Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt kwi 10, 2015 13:46 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

dopytam jutro i pozwolę sobie skorzystać z podpowiedzi jakby co-znaczy sie spodziewaj się molestowania telefonicznego :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob kwi 11, 2015 0:06 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Alessandra, w razie gdybym nie odebrała - oddzwonię. Dziś zaczynamy budowę dodatkowej zagrody i przyjmujemy jeżynkę ze skomplikowanym leczeniem. Co prawda tylko na tydzień, ale leków ma sporo :P

Siem, też pochwalę - dziś przyjechał cmentarny jeż Tłuścioch :P Po wstępnym oglądzie wydawało się, że tylko na krótki przegląd - bo wielki jest i zadbany ... waga ponad kilogram, okrąglutki. Ale dziwnie się zachowuje. Jest bardzo spokojny, mało się rusza, jedzenie go nie zainteresowało .... Kurczaki - życie każdego dnia uczy pokory :| Wydaje nam się, że wszystko wiemy - krągłość jest, waga jest, pachnie ładnie, pomiędzy igłami widać skórę, bo jest po prostu grubym jeżem. Nic tylko zostawić w dziczy. A tu niespodzianka :roll: Ale może jestem przewrażliwiona - zobaczymy rano 8)
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob kwi 11, 2015 9:47 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi pisze: Siem, też pochwalę - dziś przyjechał cmentarny jeż Tłuścioch :P Po wstępnym oglądzie wydawało się, że tylko na krótki przegląd - bo wielki jest i zadbany ... waga ponad kilogram, okrąglutki. Ale dziwnie się zachowuje. Jest bardzo spokojny, mało się rusza, jedzenie go nie zainteresowało .... Kurczaki - życie każdego dnia uczy pokory :| Wydaje nam się, że wszystko wiemy - krągłość jest, waga jest, pachnie ładnie, pomiędzy igłami widać skórę, bo jest po prostu grubym jeżem. Nic tylko zostawić w dziczy. A tu niespodzianka :roll: Ale może jestem przewrażliwiona - zobaczymy rano 8)

tak się właśnie zastanawiałam, czy wylniały, czy po prostu masa mu rozrzedziła igliwie ;) mam nadzieję, że to po prostu jeszcze skutki rozespania... Ewelina pisała, że pierwszej nocy dużo wypił. trzymamy kciuki!

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Nie kwi 12, 2015 17:53 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

co tam słychać? wiem, że bardzo pracowity weekend się kończy!

Fleur

Post » Pon kwi 13, 2015 9:55 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Fleur, Tłuścioch w końcu dostał na imię Zmorek, tak jak kiedyś napisałaś. Bardzo mi się to imię spodobało :P No i jest takim zmorkiem - konsekwentnie odmawia jedzenia i siedzi w domku. Praktycznie nie wykazuje żadnej aktywności. Wczoraj po odżywianiu płynnym dostał jakiegoś szwungu i nawet próbował się wydostać z klatki. W nocy zjadł. Jutro idziemy do lecznicy. Dziś nie damy rady, a skoro zaskoczył i zaczął jeść przetrwa jeden dzień, bez doktora.

Pracowicie było nie tylko przez budowę - nie wiem czy pisałam, ale od soboty mamy na przechowaniu "leżącą" jeżynkę. Jest albo neurologiczna, albo ma tragiczną awitaminozę B. Jest leczona na awitaminozę, bo była na ścisłej monodiecie. Trochę pracy z nią jest, bo karmi się ją ręcznie co parę godzin. Ale jakiś efekt leczenia chyba jest - dziś obudziła się jako pierwsza z jeży i waliła miską o podłogę :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon kwi 13, 2015 21:17 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O rany, ale się działo, jak mnie nie było.
W zasadzie dalej jestem jakby jednak nie, ale staram się doczytać...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto kwi 14, 2015 8:34 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Jeżurki, zdrowieć proszę!
Dość już choróbsk i wycieczek za TM :cry:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto kwi 14, 2015 15:07 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

a może tłuścioszek po prostu wiekowy gość, stąd ta mała ruchawość, że tak powiem , wiesz , taki facet z brzuszkiem po 50tce ?... :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto kwi 14, 2015 23:52 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Alessandra - tego nie wiem :P Nie przyszło mi do głowy, żeby zapytać doktora o wiek, bo dziś byliśmy z trzema jeżami i trochę emocji było. Zmorek dostał jakiś leki na wzmocnienie i świerzb, bo doktor dopatrzył się jakiegoś ogniska świerzbowca. Na szczęście niewielkiego, więc za tydzień mamy go powtórzyć i jeśli nic nie wyskoczy wróci do siebie. Karmiś nie był w lecznicy, ale dostał swoje leki na wynos :P
Wczoraj, jak nawadniałam Zmorka zobaczyłam jakieś zaczerwienienia, takie jakby strupki. Okazało się, że są kawałki polaru, które utkwiły pomiędzy igłami :roll: Musimy je powyciągać - więc trochę skubania będzie :wink:

Berta każdego dnia miała się gorzej, więc myślałam, że już się odprawi za TM. Po dzisiejszej zmianie leków trochę samodzielnie zjadła, więc jeszcze jakaś nadzieja się tli. Oczywiście próbuję ją dokarmiać strzykawką, ale to straszna walka jest - naprawdę, aż mi jej szkoda. Ale może będzie lepiej :P

No i nasza maleńka artystka scen objazdowych Pazurka z awitaminozą :1luvu: Doktor podał jej troszkę narkozy, więc ją sobie dokładnie obejrzeliśmy od spodu. Łapki, chociaż całkiem jej nieposłuszne - wyglądają dobrze. Pazurka, tak jak Berta nie je samodzielnie, ale za to, jak podaje się jej jedzonko ze strzykawki zjada jak smok. Chyba ma się nieco lepiej, bo pierwszy zastrzyk witaminy podałam jej bez kłopotu, a dziś mi się nie udało. Zastrzyk jest domięśniowy, więc konieczna jest precyzja :roll: Ponieważ wszystko wchłania, będzie brała dopyszcznie :wink:

Erinku - dokładnie tak. Dość już wycieczek z TM !
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob kwi 18, 2015 10:27 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Żeby nie było tak grobowo, dziś tylko dobre wiadomości :P Kończymy prace budowlane w wolierze dla ozdrowieńców, być może dziś będą pierwsze testy. Pamiętacie Żorżyka ? Dziś się ważyliśmy - waga wzrosła 2,5 raza, a i tak Żorżyk wygląda bardzo chudo. W czasach swojej świetności musiał być gigantycznym samcem.

A tu Żorżyk i przyjaciele :P

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob kwi 18, 2015 13:07 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Jeżurek! :1luvu:
I koteł się załapał na zdjecie i czyjś nosek :D

Jak Baltuś?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie kwi 19, 2015 14:10 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Dziękuję, Baltuś ma się dobrze. Ostatnio trochę mnie zmartwił, bo nie chce chodzić na normalne spacery, tylko króciutkie. Ale to się zbiegło z budową nowej zagrody dla jeży, więc myślę, że może ma to związek z nowymi osobami na terenie.

Pazurka zostaje na leczenie u nas :

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie kwi 19, 2015 15:43 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Pazurka wygląda jak pisklaczek z tym dzióbkiem otwartym...

Fleur

Post » Nie kwi 19, 2015 16:20 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Jest przepiękna!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie kwi 19, 2015 22:46 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Pierwszy raz widzę jeżowy otwarty pyszczek, cudny!

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

[poprzednia][następna]