ZNAJDKI-Potrzebuja pomocy i domu*PSIA SUROWICA POTRZEBNA !!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt sie 10, 2012 6:47 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Kochana jesteś :P
Ja pytałam pod kątem ewentualnego wysłania przeze mnie, ale jeśli też możesz się podzielić, byłoby super :ok:
Proszę dać nam znać, kto potrzebujący.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sie 10, 2012 6:56 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Aaaa, nie zrozumiałam :oops: chyba jeszcze śpię :roll:
W razie potrzeby się podzielę, choćby jedną kapsułką :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt sie 10, 2012 7:01 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Duża buzia Obrazek

Erin

Post » Pt sie 10, 2012 8:30 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Kolejna noc za nami.
Kicia bierze Linco-Spectin, flegamine, floxal, no i jakis probiotyk do tego kilka razy przemywam jej oczy i nos solą fizjologiczną i żywimy sie Convalescence. Jeśli możecie podzielic sie beta-glukanem byłoby super :kotek: Conv też mile widziany bo mało tego mamy, a p. Joli cieżko bardzo. Kicia nie chce jeśc, wszystko musze jej niemal na siłe wciskac. P. Joli dużo kotów przybyło, troche ma u siebie, troche w lecznicach i w DT jest kilkanaście kociaków do szczepienia. Tylko za co? :(

paula82

Od: Pt kwi 23, 2010 10:56

Post » Pt sie 10, 2012 8:37 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Conva w tej chwili nie mam, to co miałam, odstąpiłam kotu pani z mojej pracy, który był ciężko chory i nie jadł.
Niestety, Gizmusiowi się nie udało i bryka za TM :( Ale beta glukan podeślę - poproszę o adres na PW.

Erin

Post » Pt sie 10, 2012 8:43 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Jak sprawdzę stan kapsułkowy to "nadwyżką" też mogę się podzielić jeśli ktoś potrzebuje :ok:
Conva nie mam choć mi również by się przydał :roll:
Obrazek

nelka83

Post » Sob sie 11, 2012 8:23 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

historia Kasi w skrócie:
Kasia-maleńkie kocie dziecko, które ktoś podrzucił do domu starców. Osoby tam przebywające zadzwoniły do p. Joli, żeby ją zabrała, oczywiście nie odmówiła wsiadła w samochód pojechała, ale kicia już została zaniesiona do lecznicy, aby ją uśpili. Na szczeście wetka zdecydowała sie przejąc malutką, leczyc i wyadoptowac. P. Jola podjeła decyzje, żeby zając sie adopcją i czuwac nad zdrowiem Kasi. Po trzech dniach odwiedziła kicie, ale pani wet przyznała, że zapomina ją karmic, że daje jej antybiotyk o przedłużonym działaniu, który podaje sie raz na 10 dni ( nie stosuje sie go przy KK i to u tak małych kociąt ), stan Kasi był coraz gorszy, p. Jola nie mogła jej zabrac do siebie ze wzgledu na pozostałe koty w domu. Szukała DT bez kotów. W chwili desperacji zadzwoniła do mnie... i tak Kasia wylądowała u mnie. Kasia przyjechała mocno odwodniona, wychudzona z potwornym KK, stanem zapalnym w uszach, a na pytanie, czy sama robi koope, czy trzeba jej pomagac np. masując brzuch i pupe usłyszałam, że w lecznicy nie robiła wcale(prawie cztery dni!!!) , a wetka podała jej doustnie parafine, której tak małym kotom nie wolno doustnie. Jelita przez chudy brzuszek wyczuwalne, twarde, napełczniałe, temperatura ciała 32,3 stopnie, myślałam, że nie dożyje rana.

paula82

Post » Sob sie 11, 2012 8:54 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

:strach: Boże, cóż to za wetka? Strach się bać :strach:
Dobrze, że malutka trafiła do Was :ok: :1luvu: Beta glukan wczoraj wysłałam.
Poszukaj na Miau, może ktoś ma też f-lisine, to jest drogi, ale bardzo skuteczny preparat.
Jak kiedyś trochę dostałam, bo komuś zostało.

Erin

Post » Sob sie 11, 2012 13:03 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Smutna historia Kasiuni :( Najważniejsze, że jest już bezpieczna i może spokojnie zdrowieć :ok:

p.s. mam 5 kapsułek beta glukanu, jeśli się komuś przyda proszę o pw :)
Obrazek

nelka83

Post » Sob sie 11, 2012 14:37 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

postanowiłam odwiedzić Znajdki, a tu taka straszna kocia Bida :(
dobrze, paula, że Malizna jest u Ciebie
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Sob sie 11, 2012 19:12 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Jesteśmy po wizycie u "mojej" wetki, osłuchała i powiedziała, że maleńka ma zmiany w płucach, założyliśmy wenflon, dostała kroplówke z dwoma antybiotykami i coś jeszcze, jakieś witaminy na wzmocnienie, krople do oczu zmieniliśmy na dicortinef, floxal jest za słaby. Kilka godzin dziś w lecznicy, kolejne kilka jutro... karmic sie mamy na siłe co 2-3godz. (jeśc nie chce bo ma tak zawalone drogi oddechowe). Mam robic inhalacje, oraz lekko opukiwac (tylko jak po tych kościach? )
Wetka mówi że "nic nie obiecuje"... :sadness:

paula82

Post » Sob sie 11, 2012 19:31 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Biedulka :( Przydałyby się inhalacje, tylko elektryczny inhalator kosztuje ponad stówę.
Ja kiedyś kupiłam dla Pixia. Ale można też z pary robić, jeśli kociak nie będzie się za bardzo kręcił.
Zdrówka, Kasiuniu :ok:

Erin

Post » Sob sie 11, 2012 19:33 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Biedna malutka Kasiunia :(
trzymaj się kruszynko
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Nie sie 12, 2012 9:42 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Jak się miewa Kasiunia?

Erin

Post » Nie sie 12, 2012 10:31 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

na razie bez wiekszych zmian. Cieżko oddycha, jeśc nie chce, za to troszke lepiej stara sie oczy otwierac. Cały czas na termoforze sie dogrzewamy, inhalujemy, dokarmiamy na siłe. Zaraz zbieramy sie do lecznicy, na kolejne kroplowki.

paula82

[poprzednia][następna]