Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw lis 18, 2010 0:20 Re: Filozof vel Filo vel Synek i pięć kotów jego.

Megana pisze:Szara Furia je z/d Hillsa i na razie kupki niezłe są. Poza tym, z/d nie ma mniejszych niż dwa kg, więc i tak nie zmienię, póki nie zje. Oj tam, Dupencja na salonach tylko popołudniami, jakoś to będzie... coś się wymyśli...
Jeszcze tak nie było, żeby jakoś się nie ułożyło. Nasze koty nie są zaprzyjaźnione między sobą, ale muszą się tolerować, nawet nam do głowy nie przychodzi inna opcja i one to chyba czują.

Megana, ja Cie uwielbiam! :D
I zamierzam Cię sklonowac, a co ! :mrgreen:

a jak tam dupka? boli jeszcze, brudna jest ? Dupencja sie myje?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw lis 18, 2010 21:08 Re: Filozof vel Filo vel Synek i pięć kotów jego.

Dupencja się myje, jak dupka mniej bolesna. Teraz, niestety, boląca, czerwona i brudna znowu - ale sama sobie winna, wyżarła chrupy Filowi, to i nic dziwnego, że ma sraczkę... A ja krzesło do gruntownego mycia.
Idę pertraktować w sprawie zdjęć, bo Filo aż kipi od ochoty by się wyżalić. :D

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob lis 20, 2010 21:41 Re: Filozof vel Filo vel Synek i pięć kotów jego.

Z PAMIĘTNIKA STAREGO FILOZOFA
Co ja będę pisał. No co ja mam napisać??? No oburzony jestem i chyba zawiąże następny komitet. Strajkowy! Same niech cioteczki zobaczą, co się dzieje!!!
Każdy poważny pies musi CZASEM się zdrzemnąć, prawda?
Obrazek

A wtedy białoszara spryciara wychodzi z dziupli i sprawdza, czy mocno śpię... A pewnie, że mocno, jak już śpię to śpię. To porządne spanie, nie żadne pitu-pitu!
Obrazek

I co wtedy robi cwana koleżanka? No?? Same popatrzcie!!! :evil:
Obrazek

Tak, to moja miska, moje chrupy!! Widział to kto taką bezczelność??
I co, teraz mam wcale po południu nie spać, tylko miski pilnować??
Obrazek

Nie wiem, jak to sobie pańcia wyobraża, w moim wieku trzeba dużo spać, albo jeszcze więcej. Będę musiał szybciej wszystko wyjadać, czy jak? W każdym razie miski nie oddam! No parasan!!!!
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw paź 20, 2011 20:19 przez Megana, łącznie edytowano 1 raz

Megana

Post » Nie lis 21, 2010 15:45 Re: Filozof vel Filo vel Synek i pięć kotów jego.

Fajne fotki. Co do chrup to nasze psy wyjadaja kotom , a potem płaczą.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Wto lis 23, 2010 23:12 Re: Filozof vel Filo vel Synek i pięć kotów jego.

Z PAMIĘTNIKA...GABUNI
Tak, tym razem to ja - Gabunia. Tak naprawdę i oficjalnie w książeczkę mam wpisane imię Babetka, ale nikt tego już nie pamięta. Jestem Ganiusią, Niuniusią, Niuniaczkiem, ah, imion pańcia wymyśla na poczekaniu wiele.
Muszę zastąpić Fila, bo on taki skromny jest i pewnie sam nie napisze, że ostatnio pobił rekord! Co prawda pańcia twierdzi, że taki wyczynowy sport to wcale nie jest samo zdrowie, a pańcio nawet Filozofa przepraszał za swoje roztargnienie, ale ostatnio ma strasznie dużo pracy i jest zakręcony. Co się stało, zapytacie? Wyobraźcie sobie, że Filo nie sikał calutkie 20 godzin! Moim zdaniem to jest wyczyn!
Wieczorem poszedł na siusiu ok 20stej, rano pańcia go już nie wypycha, jeśli sam nie chce, dopiero wypycha go pańcio, który wychodzi z domu kilka godzin później. Zazwyczaj Filo bynajmniej nie współpracuje (wyrzucają biednego psa na mróz! Straszne! Okropne! okrutne po prostu...!) więc pańcio wyciąga fotel z Filem prawie na taras, potrząsa fotelem i szybko zamyka drzwi. Tamtego dnia odebrał telefon - żadne dziwo, pańcio w zasadzie bez przerwy odbiera telefony całą dobę na okrągło, ale tym razem wyjątkowo szybko potem wyleciał z domu. No i zapomniał wystawić Fila na dwór! Pańcia wróciła przed piątą po południu... Od razu zabrała nas na spacer, choć Filek wcale nie był zdenerwowany, ani nic.
No, rekord, prawda?
A poza tym, muszę Wam opisać niedzielną przygodę Sielawki i Prota. Filo był na dworze, więc nic nie słyszał, zresztą, to trzeba było WIDZIEĆ, zdecydowanie. Pańcia zrobiła uszka na Wigilię a z reszty ciasta lepiła ulubione pańciowe pierogi z ziemniakami, na uszach miała słuchawki, bo gadała przez telefon, a Sielawka ocierała się o jej nogi, bo dawno minęła pora karmienia. I wyobraźcie sobie, w pewnym momencie Sielawka przykucnęła przy kuchence i zaczęła sikać! Pańci wyleciał pieróg z ręki, złapała ścierkę i zamachnęła się z okrzykiem. No to Sielawka w nogi! Pańcia za nią, ja za pańcią! Kocica ucieka prosto do kociego okienka, na przełaj przez duży pokój, a my za nią!
I traf chciał, że na środku pokoju, centralnie na naszej drodze, siedział zaspany, rozziewany Protazy, który właśnie zszedł na dół, by się dowiedzieć dlaczego jeszcze nie ma obiadu.
Jak wiecie, Prot nie lubi przełazić przez kocie okienko, zawsze długo się zastanawia i szykuje, by na pewno w nie trafić...
Dwie sekundy później okienko trzasnęło za Protkiem, trzy za Sielawką, a następne pięć minut pańcia siedziała na fotelu i smarkała ze śmiechu w ścierkę, opowiadając o wszystkim przez telefon...

A tak w ogóle, to pańciowi nos się już zagoił. Macie tu przykład, jak dobrze należy pańcia wykorzystać. :D
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw paź 20, 2011 20:21 przez Megana, łącznie edytowano 1 raz

Megana

Post » Wto lis 23, 2010 23:51 Re: Filozof vel Filo vel Synek i pięć kotów jego.

O matko :!: A co może zrobić kotka, jak stwierdzi, że gdzieś jej się cały miesiąc gdzieś wytracił - toż to szok 8O Przecież miał być 23 listopada, a nie grudnia 8O Takie czaso-przestrzenne zawirowania to niedobre są, oj niedobre ...

A może te uszka zostały zainspirowane reklamą "przegryziemy uszka :?: :idea: " A może Pańcia daje ignora listopadowi ...
Przedziwne rzeczy się u Was dzieją Gabuniu i Filo, trochę straszne ...
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pt lis 26, 2010 8:25 Re: Filozof vel Filo vel Synek i pięć kotów jego.

Megana pisze:Z PAMIĘTNIKA...GABUNI
Tak, tym razem to ja - Gabunia. Tak naprawdę i oficjalnie w książeczkę mam wpisane imię Babetka, ale nikt tego już nie pamięta. Jestem Ganiusią, Niuniusią, Niuniaczkiem, ah, imion pańcia wymyśla na poczekaniu wiele.

Serdeczne pozdrowienia dla Gabuni przesyła nasza Babetka :mrgreen:
(Tzn. oficjalnie w książeczce Harietta, zdrobniana na Harietkę, Herbatkę, Babatkę... :mrgreen: )
Obrazek

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Pt lis 26, 2010 9:58 Re: Filozof vel Filo vel Synek i pięć kotów jego.

Wy się śmiejecie z uszek w Listopadzie , a ja widziałam dekoracje świąteczne na wystawie w środku lata.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Pt lis 26, 2010 21:07 Re: Filozof vel Filo vel Synek i pięć kotów jego.

No cóż, zawirowania czasowe w naszym domu to normalka, ja lubię być spakowana i gotowa tydzień przed wyjazdem/uroczystością, Teżet pakuje się w locie na pięć minut przed wyjazdem/przyjściem gości... Innymi słowy, zazwyczaj żyjemy w innych strefach czasowych.
A na dodatek nie lubię gotować, więc wolę mieć trudniejsze rzeczy za sobą. To znaczy - w zamrażalniku.
Tutaj Teżet wygłasza Sielawce kazanie. Prawda, że jest szalenie skruszona? Jak herbatnik. :D
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw paź 20, 2011 20:22 przez Megana, łącznie edytowano 1 raz

Megana

Post » Sob lis 27, 2010 23:16 Re: Filozof vel Filo vel Synek i pięć kotów jego.

Prześliczna jest :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob lis 27, 2010 23:33 Re: Filozof vel Filo vel Synek i pięć kotów jego.

Czy kotom szkodzi czekolada, tak jak psom? Bo właśnie Prot zeżarł mi pół czekoladowego muffina... Powiedziałabym, że odjął mi od ust :?

Megana

[poprzednia][następna]