Metody na wodę.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw gru 01, 2011 13:31 Re: Metody na wodę.

No racja z tymi królikami. :D Moje to ciągle się mnożą . :D Jak miałam z giełdy to ani jeden się nie urodził. Kupiłam w małym sklepiku pięć par cztery lata temu , a może trzy i się zaczęła jazda. :D :D
We wtorek robiłam porządki przed świąteczne w akwa. Taką próbę generalną aby na święta mieć czyste akwa i pochwalić się przed kuzynami. :D :D :D

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Czw gru 01, 2011 16:11 Re: Metody na wodę.

harpia pisze:
Koszmaria pisze:trzeba robić podmianki co 2 dni z 20%.

Bzdury Koszmario, bzdury!

Moje akwarium dojrzewało przez pół roku, w momencie ustabilizowania (nie używałam żadnej chemii) mogłam zostawić baniak sam sobie i dolewać wodę, która odparowała. Filtrów NIGDY nie czyściłam na błysk, były jedynie wyjęte, gąbki (bo to filtry wewnętrzne były) powyciskane z brudów w wodzie z akwa i założone z powrotem.

Im mniej podmian tym lepiej, dojrzałe akwarium to system, który funkcjonuje sam, my tam już nie wiele mamy do roboty.

a ja sobie mysle, ze kazdy ma troche racji :wink:
bo mozna miec akwa low-tech albo hi-tech 8)
w low-tech chodzi o to, zeby ustalila sie rownowaga, nie daje sie chemii (no chyba ze to niezbednie potrzebne), nie daje sie nawozow do roslin, oswietlenie jest niezbyt mocne
to tam mozna darowac sobie czeste podmiany wody - no bo jest roznowaga

w hi-tech jest mocne swiatlo, specjalne podloze do roslin, podaje sie nawozy, daje CO2 itp itd
tam trzeba czesto podmieniac wode, ciagle badac parametry wody - zeby wiedziec, co i w jakiej ilosci podac
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

[poprzednia]