DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob gru 18, 2010 17:33 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

oby była jakaś nadzieja :ok:

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Sob gru 18, 2010 17:37 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Z dziewczyną z FB koresponduję na privie. Chciała telefon dziewczyny z Bogatyni w celu powiadomienia TOZu. Ale znalazłam na dogomanii informację, że będą się kontaktować z konkretnymi osobami działającymi w TOZie w Dłużynie (podobno ten oddział obejmuje Bogatynię), więc chwilowo namiary telefoniczne nie są potrzebne.
A ja przez tę akcję nie mam czasu zająć się porządkami, jak tak dalej pójdzie, to moje futra i ja będziemy święta spędzać w kiepskich warunkach... :(
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob gru 18, 2010 17:44 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Bianka 4 pisze:Z dziewczyną z FB koresponduję na privie. Chciała telefon dziewczyny z Bogatyni w celu powiadomienia TOZu. Ale znalazłam na dogomanii informację, że będą się kontaktować z konkretnymi osobami działającymi w TOZie w Dłużynie (podobno ten oddział obejmuje Bogatynię), więc chwilowo namiary telefoniczne nie są potrzebne.
A ja przez tę akcję nie mam czasu zająć się porządkami, jak tak dalej pójdzie, to moje futra i ja będziemy święta spędzać w kiepskich warunkach... :(

Madziu ty sie tam zajmij futrami a ja jeszcze kinie mianuje adminem bo widze ze kinia na dogo jest na wątku :) ale niewiem czy juz bierze udział w wydarzeniu.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob gru 18, 2010 17:52 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Dobra, bo na dogo kiepsko się poruszam.
A na FB coraz większe zainteresowanie. Jest osoba proponująca wsparcie finansowe (Gosiu pewnie też już widziałaś)
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Sob gru 18, 2010 17:58 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Bianka 4 pisze:Dobra, bo na dogo kiepsko się poruszam.
A na FB coraz większe zainteresowanie. Jest osoba proponująca wsparcie finansowe (Gosiu pewnie też już widziałaś)

Właśnie jestem na kompie (zaraz dostanę od TŻ :oops: :D że znów cały dzień na kompie :mrgreen: )
I napisałam żeby nic nie robili na własną ręke.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob gru 18, 2010 19:59 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Dziewczyny, i co?
Pytanie ogólne, skierowane do założycielki wątku i nadzorujących fb..
Martwię się!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob gru 18, 2010 20:13 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Próbuję się skontaktować z koleżanką, która prosiła o pomoc. Proszę o cierpliwość.

EDIT: zaraz powinna dotrzeć do domu i wleźć na wątek :)
Dziękuję bardzo wszystkim za odzew :1luvu:

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Sob gru 18, 2010 20:36 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

A jeszcze jakby mogła pojawić się na FB, byłoby super :ok:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Sob gru 18, 2010 21:27 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Dziękuję za odzew. Okazuje się jednak, że "robię z igły widły" , a pies ma świetne warunki... Najwyraźniej od kilku miesięcy mam omamy wzrokowe i słuchowe... Liczę jednak na odrobinę zdrowego rozsądku u ludzi, którzy przejęli tę sprawę. Będę się temu przyglądać. Jeśli nic nie pomaga, zawsze może pomóc tv:] Dzięki za wsparcie!

evelin2828

Od: Sob gru 18, 2010 21:20

Post » Sob gru 18, 2010 21:45 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

?
Ale kto przejął???
I co dalej?
Na tym koniec?
Jakoś jaśniej można prosić?

Carmen201

Post » Sob gru 18, 2010 21:50 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Poczytajcie na dogo.... okazało się, że są tam SPECJALISTKI od psów na działkach i pies właściwie ma warunki jak w raju, a evelin coś sobie zmyśla...
Nie zdziwię się, jak teraz zrazi się raz na zawsze do współpracy z ludźmi w zakresie pomocy zwierzętom. Odkąd ją znam robiła wszystko, żeby pomagać istotom, które znalazły się w potrzebie. Dlatego sama ma zwierzaków po sufit.
Nie ukrywam, że mnie też przeraża reakcja... okazuje się, że po drugiej stronie monitora są ludzie, którzy wszystko wiedzą lepiej (chociaż psa w życiu na oczy nie widzieli ale znajomy znajomego mówił, że widział i że wszystko jest ok) i jednym kliknięciem są w stanie załatwić sprawę. Nie wstając od biurka!
Nie rozumiem tych ludzi ani ich toku rozumowania. Sama czuję się już zniechęcona do czegokolwiek 8O
wszystko mi opada w takich sytuacjach, no naprawdę...

no i stało się :evil:
Ostatnio edytowano Sob gru 18, 2010 21:56 przez ciekawa.swiata, łącznie edytowano 1 raz

ciekawa.swiata

Post » Sob gru 18, 2010 21:55 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Jaśniej, jaśniej dziewczyny.
Ja nie jestem na dogo zalogowana.
Jakie specjalistki? Kto to przejmuje? Ludzie z TOZu?

Carmen201

Post » Sob gru 18, 2010 22:02 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

TOZowi jak się okazało sprawa była już zgłaszana, tak samo policji. Policjant "nie potrafił" znaleźć tam psa, którego widać i słychać z kilometra, a państwo z TOZu stwierdzili, że przecież wszystko jest w porząsiu :evil:
W sensie, że nie ma podstaw do odebrania zwierzęcia, bo żreć mu rzucają... a i teraz się okazało (pani mądralińska, która pewnie nawet w Bogatyni nigdy nie była, ale za to rzekomo zna inspektorów, którym została zgłoszona sprawa, na dogomanii uznała, że pies ma jak w raju i do tego nawet ma budę... i to wyściełaną!
No to chyba w ciągu ostatnich paru godzin musieli mu postawić, bo evelin jeszcze dzisiaj rano budy nie widziała...
no paranoja.
Boję się, że dziewczyna się zraziła na dobre, przez te niezwykle pomocne osóbki, które za wszelką cenę, z nieznanych mi przyczyn, próbują udowodnić, że właściwie nic się złego psu nie dzieje...
no nie, w sumie to tylko -17, a niedźwiedzie polarne znoszą jeszcze niższe temperatury i nie marudzą! :evil:
czegoś tu nie ogarniam, naprawdę.

aaa no i przecież ten pies MA właściciela, i to do niego należy decyzja czy psa chce trzymać w domu, czy na działce...

ta, tak samo jak do niego należy decyzja czy zrobić z niego gulasz czy smalec.

ciekawa.swiata

Post » Sob gru 18, 2010 22:04 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

Czyli nie, że koniec akcji, tylko dalej szukamy DT?
Tak myślę.
Jak się znajdzie, to będziem myśleć jak tam dać psa.

On jest na noce do domu zabierany?
A w dzień jest NA ŁAŃCUCHU?

Carmen201

Post » Sob gru 18, 2010 22:21 Re: DRAMAT PSA W BOGATYNI. Prosimy o pomoc PILNE !!!

no ja myślę, że szukamy. Ale teraz, dzięki pani specjalistce z dogo, która radośnie poinformowała wszystkich świętych bogatyńskich o tym, kto i jak bardzo interesuje się losem psa w grę wchodzi wyłącznie działanie w świetle prawa.
Czyli już na wstępnie wiemy, że będzie to trwało i niekoniecznie zakończy się sukcesem.
Ale mam nadzieję, że mimo wszystko znajdzie się ktoś, kto będzie w stanie naprawdę pomóc... a nie zrobić dym i się zmyć.
Dzięki, że Wy się tak nie zachowujecie... bo czasami naprawdę tracę już wiarę w ludzi :roll:

ciekawa.swiata

[poprzednia][następna]