BP:JAMNICZKA CZARNA PODPALANA-OK.ZEGRZA-JEST WŁAŚCICIEL!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw sie 21, 2008 15:23

Tak jak pisałam wcześniej ( nie tu:-) na dogo ) sunia jest bardzo zadbana. Ma starte ( chodnikowo ) pazurki, jest hmm nieco zapasiona, czyste uszka......ktoś o nią z pewnością dbał.

Na dodatek to typowo jamniczy potwór - nachalnie pcha się do łożka pod kołdrę. Ja??? Ja mam spać na kanapie pod kocem??? Oszalałaś kobieto....nigdy. I jak typowy jamnik wyje i lamentuje tak długo aż na swoim postawi.
Do tego : zadziorna do innych psów.......ba potrafi się rzucić z zębami z sobie tylko wiadomych powodów. Kotom szczekamy długie i wymowne NIE....albo gonimy:-)
Włazimy najwyżej gdzie się da, robimy sobie tunele z kołdry.

Pozostawiona w domu wyje i gryzie drzwi. Ostatnio chadzam do urzędów z zapasionym jamnikiem na ręku:-) pytając przy okazji wszystkich czy jej nie znają.

Szokujące jest to, że nikt jej nie szuka. Zawiadomiona policja, straż miejska, lecznice, ogłoszenia w okolicy, strona Palucha, Kora ( ta słynna od zagubionych/znalezionych), ogłoszenia na gumtree, w gazecie Miejscowej........I NIC!

Jutro wychodzi ogłoszenie w Gazecie Wyborczej....

NIe wierzę, zeby ją ktoś wyrzucił.......moze po prostu właściciel nie wie jak i gdzie jej szukać...

Achaś....byłam z nią u weta w Nieporęcie - chipa nie ma, oceniana na ok. 3 - 4 lata, niesterylizowana.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt sie 22, 2008 12:49

Znaleźli się właściciele Zołzy i właśnie po nią jadą.
Obrazek
Obrazek

neris

Od: Czw lis 16, 2006 10:58

Post » Pt sie 22, 2008 13:01

czekamy na dalsza relacje, jak jej szukali, dlaczego sie zgubila i gdzie znalezli o niej info, to pomaga przy kolejnych ogloszeniach

eurydyka

Od: Śro paź 13, 2004 15:05

Post » Pt sie 22, 2008 13:38

To już napisze Neigh jak państwo od niej wyjdą.
Obrazek
Obrazek

neris

Post » Pt sie 22, 2008 14:24

Pani znalazła ogłoszenie w Wyborczej...dziwne jest tylko to, że zadzwoniła do p. Łukasza który ją znalazł a nie do mnie, a w ogłoszeniu był mój numer.

Przyjechały 3 panie, celem potwierdzenia tożsamości suni. Sunia - Zuzia rzuciła się lizać właścicielkę. Pani wiedziała o szramie po pogryzieniu na lewym boku ( a ja jej nie zauważyłam ).

Pies został 2 lata temu znaleziony przez jedną z pań. Druga z nich zobowiązała się nią opiekować. Wymknęła się z domu, bo 13 letnia córka zaprosiła jakieś koleżanki, które nie zamknęły furtki.

Pani podobno powiesiła kartki w poblizu miejsca zamieszkania oraz w jakiejś hurtownii. Dzwonily do schroniska w Chrcynnem.

Tak czy siak podpisały oświadczenie, że to ich pies. Oddały 25 zł za ogłoszenia, które ja dałam. Przywiozły obróżkę z identyfikatorem i pojechały obiecując psa pilnować.

Tym samym akcja zakończona.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pt sie 22, 2008 18:30 suka

Telefon do Łukasza podałam tylko w mailach do mojej skrzynki adresowej "zwierzolubów" i na początku w wątku był, ale chyba 1 dzień.... to rzeczywiście dziwne.
Łukasz mówił, że suka przewędrowała na ten przystanek autobusowy ok. 5 km od domu - a może przyjechała autobusem?
Dziewczyny zapomniały napisać, że była pogawedka o sterylizacji.... mam nadzieję, że wykonają.
Najciekawsza wiadomość dla mnie to fakt niemożności dodzwonienia się ludzi do schroniska w Józefowie po 16.00 :?
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Pt sie 22, 2008 18:36

Ważne, że sunia wróciła do domu :) Mam nadzieję, że ta historia nauczy czegoś domowników i będą bardziej wyczuleni na możliwość ucieczki jamnisi.
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pt sie 22, 2008 20:38

Panie zobowiązały się do pilnowania tego, aby Zuzia zawsze miała na sobie obróżkę z identyfikatorem. Gdyby ją miała od razu, nie byłoby tej całej akcji...
Obrazek
Obrazek

neris

Post » Pt sie 22, 2008 21:46

Najdziwniejsze jest to, ze w sprawie psa zadzwoniła znajoma...właścielki. Ta sama, ktora 2 lata temu psa znalazła i oddała pod opiekę. Moim zdaniem hmm pies nie był zbyt intensywnie szukany, ale cóż.....
Ludzie szukają psa, a nie zawiadamiają lecznic?? W jednej z nich pracuje p.Garwacka, ta sama która pracuje w Nieporęcie w którym byłam......
NIe powieszono kartek w lecznicach, nie zawidomiono schroniska w Józefowie.....eee co ja sie bede rozpisywać.

Pani się tłumaczyła, ze to taki mały piesek to nie musi być w obrozy.
Dokonałam prezentacji jednego z moich psów - pokazałam, ze nawet w domu ma obrozę, identyfikator itp. ZAWSZE moze sie zdarzyć, coś nieprzewidzianego - a człowiek ma obowiązek myśleć za psa.

Małe psy też giną. Cóż........pozostaje mieć nadzieję, ze się czegoś nauczy. Ze swojej strony zrobiłam pogadankę o sterylizacji ( ropomacicze itp).
Zrobiłam co w mojej mocy. Polecam się na przyszłość:-)

ps. marzę o dniu, kiedy chipy będą obowiązkiem, straż miejska będzie miała czytniki. A przede wszystkim powstanie komputerowy spis właścieli po numerach chipów. Cóż na razie to tylko marzenia.....

Obrazek

Neigh

[poprzednia]