Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2016 19:04 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Sliczna fotka! W ogole ty w fajnych okolicach mieszkasz - cisza spokoj :D I to mowi osoba ktora w Katowicach czula sie jak ryba w wodzie, im wieksze miasto tym lepiej... a teraz mieszka w malym miasteczku :D

Aia co szyjesz ciekawego?:D

Mi sie chyba nie chce juz uczyc... i tak co chwile cos nowego w robocie musze ogarniac.. choc mialam moment ze bylam gotowa isc na studia (kolejne).
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pon kwi 04, 2016 21:52 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

To prawda, okolica jest fajna. Rzeki, lasy, pola, plaża, ruiny (Twierdza), tylko gór brakuje :wink: Na to narzekać nie można, da się tu wyciszyć i odpocząć.
Tak się ostatnio krzątam.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Czyż na ten widok, nie macie ochoty przytulić to maleństwo? :P Serce mięknie..
Obrazek
Człowiek to jest jednak ślepe zwierze... nie zauważy NIC póki to nie przeleci mu przed nosem :roll:
Nie uwierzycie ile czasu trzeba się gapić w jedno miejsce by dojrzeć JASKRAWO!!! ubarwionego ptaszka :twisted: Kto znajdzie?
Obrazek

Obrazek

Szyć to na razie nic. Mam problem z zamówionymi materiałami. Jakoś ostatnio mam same problemy z zakupami przez Internet :evil:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pon kwi 04, 2016 21:59 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

PIekne zdjecia a ten rudzielec na koniec skradl moje serce!! Rozplywam sie

A co to za problemy masz?

Ja czekam na pake z materialem w koty :D I chyba bede zamawiac jeszcze material na panele takie na okno.

PixieDixie

Post » Pon kwi 04, 2016 22:09 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dziś koty wylazły na dachy się wygrzewać. Takie to prawdziwie wiejskie, kot na dachu przy ceglanym kominie :mrgreen: Ale tak tu jest, nie rzadki to widok.

Jak nigdy, przez tyle lat nie zdarzyło mi się źle trafić, tak praktycznie 3 razy pod rząd miałam jakieś nieprzyjemne przejścia na Allegro.
A to towar niezgodny z opisem (donice), a to ktoś zupełnie olał transakcję, a to brak kontaktu przez 2 tygodnie... Teraz czekam na przesyłkę. Zobaczymy czy przyjdzie, kiedy przyjdzie i co przyjdzie :roll: W każdym razie przystopowało mnie to w szyciu toreb. Mam jeden projekt, ale to co zamówiłam na prawdę powinno wyglądać super i lepiej od tego, co mam teraz...

Aia

Post » Pon kwi 04, 2016 22:14 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O matko ... to faktycznie.

Nowy projekt to czekam na zdjecia :D

Niestety czasem sie trafia na jakiegos jelopa.

Ja nie moge sie doczekac az znowu siade do maszyny :D Jak szyje to sie wsciekam, ale relaksuje mnie to i czas mi leci jak z bicza strzelil.

PixieDixie

Post » Pon kwi 04, 2016 22:18 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

No.. podcięło mi to trochę skrzydła i zapał opadł :| Ale się nie poddaje i przynajmniej sobie ulżę robiąc awanturę :mrgreen:
Zbieram się spać, bo ten spacer dał mi w kość, nogi mrowią od kolan w dół i ledwo na oczy patrzę :)

Aia

Post » Wto kwi 05, 2016 10:05 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Super zdjęcia, fajna okolica - wiadomo :ok: Ty chyba sporo kilometrów potrafisz zrobić podczas takiego spaceru, co? :)

Aiu, to może dodatkowe studia? ;)

Z Allegro tez kilka razy miałam nieprzyjemne sytuacje, w jednym przypadku kupujący zbiorowo złożyli zawiadomienie na policji i cudem facet się znalazł i oddał pieniądze. Ale zazwyczaj pozytywnie, może to akurat trafiłas na swoją czarną serię, wykorzystasz zapas pecha za wszystkie czasy i już będzie dobrze :)

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Wto kwi 05, 2016 10:43 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dobry :)
Dziś ponoć najcieplejszy dzień tego roku :)
Ja ogólnie robię sporo kilometrów :wink: Lubię łazić. Z Kajem też się nie oszczędzaliśmy i trzeba było wyrobić normę :) Ale przy robieniu zdjęć, to raczej człowiek się nie porusza zbyt szybko do przodu :mrgreen: Odcinek, który przemierzam (jest to w drugą stronę niż zwykle, w str Wisły) ma zaledwie 1 km, czyli sumując ze 3 km z i do domu.

Jestem już za stara na studia. Mam dość nauki. W pewnym wieku lepiej zająć się praktyką, aniżeli ciągle spędzać czas nad teorią, która wydaje mi się mało porywająca :roll: Nie dla mnie "posada" wiecznego studenta :wink:

Aia

Post » Wto kwi 05, 2016 16:44 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ja wręcz przeciwnie, mogłabym studiować jeszcze z 50 lat. Byle to, co sama wybieram, bo jakby mi ktos kazał studiować np. prawo to może niekoniecznie ;) Widać taki ze mnie nałgoowy teoretyk :)
A spacery też bardzo lubię, lubię chodzić dużo i szybko - nie umiem niestety powolutku i dostojnie kroczyć, tzn. na spacerze bardzo się staram zmusić do uważnego, powolnego marszu, ale jak tylko zapomnę o kotrolowaniu tempa, to wyrywam, jakby mnie goniła wataha dzików 8O

KatS

Post » Śro kwi 06, 2016 10:03 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

:dance: :dance2: :dance2: :dance: :dance2:
Po 8 miesiącach szukania - jest!
Obrazek
Moje szczęście się dopełniło. Dopóki nie wymyślę czegos innego, co mi jest BARDZO niezbędne :wink:

Kupiłam też takiego ładnego kwiatka.
Obrazek
Jeszcze nie wiem, co to jest, ale wyszukam i mam nadzieję, że warunki jakie mogę zapewnić będą odpowiednie... btw kwiaty są płomienno-czerwone, mój aparat pokazuje co chce :roll:

Chyba problem nadmiaru aloesów rozwiąże mi się sam... Zachorowały :( Wygląda to źle.

Kasiu, ja też pędzę jak strzała i inaczej nie umiem. Zawsze mnie trzeba hamować. Właśnie zrobiłam jakieś 4 km na nogach. Przed śniadaniem! Z ciężarami - zakupy. Piłyście sok jabłkowo-rabarbarowy? Bardzo mi przypasował, zrobiłam kilka litrów zapasu i chyba jeszcze po niego pójdę. Wchodzi jak nic :P
Oczywiście wracając wybrałam drogę nad rzeką :wink:

Aia

Post » Śro kwi 06, 2016 10:29 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Prymulka. Pełno jej teraz wszędzie - na szczęście :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro kwi 06, 2016 10:31 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Kwiatek to chyba prymulka = pierwiosnek
http://ogrodnik-amator.pl/pierwiosnek_doniczkowy.php
Ja nigdy nie umiałam hodować kwitnących kwiatów, zawsze takie lisciaste mi dobrze rosły, a kwitnące przestawały kwitnąć w ramach protestu 8O Tobie życzę znacznie lepszej ręki :ok: ;)

Odnosnie biegania na spacerze, mam taką przyjaciółkę w Katowicach, z któr azawsze obie wyrywamy jak głupie. Nieraz szłysmy do parku, pospacerować spokojnie i orientowałysmy się, że cos jest nie tak, kiedy drugi raz dublowałysmy na trasie tych samych ludzi ;) Podobnie jak mnie odwiedziła w Krakowie i poszłysmy na Planty, obiegłysmy je dookoła (taki spacerek niby) dosłownie w parę minut. Zwiedzanie że hej :D Ale jak mam się wlec powoli to mnie to zaczyna wtedy męczyć ;)
A jak takie przebieżki z ciężarami robisz zamiast sniadania, to tylkopatrzeć jak wystartujesz w jakims Iron Manie :mrgreen:

KatS

Post » Śro kwi 06, 2016 10:37 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O! Dziękuję :D
Tak, na targu jej było sporo, choć znacznie mniej niż bratków i ooooooo wiele mniej niż sztucznych kwiatów :|

Jestem padnięta, nogi mi wchodzą w pewną część ciała i mam ochotę już iść spać :mrgreen: Jednak to nie jest moja pora na aktywność, w sklepie się zawiesiłam i tępo patrzyłam na sprzedawczynię, która dopytywała się co podać a ja miałam pustkę w głowie, choć gapiłam się na to co chciałam :roll: Za to, ku mej rozpaczy, ptaszków było całkiem całkiem i nawet dość śmiało sobie poczynały. Były dzwońce, zięby, sikory i pleszka z pliszką :mrgreen:

edit: Obrazek no oczywiście prymulki lubią półcień... No cóż... może choć przez kilka dni wytrzyma :roll: Life is brutal.

Aia

Post » Czw kwi 07, 2016 20:50 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Piekne to drzewko z tymi kulami...!!! Zakochalam sie!!

Brutalna jestes :P Biedny kwiatek hihih :)

PixieDixie

Post » Pt kwi 08, 2016 9:38 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

:wink: Obrazek
Chociaż wczoraj i dziś ma warunki idealne - mamy zachmurzenie.

Badylki były brakującym elementem mojego wcześniejszego remontu. Wisienką na torcie :mrgreen: Marzyłam o nich odkąd znalazłam ten wielki wazon, a podobały mi się od pierwszego wejrzenia. Nadal, jak przenoszę wzrok w ten kąt, nie mogę uwierzyć, że są :wink: Przydały by się lampki z ciemnym sznurem, coby tak bardzo nie było go widać, ale i tak jest :1luvu:

edit: w końcu przyszła paczka z jeansem! Po 3 tygodniach od zakupu :|

Aia

[poprzednia][następna]