Gretta odeszła... [*] [*] [*] Mój promyczek Kochany... :(

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw paź 24, 2013 19:40 Re: PIES SIE KONCZY... JUTRO OPERACJA... POTRZEBNA POMOC! PI

anieli pisze:Modliszka, daj mi chwilę, zrobię Ci banerek

Dziekuje ... ja nawet nie mam co wystawic teraz poprostu nawet glowy nie mam chyba na myslenie, tylko szukam po necie

Modliszka1412

Od: Pt paź 04, 2013 11:47

Post » Czw paź 24, 2013 19:46 Re: PIES SIE KONCZY... JUTRO OPERACJA... POTRZEBNA POMOC! PI

idz na floriańską rano oni maja wsplprace z weterynarzami moze jakis wykonalby badania a potem do swojego bys poszla z wynikami juz, jakas zaliczka na splate operacji i odlegla splate. To nie prawda ze nie ma sensu jej meczyc, zawsze trzeba walczyc do konca. Trzeba robic ci sie da a nie płakać, nie ma sensu tracić na nie czas wiem co mówie. Gunia z forum leczyła swojeo kota na chłoniaka i mimo że było to trudne i kotek zmarł [*] to nie zaluje tego ze podjela walke.
Obrazek

Roxy0311

Od: Czw wrz 19, 2013 11:47

Post » Czw paź 24, 2013 19:49 Re: PIES SIE KONCZY... JUTRO OPERACJA... POTRZEBNA POMOC! PI

Kurczę, kurczę, kurczę strasznie mało czasu.

Może spróbuj jeszcze tam u weta się dogadać z rana, może odwlecze chociaż do następnego tygodnia spłatę (tylko jak w poniedziałek to tak do popołudnia żeby przelewy z weekendu spłynęły)... można wtedy próbować organizować bazarki, zbiórki itp. Można też spróbować wtedy coś sprzedać. Bo do jutra to nawet przelewy nie dotrą.
A nikt z bliższej/dalszej rodziny, ze znajomych nie mógłby pożyczyć? Wiem, że proszenie o pieniądze jest okropne ale czasem są takie sytuacje, że nie ma wyjścia.
No i byłby czas na znalezienie organizacji, która choćby częściowo pokryłaby koszty leczenia albo pomogłaby zebrać pieniążki.

A może ktoś z Krakowa się odezwie i poleci jakiegoś weterynarza, który pomoże i przejmie psa? Nie wiem, nie mam pomysłu. Ale przynajmniej podnoszę :)

edit: O i już Roxy sypnęła pomysłem, gdzie można się zgłosić ;)
Obrazek

Gsk

Od: Czw wrz 19, 2013 12:27

Post » Czw paź 24, 2013 19:59 Re: PIES SIE KONCZY... JUTRO OPERACJA... POTRZEBNA POMOC! PI

Ale po co kolejne usg?
Było jedno dopiero co - wykazało stan zapalny żołądka, było drugie, chwilę temu - wykazało guz.
Co ma dać kolejne usg?
Badanie krwi też może być tylko podstawowe, oceniające stopień anemii u psa z krwotokiem żeby sprawdzić czy bez transfuzji da radę przetrwać operację.

Pewnie że psicę można przebadać na prawo i lewo. Pewnie nawet powinno się to zrobić mimo iż ma masę badań robionych na bieżąco. To pies w ciężkim stanie.
Ale trzeba brać też pod uwagę prozę życia i w Waszym przypadku - problemy finansowe.
Dotychczasowe leczenie już przekracza obecne Twoje możliwości finansowe.
Wet pewnie ma tego świadomość (a może nie?).
Podobnie jak tego że bez operacji Twoja suczka zapewne nie ma szans - o ile wersja diagnozy z guzem jest prawidłowa.
Może zamiast operacji, kolejnego usg - zrobić gastroskopię by ocenić jego charakter mniej inwazyjnie niż otwierając jamę brzuszną?

Pogadaj z wetem że jest jak jest, że nie masz pieniędzy, prosisz o zrobienie tego co konieczne dla ratowania życia suczki, ale bez mniej koniecznych wydatków, by starczyło pieniędzy na te niezbędne i na nich nie trzeba było oszczędzać.

Jeśli wet stwierdzi że aby operować musi mieć wpłaconą gotówkę - może poszukaj takiego który zgodzi sie to zrobić z odroczoną płatnością.
Pewnie że nie jest dobrze tak skakać od weta do weta - ale jeśli alternatywą jest brak operacji i ryzykowanie życiem psa bo nie dasz rady uzbierać na czas potrzebnej kwoty - to przecież trzeba wybrać po prostu mniejsze zło.

Mam nadzieję że Wam się uda.
Może to jednak tylko krwotoczne zapalenie żołądka.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Czw paź 24, 2013 20:02 Re: PIES SIE KONCZY... JUTRO OPERACJA... POTRZEBNA POMOC! PI

wklej ten kod do podpisu:

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157754][IMG]http://imageshack.us/a/img27/4089/7ny.gif[/IMG]
[/url]

anieli

Od: Czw paź 25, 2012 16:11

Post » Czw paź 24, 2013 22:16 Re: PIES SIE KONCZY... JUTRO OPERACJA... POTRZEBNA POMOC! PI

anieli pisze:wklej ten kod do podpisu:

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157754][IMG]http://imageshack.us/a/img27/4089/7ny.gif[/IMG]
[/url]

Dziekuje Ci z całego serca...

Objechłam prau znajomych ale wiecie jak jest no teraz nie mam moze zatydzien moze za dwa...

A co do zmiany weta to nie ma na to czasu trzeba działac zanim Gretta padnie z wycieńczenia pomimo kroplówek już na spacerze ledwo idzie ( dzisiaj to nwet żebra mozna jej policzyc)

Badania nie wiem w jakim celu maja powtrzac, chyba mowil mi ale mam taki kocioł w głowie ze nie pamietam...

ale 100 zł ju mam takze licze z bedzie dobrze...

Gdyby tak moje mieszkanie które mam wystawione na sprzedaz poszło od tak to problem byłby rozwiazany

Modliszka1412

Post » Czw paź 24, 2013 22:39 Re: PIES SIE KONCZY... JUTRO OPERACJA... POTRZEBNA POMOC! PI

Nie ma problemu, przynajmniej tak mogłam pomóc :)

anieli

Od: Czw paź 25, 2012 16:11

Post » Czw paź 24, 2013 22:42 Re: PIES SIE KONCZY... JUTRO OPERACJA... POTRZEBNA POMOC! PI

Wiecie co nakbardziej boli to ze ona tak strasznie pragnie jedzenia albo chociaz wody a ja nawet w tym nie moge jej pomoc bo ma zakaz calkowity co najmniej do soboty lub niedzieli

Modliszka1412

Post » Czw paź 24, 2013 22:47 Re: PIES SIE KONCZY... JUTRO OPERACJA... POTRZEBNA POMOC! PI

Modliszka1412 pisze:Wiecie co nakbardziej boli to ze ona tak strasznie pragnie jedzenia albo chociaz wody a ja nawet w tym nie moge jej pomoc bo ma zakaz calkowity co najmniej do soboty lub niedzieli

Sprawdź prv.
WAŻNE!
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

ZENUŚ -MIŁOŚC MOJEGO ŻYCIA 17.06.2014 ['] LALUŚ 05.11.2013[']
Obrazek Obrazek

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Czw paź 24, 2013 22:51 Re: PIES SIE KONCZY... JUTRO OPERACJA... POTRZEBNA POMOC! PI

Ania G pisze:
Modliszka1412 pisze:Wiecie co nakbardziej boli to ze ona tak strasznie pragnie jedzenia albo chociaz wody a ja nawet w tym nie moge jej pomoc bo ma zakaz calkowity co najmniej do soboty lub niedzieli

Sprawdź prv.
WAŻNE!

Nie mam nic sprawdzałam

jancia1412@interia.pl do mail do mnie

Modliszka1412

Post » Czw paź 24, 2013 23:06 Re: PIES SIE KONCZY... JUTRO OPERACJA... POTRZEBNA POMOC! PI

W takich sytuacjach jest np. Provident.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Czw paź 24, 2013 23:17 Re: PIES SIE KONCZY... JUTRO OPERACJA... POTRZEBNA POMOC! PI

najszczesliwsza pisze:W takich sytuacjach jest np. Provident.

No super fajna propozycja :!: :!: :!: :!: naprawde jesli nie masz nic lepszego do napisania to poprostu nie pisz nic
Nie mam zamiaru wpadac w jeszce wieksze długi

Modliszka1412

Post » Czw paź 24, 2013 23:19 Re: PIES SIE KONCZY... JUTRO OPERACJA... POTRZEBNA POMOC! PI

Założyłam watek na dogomani na pod forum '' mają dom , ale potrzebują pomocy '' http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... st21460702
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw paź 24, 2013 23:25 Re: PIES SIE KONCZY... JUTRO OPERACJA... POTRZEBNA POMOC! PI

Napisałam tez na wątku AST w Potrzebie prosbe o pomoc http://www.dogomania.pl/forum/threads/1 ... %85/page73
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw paź 24, 2013 23:45 Re: PIES SIE KONCZY... JUTRO OPERACJA... POTRZEBNA POMOC! PI

Justa&Zwierzaki pisze:Założyłam watek na dogomani na pod forum '' mają dom , ale potrzebują pomocy '' http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... st21460702

Mogę tylko dziękować w tej chwili chociaz wiem ze to ze teraz nie mam kasy to poprostu chwilowe i wiem ze moge liczy na Was w takiej chwili i to jest budujące

JAK TYLKO STANE NA NOGI TO SAMA BĘDĘ POMAGAĆ JA TYLKO BĘDĘ MOGŁA

Modliszka1412

[poprzednia][następna]