Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto kwi 28, 2015 12:54 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Jakby było potrzeba.
Mój syn na weekend jedzie na Warmię. Koło Lidzbarka mają domek w lesie nad jeziorem.
Tylko on zielony w sprawie jeży, trzeba by mu powiedzieć co i jak. Mają 3 koty ale to chyba nie przeszkadza.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro kwi 29, 2015 23:36 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Bianko - przepraszam, nie zauważyłam Twojego wpisu :roll: Jeśli jeszcze nie wpisałaś - to jeżyki mają KRS 0000163908 i dopisek w celu szczegółowym "jeże".

Lidko - bardzo dziękuję za przypomnienie. Na ten weekend weekend nie uda mi się przygotować jeżyków dla Twojego syna - mamy już umówione odbiory jeży. Proponuję, żebyśmy się skontaktowały po weekendzie i ustaliły szczegóły do następnego wyjazdu.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pt maja 01, 2015 23:37 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Zaraz będę szukała po forum, ale najpierw Was zapytam. Wczoraj odeszła papużka naszej cioci - miała dziesięć lat i była drugą papużką w jej życiu. Ciocia postanowiła nabyć kota syjamskiego. M przekonał, ją że zakup to zuo i powinna adoptować jakiegoś biedaka. Trochę ją postraszył procedurami adopcyjnymi, więc jest już wstępnie przygotowana. Szukamy kota, a właściwie kocura w typie syjama, bo takiego ciocia kiedyś miała, więc przypuszcza, że łatwo znajdzie z nim nić porozumienia. Mieszka w Katowicach, jest osobą odpowiedzialną. My z M zapewniamy całodobowy helpdesk :P Jeśli wiecie coś o takim kocie - proszę piszcie !
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob maja 02, 2015 20:41 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Sama bym przygarnęła syjama, to moje marzenie od zawsze.
Raz była okazja przez te wszystkie lata na forum, tylko raz, więc nie wiem, czy będzie łatwo.
Nie wzięłam w końcu, bo amator na syjamy znalazł się natychmiast, natomiast nie było amatora na bardzo dziką Munię, wiec sama rozumiesz, że dzika dzicz wylądowała u mnie. :roll:
Zamiast syjama...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob maja 02, 2015 22:01 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Ale wiecie, że obecne syjamy nie przypominają tych sprzed lat?
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob maja 02, 2015 22:09 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

W jakim sensie?
A wogole to ja wiem, że jestem starsza od węgla, ale żeby aż tak ewolucja w syjamach poszła...? :strach:

Megana

Post » Sob maja 02, 2015 22:54 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Kiedyś syjamy wyglądały jak koty czyli tak http://pl.wikipedia.org/wiki/Kot_syjamski teraz tak powinien wygląda kot tajski...
a teraz wyglądają jak patyczaki... http://www.kotydomowe.com/rasy-kotow/kot-syjamski/
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob maja 02, 2015 23:12 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Oba są cudne!
Poza tym, jak rozumiem, wujostwo chcą kota tylko w typie, więc nie będą się czepiać szczegółów...

Megana

Post » Nie maja 03, 2015 0:39 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Bianka 4 pisze:Ale wiecie, że obecne syjamy nie przypominają tych sprzed lat?

Tak sobie właśnie myślałam.... nie o wyglądzie, a o zachowaniach ... może być tak, że zwykły buraś będzie bardziej syjamiczy , niż kot z papierami :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie maja 03, 2015 12:28 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi pisze:Zaraz będę szukała po forum, ale najpierw Was zapytam. Wczoraj odeszła papużka naszej cioci - miała dziesięć lat i była drugą papużką w jej życiu. Ciocia postanowiła nabyć kota syjamskiego. M przekonał, ją że zakup to zuo i powinna adoptować jakiegoś biedaka. Trochę ją postraszył procedurami adopcyjnymi, więc jest już wstępnie przygotowana. Szukamy kota, a właściwie kocura w typie syjama, bo takiego ciocia kiedyś miała, więc przypuszcza, że łatwo znajdzie z nim nić porozumienia. Mieszka w Katowicach, jest osobą odpowiedzialną. My z M zapewniamy całodobowy helpdesk :P Jeśli wiecie coś o takim kocie - proszę piszcie !

U nas taki kot szuka domu. Zaraz poszukam cos o nim. I jest w Katowicach właśnie.

O taki właśnie

Irma pisze:Syjamek Bodzio bardzo chce wychodzić ze swojego pokoju - potrafi otwierać drzwi i przesuwać stolik, którym są podparte ale niestety ciągle tłucze inne koty. Jak śpią spokojne na fotelach to nie zaczepia, jednak jak któregoś spotka na podłodze to goni i tłucze łapami :( Dla ludzi jest cudowny chociaż humorzasty i pyskuje.
Obrazek Obrazek Obrazek

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie maja 03, 2015 17:07 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Ale super ! Zaraz zadzwonię do cioci :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon maja 04, 2015 22:51 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

słyszałam, że dziś się działo, chłopaki cmentarniaki pojechali do willi za miastem :D a co u Antosia, czy jest jeszcze w Jeżurkowie?

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Czw maja 07, 2015 0:50 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Tłuścioch i Karmiś poszli na swoje. Antoś już dawno jest na wylocie.. ale się przeziębił i musiał zostać :| Ma zaklepaną willę z ogrodem w Skrzeszewie :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Czw maja 07, 2015 1:17 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

no no :) a ludzie fajni? będzie miał może jakąś budeńkę? bo jak się tam przeziębi, to nie pójdzie do doktora ;P (jestem kwoką, wiem ;))

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Czw maja 07, 2015 9:08 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Fajne wieści :ok:
A kić cudny - wiadomo, czy ciocia się zdecydowała?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]