alessandra pisze:
Jeże sa pod ochrona, to raz, dwa : kiedy mozna stwierdzić,że własnie taki jeż potrzebuje pomocy ?
Na stronach o jeżach wyraźnie mówi sie o przypadkach, kiedy jest zraniony, chory, jest zima a maluch sie szwenda-chodzi mi o to, aby zdroworozsądkowo podejśc do tematu -nie na siłę cos robic,bo czasem może zaszkodzić taka pomoc- tylko faktycznie, kiedy i jak ją udzielać ? Czy transportować jeża 300km(mieszkam od tego ogrody taki kawał) czy szukać pomocy bliżej jeży, jesli faktycznie ten jezyk jej wymaga?
Proszę o wypowiedzi, bo mam mętlik , wg porad Stowarzyszenia Polskei Jeże na ich stronie, nie powinnam go ruszać , abstrahujac od tego, jak go namierzyćech...
britta pisze:nie wiem, dla mnie to dublowanie wątku i dlatego kiepski pomysł. To, że ten ma już 14 stron to chyba raczej plus niż minus
Przecież piszecie, na waszym wątku że: ,,W razie czego ten post będzie można wykorzystać do wpisania przydatnych informacji o jeżach oraz o sposobie postępowania." czyli to, co miał realizować ten wątek.
jeśli to ma być wątek roboczy a tamten reprezentacyjny -jak napisałaś -będzie w sumie o tym samym
może po prostu załóżcie wątek fundacji Primum? bo to w ramach tej fundacji ma działać skarpeta jak rozumiem?
Łącznie z jeżurkowem, które też współtworzycie, chcecie otworzyć już trzeci wątek o jeżach na miau. Po co?
poza tym, ten wątek miał być po prostu o jeżach, żeby każdy, kto się opiekuje kolczastym mógł się podzielić wiadomościami, wrzucić zdjęcie kolczastego, poczytać jak się nimi zajmować, zdobyć przydatne informacje/linki... Nie chcę, żeby ten wątek był firmowany przez konkretną fundację
Niech inni się wypowiedzą, ja się dostosuję.
britta pisze:dokładnie. Szkoda, że jak to czasem bywa, temat zasadniczy rozbija się gdy w grę wchodzą pieniądze. Fundacja Primum będzie prowadzić swój wątek i życzę jej powodzenia. Temat uważam za zamknięty, lepiej się skupić na jeżach. dziś postaram się zrobić kompendium, zebrać informacje z różnych stron.
villemo5 pisze:Zależało mi na maksymalnej przejrzystości. Ten wątek zaczyna się od apelu o pomoc dla Igliwiaka, poprzez nasze dyskusje aż do opisu stanu zdrowia konkretnych jeży. Wydaje mi się, że Skarpeta jeżowa jest na tyle ważna, że warto było to oddzielić, bo się bałagan robi.

OlaLola pisze:Czyli Dorobella ma nowego jeża.
dorobella pisze:OlaLola pisze:Czyli Dorobella ma nowego jeża.
Nie do końca, jeżynka nie ma imienia. Ogrzałam ją, nakarmiłam, napoiłam, w myśl głodnych nakarmić, spragnionych napoić i walczę z głosem w mojej głowie, który mówi mi, że mam ją natychmiast odnieść tam skąd ją wzięłam
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości