Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie maja 24, 2015 0:48 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Ten pogryziony, to tylko tak strasznie wygląda - je na potęgę, więc o niego nie martwimy się bardzo. Pomimo ran, wychodzi z domku, zjada i bierze dokładki :P Najgorsze są te nie jedzące... Bercik, Kropka, Pazurka. Do szanownego grona obrażonych na miskę zamierzała dołączyć Łysolka :roll: Dziś, już miałam się zabierać za jej karmienie ... ale na szczęście zjadła.

Megana - dziękuję ! Z terapii, po marchewce kolejna jest pokrzywa ... Jeśli i ta sobie nie poradzi, spróbujemy wody z gotowania ryżu. Średnio zdrowy opiekun ryż zeżre, bo lubi :P

Dziś mieliśmy świeżą dostawę jeży - przybyły 4. Ale ... dziś też pożegnaliśmy Podlesia - miał swoje wzloty i upadki. Wyszarpnął dla siebie prawie cały rok życia. W ostatnich dniach życia brylował w zagrodzie dla ozdrowieńców. Pokonał go nowotwór...

Fleur - ogromnie się cieszymy, że miski się sprawdzają :P Jeśli kotom się przydadzą, to ostatnio przyszły nowe. Śliczne limonkowe i różowe :P Polecają się kocim pięknościom :P

Mamy też do przygarnięcie poidełka dla gryzoni :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie maja 24, 2015 14:47 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie pytanie o hodowlę str19

Nie chcę tworzyć nowego wątku dla jednego pytania... więc zadam je tu. Czy ktoś zna hodowlę PASJA*PL z Sosnowca ? Ja się nie znam kompletnie, na tych sprawach - więc będę dozgonnie wdzięczna na pomoc. Rodzina się już prawie zdecydowała na kota z tej hodowli.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie maja 24, 2015 14:54 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie pytanie o hodowlę str19

Zapytaj może Alienor z Sosnowca. Jest chyba też kilka innych dziewczyn tam, ale nie znam, a nie wiem czy do Ciebie zaglądają. Choć powinny :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie maja 24, 2015 15:10 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie pytanie o hodowlę str19

Zapytam koleżanki, forumowej Lakshmi, która też hoduje brytki
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon maja 25, 2015 7:28 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie pytanie o hodowlę str19

Oto co Lakshmi odpowiedziała mi na pytanie, czy poleca tę hodowlę i czy można spokojnie wziąć od nich kota: "mozna bez przeciwwskazan,porzadni ludzie z sercem" :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon maja 25, 2015 21:30 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie pytanie o hodowlę str19

Nemi, doczytałam o odejściu Podlesia, którego miałam zaszczyt być "opiekunem". Przykro, że odszedł, ale z jego problemami każdy dzień był na kredyt. Przynajmniej ten czas miał z pełnym brzuchem, w cieple i bezpieczeństwie. Sądząc ze zdjęć sprzed kryzysu cenił sobie pełny brzuch.
Czy mogę teraz zmienić tytuł przelewu na Nutkę z małymi? A może Bercik lub Farys? Obiecałam, że w tytule przelewu będę wpisywać tego w "największej" potrzebie. Choć na dobrą sprawę jest mi wszystko jedno i traktuję tę niewielką wrzutkę jako pomoc dla ośrodka.
Obrazek

selenicereus

Od: Wto mar 24, 2009 20:16

Post » Wto maja 26, 2015 0:35 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie pytanie o hodowlę str19

Bianko - bardzo, bardzo dziękuję !

Sel - przepraszam, że Cię nie zawiadomiłam, ale odejście Podlesia bardzo nami wstrząsnęło. I nie mów, że to niewielka wrzutka ... W skali czasu to bardzo poważne wsparcie. Z jeżyków potrzebujący jest jeszcze Kropka. M chyba o niej nie pisał na FB. To nasz największy "ból głowy" ... Parametry wątrobowe przekroczone 5 razy i prawdopodobnie w ciąży :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Wto maja 26, 2015 9:47 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie pytanie o hodowlę str19

Nie trzeba mnie zawiadamiać - ja i tak na bieżąco śledzę i wątek i FB. Tyle, że ostatnio udzielam się mniej, bo wypadłam z czasu i nie mogę wrócić do teraźniejszości. Jestem jak Pciuch podróżujący w czasie, albo za wcześnie albo za późno.

Zapisuję zatem Kropkę.
Obrazek

selenicereus

Od: Wto mar 24, 2009 20:16

Post » Śro maja 27, 2015 0:19 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Razem z Kropką bardzo dziękujemy :1luvu:

Jeśli doktor się nie pomylił ( a mam naprawdę wielką nadzieję na błąd) i jest w ciąży... to bardzo się martwię o te przyszłe maluchy. Jak mogą się rozwijać, jak mama jest anorektyczką i jedzenie ją przestrasza :| Trochę nadziei jest - zaskoczyła po soku z pokrzywy i sama zjada mięso. Ale czy to wystarczy ???
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro maja 27, 2015 11:27 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Ojej... A jeszcze potem musi je odchować :(
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro maja 27, 2015 15:55 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Wychodzi, że sok z pokrzywy jest faktycznie superfood!
Dla ludzi zresztą ponoć też :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw maja 28, 2015 17:52 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

morelowa pisze:Wychodzi, że sok z pokrzywy jest faktycznie superfood!
Dla ludzi zresztą ponoć też :mrgreen:

No... tak do końca nie wiem, bo brała jeszcze leki na wątrobę, więc w sumie nie wiadomo co zadziałało :P Villemo - dokładnie. I to dopiero będzie trudne, przy słabo jedzącej jeżowej mamie. A ciąża chyba jednak nie jest pomyłką. Brzuszek się zaokrąglił i sutki są bardziej widoczne :roll: Karmię ją 3 razy na dobę. W nocy sama zjada trochę mięska. Zobaczymy...
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt maja 29, 2015 14:20 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi, bardzo mi przykro.
Ja przedwczoraj straciłam Pucusia :cry:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt maja 29, 2015 23:38 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Erinku - bardzo mi przykro z powodu Pucusia :| Przytulam ....

Dziś zajmowaliśmy się nietypowym pacjentem, trochę większym od jeża. Nie było łatwo, bo powiem otwarcie - kopytnych się boję :strach: a konieczne było zrobienie zastrzyku, żeby dało się go zapakować do samochodu. Ale z pomocą M i bardzo dzielnych znalazców koziołka - udało się :P Koziołek trafił do lecznicy i został przekazany profesjonalistom. Myślę, że ma szanse na przeżycie - nie wyglądało, żeby miał połamane kości ... a rany się zagoją. Bardzo trzymamy za niego kciuki.

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob maja 30, 2015 6:57 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Och, jaki śliczny biedaczek :(
Skąd się u Ciebie wziął?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]