Jedna ma 3,5cm

reszta ok.2...
Czyli te moje pomarańczowe nieboraki mają coś ok 1 cm

Bojek chyba poczuł się przytłoczony, nawet nie próbuje zaczepiać

a amanki chodzą, plywają... boję się, żeby przez dziurę przy filtrze nie wyszły...

Moderator: Moderatorzy
Gosiak104 pisze:anika no to moje gratulacje! BABCIU!![]()
Gosiak104 pisze:anika, jeśli rodzice znowu gdzieś przetransportują maluchy, to możesz faktycznie filtr wsadzić w jakąś rajstopę, albo jakkolwiek, delikatnie postaraj się to zrobić nawet przy rodzicach, wtedy nic Ci nie wsiorbie narybku.
Gosiak104 pisze:Ale nie jest dobrym pomysłem częste karmienie. Po pierwsze zanieczyścisz wodę ponad potrzeby, po drugie - ryby nie mają "ośrodka głodu". One jedzą kiedy im dasz, więc nawet objedzone rybki będą polować na ruszające się "robalki"
Gosiak104 pisze:Dobrze wieszże jak rodzice są przy maluchach, to ich nie wyłapiesz
lub wyłapiesz pod ostrzałem mamuśki i tatusia
![]()
Gosiak104 pisze:Pamiętasz oczywiście, żeby przed włożeniem do akwa, łapki umyć porządnie?
*anika* pisze:Gosiak104 pisze:anika, jeśli rodzice znowu gdzieś przetransportują maluchy, to możesz faktycznie filtr wsadzić w jakąś rajstopę, albo jakkolwiek, delikatnie postaraj się to zrobić nawet przy rodzicach, wtedy nic Ci nie wsiorbie narybku.
Postaram sięale co z tego wyjdzie to nie wiem.
Gosiak104 pisze:Ale nie jest dobrym pomysłem częste karmienie. Po pierwsze zanieczyścisz wodę ponad potrzeby, po drugie - ryby nie mają "ośrodka głodu". One jedzą kiedy im dasz, więc nawet objedzone rybki będą polować na ruszające się "robalki"
To jest oczywiste
Szczególnie, że żywiec jest smaczniejszy od jakichś tam płatków pokruszonych
Gosiak104 pisze:Dobrze wieszże jak rodzice są przy maluchach, to ich nie wyłapiesz
lub wyłapiesz pod ostrzałem mamuśki i tatusia
![]()
teraz już nawet obydwoje czasem siedzą pod korzeniem. i nawet na moment nie odlecą![]()
Gosiak104 pisze:Pamiętasz oczywiście, żeby przed włożeniem do akwa, łapki umyć porządnie?
pamiętam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości