DO ZAMKNIĘCIA.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro paź 24, 2012 8:19 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

nie dość że fajna to jeszcze pisać umie 8O :ryk:
jak przywożę psy z pseudo to leją 24h ,gdzie popadnie ,fotel ,łózko ,podłoga pływa.
Trzeba dla biedaków około miesiąca żeby załapały że potrzeby fiziologgiczne załatwiamy na dworzu .
Ale one są bardzo biedna ,całe życie w klatkach ,na szmatach ... :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro paź 24, 2012 9:24 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

o 3 w nocy musiałam wyjsc na dwór,Wilczka az płakała,że jej się chce,no i pobiegłam.Chyba będe musiała karmic je rano,zeby w nocy nie wychodzić,bo psiaki karmie ok 19-tej,o stałej porze,oczywiscie suche maja ciagle w misce,ale madrale czekaja na "epsiejsze"
Strzałka od wczoraj sobie na łózku urzeduje i tak się cieszy jak pańcię widzi,ze nawet nie siusia juz pod siebie.
Rano pelna zapału postanowiłam szybko z nia wyjsc na dwór....pobiegłam po smycz do przedpokoju i patrzę,a Strzałka juz kupola zrobiła przy kocich kuwetach pod schodami.nO MUSIAŁA BYC NIEXLE PRZYTKANA BO NIGDY BYM NIE POWIEDZIAŁA ,ZE TYYYYLE MOZNA ZROBIĆ :lol:
Potem szybko podbiegła do pokoju i schowała się pod łózko.
No nic nie będe przeciez na nia źle patrzyła.Wazne,że nie robi na posłanie i wychodzi tam gdzie "czuć"wychodek.Teraz sobie patrza z pokoju na to co się dzieje,a nasz pies na lince jest na podwórku...W stosunku do dziecka sa b.łagodne,oczywiście nie pozwalam małemu się do nich zblizac jesli nie jestem obok,ale zadnych oznak "niezadowolenia"sunie nie pokazują :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro paź 24, 2012 12:12 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

Byłam z p.Tereską i szczotami u wetki .
Niuńka dostała antybiotyk ,a obie zostały zaczipowane :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro paź 24, 2012 14:08 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

dorcia44 pisze:Byłam z p.Tereską i szczotami u wetki .
Niuńka dostała antybiotyk ,a obie zostały zaczipowane :ok:

:)
Dorotka szukaj moim dwóm domku,proze,one nie moga u nas zostać dłuzej :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro paź 24, 2012 15:40 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

ba ,rozpytuje tu i tam ,ale cisza :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw paź 25, 2012 11:23 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

:piwa:
PIERWSZY RAZ ZDAZYŁAM wyprowadzic Strzałke na "mega-sranko" :lol: na dwór.Zobaczyłam,ze skręca pod schody,wiec ja cap na kolczatke i krokiem sunaco-biegnacym przez taras wybieglysmy przed dom.Najpierw się połozyła kolami do góry,ale zaraz poderwała się i w strone "wychodka"Wilczki pobiegła.Ni pieknie się wyprózniła.Pochwaliłam ja bardzo,i wróciłysmy do domku.Teraz zostawiłam jej kolczatke na szyji i będe ja wyprowadza kilka razy ,zeby nie brudziła w domu.Uff
Więcej adrenaliny zaserwował mi mój synek,jaki postanowił wypuscic do mamusi Wilczke bez smyczy...myslałam,ze ucieknie ,ale ona zawróciła i z nami do domu pobiegła....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lis 01, 2012 10:25 Re: BŁAGAM O DT/DS dla Wiczki i Strzałki

Wieczorem miałam straszną "przygodę"
Mój pies domowy Robi ganiał na podwórku,a ja wyszłam najpierw ze Strzałeczka na spacerek i on z nami pobiegł po wiejskiej drodze.Prawde mówiąc dodaje mi zawsze otuchy,bo się boje po ciemnicy isc polna drogą.Wszystko ładnie wyglądało.Strzałka się go bała,ale on nie wykazał zadnych oznak agresji i spacer wyszedł bardzo miło.Wrócilismy raze do domu.Oczywiście psiaki nie miały ze soba bliskiego kontaktu,no,ale Robi kółeczka wokół nas robił.

Przyszła kolej na Wilczke.Na poczatku było wszystko ok,poszliśmy trasa jak ze Strzałeczka i przy powrocie do domu cos się stało:Wilczka zaczeła skomlec ,a nasz pies dostał szalu.Rzucił się w nasza strone,zeby dorwac psinke.Wilczka od razu zaczeła panikowac drzec się wniebogłosy,na co Robi zareagował agresja.Myslałam ,ze jak ja dorwie zagryzie.Chroniłam ja własnym ciałem,a ona wyszarpała się z obrozy i chiała uciekac.Wiedziałam,ze jak ucieknie to Robi ja zagryzie.Trzyłałam ja mocno,mocno,a ta mnie gryzła po rękach delikatnie wrzeszcząc ze strachu.Chwyciłam ja pod pache,a mój pies się na mnie rzucił chcąc ja dziabnąc na moich rękach.No i niestety kopnęłam go broniac Wilczki,nadarłam się na niego i dostał w dupsko smycza,nie chiał nas do domu wpuscic,warczał i zagrodził wejscie broniąc wstepu psiakowi
.Widziałam te wsciekłe oczy.

Wczoraj mój synek otworzył drzwi od pokoju i w ostatniej chwili złapałam psiny.Naprawde -pierdyknę na zawał.Błagam o dom tymczasowy,albo to się tragicznie skończy.Nasz pies nie toleruje innych psów,jak widac i suk.Co mam robić?Pół nocy sie trzesłam ze strachu...gdybym ja puściła na pewno by ja zagryzł...Myslałam,ze powoli będe je ze soba przyzwyczajać,mogłyby wtedy u mnie zostac tak długo jak trzeba.Widzicie co się dzieje i to nie moja wina.Moje własne psy mieszkaja oddzielnie .Na poczatku sie tolerowały,ale pewnego dnia sie na siebie rzuciły,teraz jeden jest w domu,druga na wybiegu.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lis 01, 2012 18:46 Re: BŁAGAM O DT/DS dla Wiczki i Strzałki

współczuje :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt lis 02, 2012 19:05 Re: BŁAGAM O DT/DS dla Wiczki i Strzałki

żadnych chętnych nie ma :roll:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lis 05, 2012 8:52 Re: BŁAGAM O DT/DS dla Wiczki i Strzałki

Zapomniałam napisać jakie postępy są za płotem :wink:
Na wizytę do weta p. Tereska wybrala się z psem na smyczy ,miasto ,huk ,auta ,pociągi ,ludzie ..a ona tz. Gaga (niunia) pięknie maszerowała przy nodze .
Mało tego ona wiedziała gdzie idą i sama skręciła w bramkę do lecznicy :1luvu:
Sąsiadka twierdzi ze tak inteligentnego psa dawno nie widziała 8)
Sama też już prowadziła do domu .
Ferdka już taka nie jest ,chociaż pracują nad jej jenteligencją :wink:
Obie pięknie reagują na hasło do samochodu :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon lis 05, 2012 10:14 Re: BŁAGAM O DT/DS dla Wiczki i Strzałki

super wiesci Dorotko,usciskaj Pania ode mnie...gdyby chciała jeszcze dwie to sa na razie u mnie :? Dziewczynki tez sa grzeczne,staraja się wytrzymywac na dwór,chetnie ida na spacer.Z powodu braku czasu wychodze z obiema na raz...No i się bardzej bawią wtedy niz załatwiaja,ale sobie radzimy...Strzałeczka jest strasznym miziadłem,a Wilczka to taki 'wyjcun"jest.Strzałka sie kładzie i biegnie do miziania,Wilczka piszczy przy tym niemiarodajnie do głasków :) Nie mam pomysłu co z nimi zrobić :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lis 05, 2012 10:36 Re: BŁAGAM O DT/DS dla Wiczki i Strzałki

a Gumtree ? dałaś tam ogłoszenie?
Obrazek

dorcia44

Post » Pon lis 05, 2012 11:08 Re: BŁAGAM O DT/DS dla Wiczki i Strzałki

dorcia44 pisze:a Gumtree ? dałaś tam ogłoszenie?

wszędzie miały ogłoszenia-130 :roll:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lis 05, 2012 11:40 Re: BŁAGAM O DT/DS dla Wiczki i Strzałki

moje trojaczki tez miały 130 .. :roll:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw lis 08, 2012 9:27 Re: BŁAGAM O DT/DS dla Wiczki i Strzałki

mam wyrzucic psy z domu...dzisiaj...
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]