Zagłodzone szczeniaki ON- zdrowieją! Szukamy domów!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro cze 22, 2011 20:45 Re: Zagłodzone szczeniaki ON. Adoptujesz szkieleta?

Biedne muszą nadrobić to co straciły .... Ja ciągle o nich myślę
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw cze 23, 2011 10:51 Re: Zagłodzone szczeniaki ON. Adoptujesz szkieleta?

Mam worek 18kg. suchej karmy Dog Chow Adult
z10kg Royala Canin junior ale do olbrzymów
i Friskies ze 3 -4 kg.

czy coś byś chciała ?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw cze 23, 2011 10:57 Re: Zagłodzone szczeniaki ON. Adoptujesz szkieleta?

dorcia44 pisze:Mam worek 18kg. suchej karmy Dog Chow Adult
z10kg Royala Canin junior ale do olbrzymów
i Friskies ze 3 -4 kg.

czy coś byś chciała ?

o :D
no i nie wiem. Bo Dog Chow jak adult to raczej im się nie przyda-one teraz muszą nadrabiać co straciły. RC junior nie wiem czy pogryzą, ale za to jest (chyba?)z dodatkami na stawy i "skoncentrowane" bo olbrzymy szybko rosną,to by im się przydało. A po takich jak Friskies to one mają s...kę.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Czw cze 23, 2011 10:58 Re: Zagłodzone szczeniaki ON. Adoptujesz szkieleta?

to RC Twoje ,takie paszcze wszystko pogryzą :mrgreen:
tylko trzeba ode mnie odebrać :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw cze 23, 2011 11:01 Re: Zagłodzone szczeniaki ON. Adoptujesz szkieleta?

macie wątek na dogo ?
Obrazek

dorcia44

Post » Pon cze 27, 2011 19:22 Re: Zagłodzone szczeniaki ON- zdrowieją! Szukamy domów!

Obrazek

szczeniaki się już prawie znormalizowały- bawią się, biegają, dokazują. Są odważne i ciekawskie. I mają bardzo ONkowaty charakter. Uszka prawie wszystkim się stawiają, a jednej jedno nawet wywija się w drugą stronę :lol: No i rosną. Teraz ważą już średnio po 2kg.
Zaczynamy szukać im odpowiednich domów. Może ktoś ma ochotę je poogłaszać :?: Chcę znaleźć im domy adekwatne do owczarkowatego charakteru, czyli absolutnie nie kojec czy buda- mają być psami domowymi, mającymi dużo kontaktu z ludźmi, a to bedzie trudne, bo jakoś tak w Polsce utarło się,że ONek to pies stróżujący. Przez ten przesąd bardzo dużo owczarków cierpi.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szenila

Post » Pon cze 27, 2011 19:52 Re: Zagłodzone szczeniaki ON- zdrowieją! Szukamy domów!

Rasowe owczarki niemieckie po rodowodowych rodzicach szukają domów. Pieski pochodzą z domowej hodowli "Z kartonowego Pudła W Lesie*PL". Pieski wyrosną na bardzo ładnie zbudowane Owczarki Niemieckie, jest to pewne, ponieważ matka szczeniąt (hodowla "Znad Grubego Łańcucha*PL) jest co prawda zaginiona, ale chodzą słuchy, że była duża, ładnie zbudowana i miała dobrze ukształtowaną psychikę- świadczy o tym fakt, że uciekła od głodzących ją właścicieli.
Pieski nie otrzymają rodowodów tylko dlatego, że było ich za dużo w miocie. Z tego samego powodu trójka z rodzeństwa nie żyje- odeszły w skutek depresji spowodowanej brakiem papierów.*

*powyższy tekst jest oczywiście parodią ogłoszeń pseudo-hodowców. Pieski które widoczne są na zdjęciach nie są rasowe(tylko o psie z rodowodem można powiedzieć, że jest rasowy), ale są mocno w typie rasy i prawdopodobnie wyrosną na psiaki o pokroju owczarka. Pieski pochodzą z interwencji-były głodzone, a następnie porzucone w lesie. W tej chwili są już odkarmione, odrobaczone, przed adopcją zostaną zaszczepione. Już teraz widać, że są odważne, ciekawskie, szybko się uczą i są nastawione na współpracę z człowiekiem. Psy o takim charakterze bardzo dobrze sprawdzą się jako psy rodzinne,lub dla ludzi aktywnych. Niedopuszczalne jest skazywanie ich na samotne życie w kojcu czy w ogrodzie- owczarek niemiecki to rasa od wieków ukierunkowana na współpracę i stały kontakt z ludźmi, a więc osamotniony owczarek będzie cierpiał. Pieski mogą zamieszkać w bloku(przy odpowiedniej długości spacerach absolutnie nie będą się męczyć) lub w domu z ogrodem.

tel: 798-256-930
e-mail: adopcje@inni.org.pl

Szenila

Post » Wto cze 28, 2011 1:48 Re: Zagłodzone szczeniaki ON- zdrowieją! Szukamy domów!

się pośpieszyły...za dwa lata jeden z tych zbójów byłby mój! :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

[poprzednia]