Edit:
*anika* pisze:Maluchy żyją. Rosną. Siedzą na korzeniu. Mają jasną plamkę na głowie (co to?).
Już wiem. To oczy

Przed chwilą przeliczyłam maluchy. Zostało już tylko ok. 40 sztuk

Moderator: Moderatorzy
*anika* pisze:Maluchy żyją. Rosną. Siedzą na korzeniu. Mają jasną plamkę na głowie (co to?).
mamuśka pisze:http://img188.imageshack.us/img188/8501/dsc6345.th.jpg
(zdjęcie zapożyczone z forum bojownikowego)
Mam to coś na szybkach i w wodzie... Jeśli dobrze się przyjrzeć - jest tego mnóstwo w wodzie, niekiedy można zobaczyć "ławicę" kropeczek - pewnie dzieci... mad.gif
To na szybach ma wielkość przecinka... Milimetr...Czasem półtora... Można powiedzieć, że pełza ale tak jakby bokiem...
Ok. 5 dni temu przyniosłam krewetki amano, i dopiero teraz to zobaczyłam...
Akwarium ma z półtora miesiąca, żarówka energooszczędna 15W, filtr kaskadowy. Obsada to kabomba w dużej ilości, i żwirek o granulacji 2-3 mm..
Jak się tego pozbyć ?
persiak1 pisze:No , a co powiesz na krewetkarium. Same krewety . Na początek wpuść z 20 rc i wsadż korzenie obsadzone mchem jawajskim oraz Moczarkę po bokach akwa.
persiak1 pisze:No to krewety do ryb nie bardzo bo młode krewecie będą atakowane i zjadane.
Co powiesz o 20 gupikach nailepiej z domowej hodowli. Po około miesiącu będzie zatrzęsienie młodych pod warunkiem.
- Mchy , moczarka , kabomba i inne szybko rosnące zielsko.
- Łupina kokosa. Jako domek .
- Obfite karmienie dorosłych ryb. Wtedy nie zjeedzą narybku. Sama doświadczyłam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości