Małe szczurki.I inne zwierza. Nie ma już hodowli ani nic..

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Czw mar 01, 2007 17:06

Ale nie wiem kto by mógł informować osoby chętne i nie zamierzam nikogo o to posądzać... Chyba że zapytam owe osoby, co zrezygnowały.. Ale przecież przyznać się nie muszą, nie ma obowiązku... Czuję się w kropce.. To chore - nawet dobrze Stowarzyszenie nie ruszyło, a już hodowcy wzajemnie się pogrążają..

Tak czy owak dwa szczurki szukają domków. Już dałam ogłoszenia na kilka forów :) Zobaczymy, może uda się im znaleźć odpowiedzialnych i miłych opiekunów :) Na pewno będą miały cudowne charaktery, bo pracuję nad nimi od wielu dni. Każdego szczurka wypuszczam, miziam, przyzwyczajam do obecności i zapachu człowieka. Ba, nawet zapach kotów z pewnością czują.. Są nieco nieśmiałe, ale taki to już wiek - brak autorytetu matki i zmuszenie do radzenia sobie samemu w obcym świecie. Szybko z tego młode szczurki wyrastają. Przykładowo - mój Severus, który po przybyciu do mnie przez pierwsze 3 dni bał się jak nie wiem, a teraz jest super kontaktowym i śmiałym szczurkiem :)
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Czw mar 01, 2007 17:10

ja trzymam kciuki za znalezienie dobrych domko :ok:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Czw mar 01, 2007 18:28

Szybko się te szurki rozeszły 8O
A może faktycznie tamte osóby pod wpływem chwili podjęły decyzję a póżneij się rozmyśliły? (chyba lepiej, że teraz a nie jak już szurka zabrały)
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Czw mar 01, 2007 23:03

Szczerze ci powiem że sama z ogromną przyjemnośćią wziełabym szczurkową ,co prawda marzyła mi sie panna rex ,ale ta też cudna ,zwyczajnie sie boje że koty nie zwyczajne ,będa chciały zapolować na malunią :oops:
i chciałabym i boje się.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt mar 02, 2007 1:26

dorcia44 pisze:Szczerze ci powiem że sama z ogromną przyjemnośćią wziełabym szczurkową ,co prawda marzyła mi sie panna rex ,ale ta też cudna ,zwyczajnie sie boje że koty nie zwyczajne ,będa chciały zapolować na malunią :oops:
i chciałabym i boje się.

Mam tak samo, rozum walczy z sercem a poza tym mam daleko.
Pleiades, może wiesz czy jest jakaś hodowla szczurków w pobliżu Katowic albo Krakowa?
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Pt mar 02, 2007 15:23

Ayane pisze:
dorcia44 pisze:Szczerze ci powiem że sama z ogromną przyjemnośćią wziełabym szczurkową ,co prawda marzyła mi sie panna rex ,ale ta też cudna ,zwyczajnie sie boje że koty nie zwyczajne ,będa chciały zapolować na malunią :oops:
i chciałabym i boje się.

Mam tak samo, rozum walczy z sercem a poza tym mam daleko.
Pleiades, może wiesz czy jest jakaś hodowla szczurków w pobliżu Katowic albo Krakowa?

Kurczę, nie wiem, ostatnio forum Stowarzyszenia nie działa, więc nie mogę nawet sprawdzić regulaminu, a co dopiero hodowli... Jakoś tak mi się wydaje, że kraków to biała plama, ale jeszcze zobaczę.
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Pt mar 02, 2007 16:56

No a jak to, jak to w końcu jest między scurami a kotami a raczej odwrotnie :roll:

elisee

Od: Czw paź 23, 2003 23:29

Post » Sob mar 03, 2007 10:25

ja myśle że tam gdzie zwierzęta są przyzwyczajone od zawsze to nie ma problemu ,kurcze klatke mam ,trzypiętrowa,z wygodami :wink: tylko zamieszkać ,ale no ....ale cały czas bije sie z myślami.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob mar 03, 2007 12:10

dorcia44 pisze:ja myśle że tam gdzie zwierzęta są przyzwyczajone od zawsze to nie ma problemu ,kurcze klatke mam ,trzypiętrowa,z wygodami :wink: tylko zamieszkać ,ale no ....ale cały czas bije sie z myślami.

taki apartament, niezamieszkały pewnie... nic tylko musisz lokatorów do niego znaleźć :lol:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Sob mar 03, 2007 12:32

dorcia44 pisze:ja myśle że tam gdzie zwierzęta są przyzwyczajone od zawsze to nie ma problemu ,kurcze klatke mam ,trzypiętrowa,z wygodami :wink: tylko zamieszkać ,ale no ....ale cały czas bije sie z myślami.

A tam gdzie nieprzyzwyczajone? Myślicie, że dużym problemem byłoby ewentualne doszczurzenie?
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Sob mar 03, 2007 12:37

Pleiades, mój synek i ja "chorujemy" na szczurka, ale musiałabym jakoś zmusić męża....a to niestety nie takie proste....

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Sob mar 03, 2007 13:02

Ja od samego początku śledzę wątek :lol:
Zostawiacie sobie któregos ze szczórków :?:
W jakiej cenie sprzedajecie :?:

:oops:

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Sob mar 03, 2007 14:20

Agata_2 pisze:Ja od samego początku śledzę wątek :lol:
Zostawiacie sobie któregos ze szczórków :?: