Dla mnie kupowanie puszek to po części stracone pieniądze. Lepiej kupić mięso, suplementować i wychodzi taniej niż karma.
Ile Twój kot zje tej suchej w ciągu 3miesięcy?
Ja dla swojego kupuje Orijena/TOTW. 3kg suchego ma na 3miesiące, do tego serca, żołądki, ryba, mięsa, kości, oleje (więc suchego zje dużo mniej, bo zjada mięso). Płacę dużo mniej niż w sytuacji, gdy miałby jechać na samej suchej karmie. A koszt sucha + puchy to już w ogóle kosmos! Zwłaszcza, że jeśli kupuje mokre to tacki Miamora lub Animondy czyli ok 3zł za 100g... więc tacka jest raczej 'przysmakiem' niż czymś co je na codzień (jeśli dostawałby jedną tackę na dzień a reszta suchego to... 3zł razy 90dni [3miesiące] daje dość dużą kwotę... a żeby wydać tyle samo na mięso dla niego na 3mięsące to musiałby naprawdę dużo jeść i to raczej drogie mięsa)
Patrząc na dawki, jeśli miałby być na samym suchym, to przez 3 miesiące musiał by zjeść ponad 7kg (na Orijenie: 7kg koszt 136zł, 2,5kg 57zł + surowizna, na którą 80zł nie wydaję

ale tutaj dokładnego kosztu nie mam). aa... i mój kot waży 6,2kg, co jest jego normalną wagą, więc je więcej niż taki ważący 3-4kg
Ostatnio jak robię zakupy w sklepie internetowym to dlatego, że kończy mi się żwirek, bo gdyby nie to... to pewnie pożegnałabym krakvet

Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.