Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt gru 11, 2015 13:25 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Bu, a ja nie umiem robić takich fajnych zbliżeń...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt gru 11, 2015 13:33 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Meg, wykorzystaj to zdjęcie u siebie na PT i gdzie tylko chcesz. Zaproponowałabym, że Ci obfocę... ale zapewne następnym razem znów za pół roku się spikniemy :roll:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt gru 11, 2015 13:35 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Lepiej napisz jak to robisz... ja, jak robię fotkę z bliska, to mi nie łapie ostrości.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt gru 11, 2015 13:49 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Megana pisze:Lepiej napisz jak to robisz... ja, jak robię fotkę z bliska, to mi nie łapie ostrości.

Tryb Makro. "Szukaj" ostrości naciskając lekko spust aż ramka na wyświetlaczu pokaże się w odpowiednim miejscu, które chcesz by było wyraźnie. Ręka nieruchomo, oparta na czymś, dobre dzienne oświetlenie (przy oknie). Innych rad chyba nie umiem dać. Rób seryjnie zdjęcia, może któreś wyjdzie ostre.

Aia

Post » Pt gru 11, 2015 14:13 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Mój zamiokulkas byle jaki...niczego nie wypuszcza, a jakby do tracenia się zabiera :roll: Aloesu i juki nie mam. Inne też jakby ledwo zipią - jak wytrzymają do wiosny, trzeba będzie poprzesadzać.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 11, 2015 14:59 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Zważając na to, jaki był kiedy go przyniosłam do domu, to ma na prawdę imponujące osiągi. Podwoił wysokość i prawie (7 do 9, przy czym jeden pęd odpadł przy przesadzaniu i jest teraz w innej doniczce) podwoił ilość gałązek :)
Twój może ma rzeczywiście za mało miejsca? U mnie przestrzeni jest sporo, więc pędy mogą się ganiać w berka.. Za to u Aloesów ciągle za mało, ciągle wypływają z donic, pełzną po parapecie. Litości nie mają.

Aia

Post » Nie gru 13, 2015 12:46 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Pół roku.
Zatrzymane na jednym dniu.
Co rano od nowa
Co wieczór myśl, że On mógłby być tu dziś ze mną.
Powinien być.

Aia

Post » Nie gru 13, 2015 13:18 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Pusty dom nie nastraja optymistycznie jak się ma porównanie jak było wcześniej :(
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw gru 17, 2015 22:16 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Zaglądam co dzień...

klaudiafj

Post » Pt gru 18, 2015 18:05 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dziękuję...
Ciężko zaglądać. Ciężko pisać, jak nie można nic nowego napisać.
Tak bardzo bym chciała przytulić moje małe rude psy. Wtedy wszystko mogło by się jakoś ułożyć

Aia

Post » Pt gru 18, 2015 22:00 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Rude psy? To nie jednego?

Prześliczne http://naforum.zapodaj.net/acaf943414c5.jpg.html i to legowisko świetne! Czemu nie sprzedajesz na allegro? Tą huśtawkę chciałabym z takiego polaru i do środka na stelaż można wszyć te taśmy krawieckie czy jak to się nazywa - takie mocne. Tamta huśtawka też była z polaru :)Tutaj wrzucaj jak coś zrobisz bo przyznam, że ja tylko zaglądam na wątki osobiste :mrgreen: Może i nie tylko ja, więc zwiększysz szansę na sprzedaż. A 20 zł za to legowisko to nawet nie pokryje samych materiałów :) Początkiem ceny powinna być suma kosztów wszystkich nakładów :) świetna ta rozeta! PAtrzę na moje siedziska na drapaku - MArysiowa dupka za duża już. Myślałam o wymianie jej siedziska na większe, ale na allegro są tylko te standardowe. Takie legowisko było by idealne gdyby można było je od spodu związać też tak, żeby nie spadło :)
A tą huśtawkę rozrysuje w sensie żeby wytłumaczyć o co mi chodzi z tymi taśmami, bo wydaje mi się to proste :)

klaudiafj

Post » Sob gru 19, 2015 10:20 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Jeden. Kajetan. Źle napisałam..

Dzięki Klaudia :) Na Allegro się nie sprzedaje (gdzie indziej też nie), a prowizję trzeba płacić... W tym roku próbowałam przed Świętami, to co w zeszłym zeszło, jak świeże bułeczki i niestety miało tylko 3 wejścia... Kiepski sezon. Dlatego i 20-25 zł będzie dobre... Jak nie można zarobić, to czasem lepiej po prostu nie stracić (może się uzbiera do zera :)). A posłanie szkoda by leżało (i tak je szyłam na początki tego roku), lepiej niech już zasiedli je jakieś zwierzątko :) Co do huśtawki, to wolna wola Twoja :) Polaru mam całe skrzynie, więc jest z czego wybierać i jest o niebo tańszy od bawełny (oraz mam już sprawdzonych dostawców)

Aia

Post » Wto gru 22, 2015 13:49 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dobry :kotek:
Cieszę się, że się cieszysz na święta, bo jeszcze nie dawno się nie cieszyłaś ;) Zyczę Ci wielu prezentów :D ale przynajmniej masz pewność, że ten jeden już jest ;) My wszyscy jeszcze drżymy ze strachu czy coś znajdziemy pod choinką :ryk: :s2:

klaudiafj

Post » Wto gru 22, 2015 14:23 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Czasem niewiele trzeba i po wyeliminowaniu jednego czynnika zmienia się diametralnie postrzeganie niektórych rzeczy :wink:
To mogą być całkiem sympatyczne Święta :) a na pewno takie, na które czekam :)
Sama nie wiem czy moja Choinka jest JUŻ idealna, czy jeszcze coś w niej zmienię :wink: Chciałabym znaleźć jemiołę i większą kiść jarzębiny.
Jednakowoż prezentuję:
Obrazek
Prawie, że w całości naturalna :)
Na dole - zabytkowy (już) Pajacyk. Bez jednej nóżki :? Ciekawe czy jest taki ktoś, kto się zajmuje naprawianiem starych bombek...

Aia

Post » Wto gru 22, 2015 21:28 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Przecudna choinka! Idealna i kompozycyjnie i nic jej nie brakuje - BOMBA :1luvu: :1luvu: :1luvu:

klaudiafj

[poprzednia][następna]