!!! POMOCY!!!

Kilka poprawek:
1. Srokata samica: ciąża, zapelnie podeszwy skoków, poza tym zdrowa, trafi dziś do dt u Ani
2. Samica Olbrzyma belgijskiego w zaawansowanej ciąży (lada moment rozwiązanie), świerzbowiec uszny, poza tym zdrowa, trafiła do dt u Prym
3. Duża brązowa panna, wczesna ciąża, ropień wargi
4. Samiec olbrzyma belgijskiego, martwica, zmiany grzybicze, obrzęk nosa, świerzb uszny, czeka go RTG lewej kończyny (na której jest martwica)- to ten, gdzie pomyliłam wczoraj płeć
5. Srokata samica, ciąża, poza tym zdrowa
6. Czarna agresywna panna, wczesna ciąża, poza tym zdrowa
7. Duża brązowa samica, nie rozpoznano ciąży, ma rujkę, zakatarzona - z niej wczoraj zrobiłam z kolei pana
8. Samiec srokacz, zdrowy, dziś trafił do dt u Karoliny
9. Czarny samczyk, ranka na plecach, ropień na plecach , grzybica, obrzęk nosa, zapalenie podeszwy skoków
10. Czarny samczyk z bąblem na nosie, rozerwana skóra moszny, ropnie na pyszczku i w pyszczku, obrzęk nosa, zapalenie podeszwy skoków
11. Czerwona samica, z której wczoraj zrobiłam chłopa, Chelietella (nie wiem czy tak to się pisze ), wada siekaczy, ropny katar, wychudzenie, zapalenie podeszwy skoków
12. Samiec podpalany, katar, ropień, obrzek nosa
13. Mała samiczka, którą nazwałam Pistacja, zdrowa, wychudzona, grzybica na uszach

Wykluczyliśmy mykso !
Ale wszystkie podejrzane o pasterelloze

Mamy 8 pań, i 5 panów

2 panie urodzą małe
6 jutro zostanie poddane sterylizacji.

Dla Pań z lecznicy Medicavet wielkie podziękowania Wszystkie uszaki, które nie są w dt zostały w tej właśnie lecznicy pod czujnym okiem dr. Rzepki.

Zdjęcia z akcji: https://picasaweb.google.com/MateuszDud ... directlink

A jak TOZ? Sprawa kur i kaczek się ruszyła?

milka37

Od: Nie cze 20, 2010 16:43

Post » Śro cze 22, 2011 20:39 Re: Umierające stado królików!!!!! POMOCY!!!

TOZ przyjeżdża w piątek. Ale tylko pani z mężem, też działaczem. Mają rozmawiac z burmistrzem, potem idą na policję, po weterynarza i do kur. Ale jakoś nie widzę tej akcji. Ja w pracy, więc nie mam szans na bliższe przyjrzenie się temu czego dokonają.
magdajedral

Post » Śro cze 22, 2011 22:24 Re: Umierające stado królików!!!!! POMOCY!!!

jechałam dzisiaj i ze 2 widziałam skikające po łące

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Czw cze 23, 2011 0:36 Re: Umierające stado królików!!!!! POMOCY!!!

Aaaa - to Wy wtargnęliście do gabinetu jak u pani Ani byłam ze świnkami? :lol: Właśnie zastanawiałam się skąd te króliki... Super że tak się wszystko udało. No i to myxo wykluczone!

pucka69

Od: Sob maja 12, 2007 20:35

Post » Czw cze 23, 2011 7:10 Re: Umierające stado królików!!!!! POMOCY!!!

napisalam do cezarego z vivy
mam nadzieje ze cos poradzi

czesc milka37 :wink: jaki ten swiat maly.... :D
zaraz cie odwiedze na stronie spk :wink:

gadzinka

Od: Śro sty 26, 2011 15:38

Post » Czw cze 23, 2011 7:27 Re: Umierające stado królików!!!!! POMOCY!!!

zapomnialam ze tu mam inny nick
józwa jestem :D

gadzinka

Od: Śro sty 26, 2011 15:38

[poprzednia][następna]