Małe szczurki.I inne zwierza. Nie ma już hodowli ani nic..

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Pt lut 23, 2007 16:11

a jak szczury żyją z kotami (pewnie zadawano Ci to pytanie sto tysięcy razy :oops: ), bo mnie się marzy rex, a że kota nie mogę mieć to może scurka, nie mam w całym mieszkaniu drzwi, nie będzie jak rozdzielić.
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Pt lut 23, 2007 18:20

dopiero zobaczyłam jak laska z tej babci szczurkowej :D
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt lut 23, 2007 18:26

Specjalnie śledzę ten wątek raz na ruski rok, bo chcę widzieć "drastyczne postępy". No i zobaczyłam! Ale wyrosły, gratulacje :1luvu: :1luvu:
Seraf i Fango

Icicle

Od: Wto maja 02, 2006 17:12

Post » Pon lut 26, 2007 10:20

Dawno nie pisałam...
No cóż, maludy już się tak nie zmieniają. Są samodzielne, teraz tylko poznają świat i rosną :)

Ale nastąpiły drastyczne zmiany w ich zyciu.
Po pierwsze - rozdzielenie wg płci. Czas najwyższy, mają prawie pięć tygodni, więc już mamy nie potrzebują. Chłopaczkom zaczynają być widoczne jajeczka :oops:, więc wkrótce mogą dojrzeć płciowo.
Tak więc rozdzielanie. Chłopaki poszły do nowej klatki i zamieszkały ze starszym kolegą - Severusem. Ten je przyjął łagodnie, zaopiekował się nimi, podczas gdy maluchy były dość mocno przerażone zmianą miejsca zamieszkania i oddzieleniem od mamusi.

Właśnie teraz 4 chłopaki siedzą mi na kolanach i zwiedzają moje biurko. Severus oraz 3 z miotu A: Atthis, Alioth i Ajax.

Dziewczynki natomiast zostały z matką, ale też zostały przeprowadzone do innej klatki i spotkały się z ich ciotką Roxy - siostrą Rati. Roxy jest małymi siostrzenicami zachwycona i ogólnie panuje zgoda i sielanka. Ponadto, po ponad miesiącu nieobecności, przyjęła radośnie powrót siostry do siebie. teraz cała siódemka (2 siostry oraz 5 córeczek Rati) śpi sobie zgodnie na jednym hamaku.

Po drugie: nadchodzi czas rozstań. Maluchy są gotowe opuścić dom rodzinny i pojechać do nowych domków.
Pierwszy ode mnie wybył Ares. Już w sobotę pojechał do nowego domku i z tego co wiem, ma się świetnie :)
Niedługo kolej na resztę maluszków.

Zdjęcia jeszcze będą, pożegnalne. Czas zrobić ostatnie fotki wesołej gromadki. Za chwilę się za to zabieram.

Pozdrawiamy serdecznie

Pleiades i wnuczęta :)
Ostatnio edytowano Wto lut 27, 2007 18:03 przez Pleiades, łącznie edytowano 1 raz
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Pon lut 26, 2007 10:31

Jestem pod wrażniem tego wątku cały czas :D
A teraz już wogóle jakie te szczurki kochane tak szybko akceptują siebie :D
I dziwię się szczrze jak Ty je rozpoznajesz po imieniu :D
Życzę im dobrych domków :D

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pon lut 26, 2007 10:37

A nowe domki nie mogą ich się już doczekać :oops:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Pon lut 26, 2007 10:52

agacior_ek pisze:A nowe domki nie mogą ich się już doczekać :oops:

Aga: wieeem, pracuję nad tym :oops: ;)
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)

Obrazek

Pleiades

Post » Pon lut 26, 2007 12:41

Pleiades pisze:
agacior_ek pisze:A nowe domki nie mogą ich się już doczekać :oops:

Aga: wieeem, pracuję nad tym :oops: ;)

Wiem, wiem... ja tak tylko wyrażam swoje emocje :) a raczej Daniela.. który odlicza dni :lol:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pon lut 26, 2007 15:08

Mam nadzieję, że jak najszybciej uda mi się wysłać szczureczki do Wawy...

PS. Agacior_ek - masz PW........

Obrazek

Pleiades

Post » Czw mar 01, 2007 14:24

2 maluszki nadal są wolne i szukają domu.

Alcyone - samiczka dumbo himalayan:

Obrazek Obrazek

Alioth - samczyk dumbo himalayan:

Obrazek Obrazek

Może jest ktoś chętny ? ;)

Coś mnie ogólnie jakieś złe przeczucia ostatnio tknęły.... I coś mi "tu śmierdzi"....

A ja szukam transportu na trasie Poznań-Wawa, Poznań-Kraków ! Poznań-Trójmiasto ! Dla ściurków oczywiście !

Pozdrowionka
Ostatnio edytowano Czw mar 01, 2007 16:44 przez Pleiades, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

Pleiades

Post » Czw mar 01, 2007 15:53

Pleiades pisze:2 maluszki nadal są wolne i szukają domu.

Alcyone - samiczka dumbo himalayan:

Obrazek Obrazek

Alioth - samczyk dumbo himalayan:

Obrazek Obrazek

Może jest ktoś chętny ? ;)

Coś mnie ogólnie jakieś złe przeczucia ostatnio tknęły.... I coś mi "tu śmierdzi"....

A ja szukam transportu na trasie Poznań-Wawa, Poznań-Kraków ! Poznań-Trójmiasto ! Dla ściurków oczywiście !

Pozdrowionka

Nie wierzę, że nie ma chętnych na takie pięknoty!

O co chodzi z tymi przeczuciami? :roll: Coś nie tak z małymi?? :roll:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Czw mar 01, 2007 16:46

agacior_ek pisze:

Nie, że ktoś mi może podkłada "świnię".... :oops: I dlatego osoby od 2 miesięcy zdeklarowane na maluchy nagle mi rezygnują... Ale może to tylko teoria spiskowa ? :(

Obrazek

Pleiades

Post » Czw mar 01, 2007 16:48

Pleiades pisze:
agacior_ek pisze:

Nie, że ktoś mi może podkłada "świnię".... :oops: I dlatego osoby od 2 miesięcy zdeklarowane na maluchy nagle mi rezygnują... Ale może to tylko teoria spiskowa ? :(

a moze to były decyzje pod wpływem chwili i teraz po zastanowieniu sie dlatego tak jest?nie wiem,,,, :roll:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Czw mar 01, 2007 16:51

Okaże się, choć na razie oficjalnego potwierdzenia nia mam.. Ale niepokojące sygnały dochodzą do mnie już od pewnego czasu... :/

Dziwnie się te rezygnacje zbiegły w czasie z opublikowaniem przeze mnie na forach oficjalnej listy chętnych i oczekiwania przez nich potwierdzenia. Czyżby ktoś życzliwy do nich napisał PW..... ?....

Obrazek

Pleiades

Post » Czw mar 01, 2007 16:55

Pleiades pisze:Okaże się, choć na razie oficjalnego potwierdzenia nia mam.. Ale niepokojące sygnały dochodzą do mnie już od pewnego czasu... :/

Dziwnie się te rezygnacje zbiegły w czasie z opublikowaniem przeze mnie na forach oficjalnej listy chętnych i oczekiwania przez nich potwierdzenia. Czyżby ktoś życzliwy do nich napisał PW..... ?....

a moze zamiast gdybac warto ich osobiscie zapytac?
:roll:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

[poprzednia][następna]