York-problem z nauką czystości.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon lut 20, 2012 9:22 Re: York-problem z nauką czystości.

Sandi pisze:Ej, weźcie nie róbcie z mojej mamy jakiegoś kata :?
Nie wypuszczaliśmy jej na balkon po to, żeby ją ukarać, tylko żeby się załatwiła. Tak też uczyliśmy naszą suczkę, która ma teraz 9 lat.
Jessie powoli załapuje, o co chodzi. Dzisiaj podrapała łapką w drzwi balkonowe, żeby ją wypuścić, oczywiście została nagrodzona i pochwalona ;)
Uważam, że wszystko wyolbrzymiacie i przekręcacie :? Czytałam o yorkach i wiele osób polecało sposób z balkonem, i jak widać-sprawdziło się.
Nie wiem w ogóle po co założyłam ten wątek, skoro zamiast pomóc wszyscy krytykują i przekręcają...
Więc proszę o zamknięcie.

Twoja reakcja jest równie martwiąca .
Nawet nie widzisz,że ktos chce Ci pomóc i poświęca bezinteresownie czas Twoim problemom. Masz pretensje i jestes roszczeniowa.
Jesli chcesz nauczyć psa porządku to chyba nie ma się załatwiać na balkonie a jesli tak to chyba sama wiesz najlepiej jak to osiągnąć. :roll: Po co pytasz?
Serniczek

Post » Wto lut 21, 2012 3:10 Re: York-problem z nauką czystości.

Koszmaria pisze:
enigma pisze:
Koszmaria pisze:ten pies może być nauczony robienia do kuwety.spróbuj.
kup podkłady higieniczne w sklepie medycznym-są bardziej chłonne niż gazety,a ofoliowana część ochroni podłogę przed wilgocią.
i cierpliwość.
możecie wychodzić często z psem,albo go zabrać na długi spacer-kilka godzin przed którym dacie mu jeść i pić.nagródźcie za załatwienie się na polu.
i cierpliwość.w końcu zaskoczy,ale dajcie mu szansę.

sa tez specjalne podklady dla zwierzat, do kupienia w sklepie zoo

a one nie są droższe przypadkiem :wink: ?

Droższe ;)

Ogólnie warto nauczyc kurdupelka załatwiania sie na podkład, mikropsy miewają problem z utrzymywaniem siusiu łużej, a czesem człowiek nieprzewidzianie jest poza domem dłużej niż zakładał. No i w razie upiornej pogody/biegunki/innych nieprzewidzianych wypadków jest jak znalazł.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto lut 21, 2012 18:00 Re: York-problem z nauką czystości.

Najważniejsza jest cierpliwość i nie okazywanie gniewu jak pies się zesika (dziecko też uczy się cierpliwością korzystania z nocnika)
Częste spacery a jak tylko pies załatwi potrzebę na spacerze trzeba go bardzo mocno pochwalić i dać jakiś hiper super fajny smakołyk, wtedy pojmie o co chodzi, moja gaduła do dziś (a jest u mnie już rok - wzięta ze schronu) przybiega po sranku taaaka dumna i dostaje coś dobrego :ok:
Mój piesek - serduszko u moich stóp [*]

harpia

Od: Sob lis 15, 2003 23:43

[poprzednia]