oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 10:58 Re: oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

Jaka cena za misy??? :)

szyszek

Od: Czw paź 14, 2010 14:11

Post » Pt lut 25, 2011 11:07 Re: oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

100 zl prawdziwy gruby krysztal
mysle że cena dobra
misy moga posluzyc jako ozdoba na stol czy kredens, w srodku mozna dac owoce czy cukierki
http://www.aukcjoner.pl/gallery/004580377-.html#I1
podobne do tych
gerardbutler

Post » Pt lut 25, 2011 11:46 Re: oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

To ja bym była zainteresowana :D

szyszek

Post » Pt lut 25, 2011 12:14 Re: oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

Tyle ostatnio na forum krzyku na temat nieopowiedzialnej opieki, że nie uważam aby ktoś miał Cię potępic za taką decyzję. Piszesz szczerze, że nie jesteś w stanie prawidłowo opiekować się psem.

Jednak, z pewnością najlepiej byłoby dla niej i Ciebie gdyby znalazła sie pomoc finansowa i abyści dalej mogli być razem. Czego z całej duszy życzę. Nie mam możliwości pomocy finansowej. Ale napisz jaąa konkretnie karmę potrzebuje Sara. Moi weci mają czasem coś na granicy terminu ważności i wtedy oddają gratis. Może coś wysępię.
Tryzmaj się.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt lut 25, 2011 12:58 Re: oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

Prakseda pisze:Tyle ostatnio na forum krzyku na temat nieopowiedzialnej opieki, że nie uważam aby ktoś miał Cię potępic za taką decyzję. Piszesz szczerze, że nie jesteś w stanie prawidłowo opiekować się psem.

Jednak, z pewnością najlepiej byłoby dla niej i Ciebie gdyby znalazła sie pomoc finansowa i abyści dalej mogli być razem. Czego z całej duszy życzę. Nie mam możliwości pomocy finansowej. Ale napisz jaąa konkretnie karmę potrzebuje Sara. Moi weci mają czasem coś na granicy terminu ważności i wtedy oddają gratis. Może coś wysępię.
Tryzmaj się.

Widzisz kochana Gerardbutler nie jesteś sama, ja nadal jestem zainteresowana misami, a napisz nazwę karmy jaką musisz podawać suni, a ja też postaram się coś zdobyć.

szyszek

Post » Pt lut 25, 2011 13:57 Re: oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

boże dziekuje ze jesteście :ok: sara ma jesc karme albo: royal canin digestive low fat albo royal canin gastri intestinal

jak jestescie na dogo to ja mam nick tam sabusia poczytajcie moje posty 9 czy faktycznie jestem taka zła?)
a co do mis to kiedy ci odpowiada? i gdzie? :1luvu:
gerardbutler

Post » Pt lut 25, 2011 16:10 Re: oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

Odezwe sie wieczorkiem z domu to się umówimy.

szyszek

Post » Pt lut 25, 2011 16:31 Re: oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

gerardbutler pisze:ja nie moge na swojego psa :(( tak jest w regulaminie :cry: no wlasnie ja tak mam najszczesliwsza przyjaciol zero tylko koty :1luvu:

Hej

Wydaje mi sie że nie jest tak jak piszesz JEŚLI SIĘ MYLĘ NIECH MNIE KTOS POPRAWI

regulamin kociego-bazarku mówi

1. Niniejsze podforum służy do zakładania i prowadzenia prywatnych wątków aukcyjnych w celu uzyskania środków na pomoc dla kotów wolnożyjących, schroniskowych, azylowych, fundacyjnych i innych, które nie są albo nie mogą być otoczone właściwą troską przez ich własnych opiekunów

Zasady ogólne
stan z dnia 22.10.2006

1. Osoba zakładająca oraz prowadząca wątek licytacji winna informować o jej zakończeniu w tytule wątku (np. dodając w nim słowo KONIEC).

Moim zdaniem jak najbardziej możesz wystawić bazarek na swojego psa, który choruje i potrzebuje pomocy. Powinnaś tylko pilnować rozliczeń i informować na co zostały przeznaczone zebrane pieniądze

Przynajmniej ja to tak rozumiem i bardzo się zdziwię jeśli okaże się inaczej.

Moje zdanie:
Olej komentarze odnośnie braku pracy, nie powiększaj ilości zwierzaków które masz jeśli to nie jest konieczne (myślę tu o sytuacji kiedy ktoś Cię prosi o wzięcie zwierzaka a Ty się godzisz - przerzuć odpowiedzialność na osobę proszącą) , wystaw bazarki, wklej zdjęcia psicy ale nie po to żeby ją oddać ale po to żebyśmy wiedzieli komu pomagamy!
I uszy do góry! w kupie siła!
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pt lut 25, 2011 19:10 Re: oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

a czy ktos z krakowa zgodzil by sie porobic jej zdjecia? bo ja nie mam aparatu foto a w telefonie mam ale bez lacza do kompa
okazalo sie że na forum dogomania moje posty zostały zablokowane prawdopodobnie przez moda bo ktos o to poprosił :? takze moich postow tam nie odczyta sie teraz
edit chyba jakies zaklocenuia byly juz mozna czytac moje posty na dogo
gerardbutler

Post » Sob lut 26, 2011 10:38 Re: oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

Witam, jak wolisz, jeśli będziesz w Krakowie to będziemy mogły się gdzieś umówić, a jak nie to wyślę pieniążki + koszt przesyłki i może wyślesz. Decyzja należy do Ciebie. :D

szyszek

Post » Sob lut 26, 2011 14:59 Re: oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

bede w poniedzialek w krakowie mozemy sie spotkac miedzy 11 a 12? rozmawialam z kinya ona pomoze zalatwic jakos te karme najwyzej za misy bedzie na kreon dla sary bo kosztuje 1 opakowanie ok 58 zl :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
gerardbutler

Post » Nie lut 27, 2011 0:46 Re: oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

Śledzę wątek i mam nadzieję,że decyzja o oddaniu psicy nie będzie musiała być podjęta.
Mogę posłużyć radą,gdyż moja sunia po za schorzeniem serca,wątroby,tarczycy,oskrzeli i tchawicy ma chorą również trzustkę.Raz na samym początku,dwa lata temu kupiłam RC Low Fat,ale z powodu kiepskiej sytuacji finansowej musiałam znaleźć wyjście najbardziej opłacalne.
W tych karmach chodzi głównie o niską zawartość tłuszczu i białek by nie obciążać układu trawiennego.

Jest jeszcze jedna taka karma,o wiele tańsza ,a skład praktycznie taki sam: Bosch special Light 12,5 kg ( ok.130 zł/op) ma niską zawartość tłuszczu 4,5 % jak i białka 13 % przez co nie obciąża i tym samym jest dobrym zamiennikiem RC.

Robiłam też tak,że kupowałam Brit light i dodawałam enzymy trawienne jeśli nie dostałam akurat BOSCHA.
Enzymy kupowałam na allegro,w kapsułkach za ok.50 zł /30 kaps.
Przy mojej wielkości psie było to bardziej opłacalne niż 12 kg rc za ok.280 zł które starczyło by nam na miesiąc i tydzień.
Mimo prawidłowego żywienia zdarzają się ataki wątroby czy trzustki (często obie na raz atakują ),bo sunia dostaje po garści tabletek dwa razy dziennie na inne schorzenia,ale wtedy sunia kilka dni jest na gotowanym.
Możesz gotować nawet porcję rosołową,potem obrać i mięso zmieszać koniecznie z dobrze rozgotowanym ryżem.
Przede wszystkim koszt żywienia takim gotowanym jedzonkiem w brew pozorom nie jest wysoki,bo inne psiaki też mogą jeść i wyjdzie im na zdrowie.

Weźmy na przykład,że masz 4 duże psy i codziennie potrzeba 1 kg ryżu,który po ugotowaniu potroi objętość (ostatnio ważyłam z ciekawości saszetki z ryżem po ugotowaniu ;) )

Ryż op.1 kg +2 marchewki+ 2 kg porcji rosołowych
Na raz gotujesz tak 70 dkg ryżu co po ugotowaniu da ci ok.2 kg.

Koszty:
3 zł + 1 zł + 3 zł = 7,00 zł

Tyle potrzeba ci mniej więcej na wykarmienie 4 psów,ale gdybyś miała karmić rc Low fat to prawie tyle (ok.6 zł) kosztuje cię dzienna porcja dla jednego tylko średniej wielkości pieska.
To jest oczywiście moja rada,bo my sobie tak radzimy i naprawdę jest ok.

Generalnie my mamy spokój na w/w karmie i gotowanym.
Póki co choroba rzadko nawraca,w zeszłym roku tylko raz :ok:
Pamiętaj by pieskowi nie dawać nic tłustego,a rc nie jest konieczne.
Moja wetka też twierdziła,że bez tego się nie obejdzie,a jednak nie trzeba ulegać reklamie ;)
Życzę powodzenia i trzymam kciuki za psinkę :ok: :ok: :ok:

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Nie lut 27, 2011 1:16 Re: oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

Najlepiej postaraj się o tzw. wirtualną adopcję zwierzaków. Przynajmniej do czasu znalezienia pracy. Zrób foty i załóż im wspólny wątek. I banerek.
Łatwiej jest kupić choremu psu karmę niż opiekować się nim w domu. Prędzej znajdą się chętni.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie lut 27, 2011 16:18 Re: oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

witaj nikidzieki za rade ale ja juz probowałam na gotowanym i bylo gorzej :| sara strasznie schudła :oops:
sara miała robione badania krwi na trzustke ktore wyszly prawidlowe
sara ma problemy z wchlanianiem pokarmow dlatego musi jesc karme ktora najlepiej przyswoi
probowalam na gotowanym z ryzem marchewka i jak mi sie skonczyl royal
probowalam tez na karmie sensitive bez efektu pies polecial z wagi tylko zauwazylam na royalu poprawe :(
gerardbutler

Post » Nie lut 27, 2011 18:55 Re: oddam chorą suke sarę w dobre rece-pilne!!!!!

Potrzebujesz jeszcze beta-glukan? Bo ja bede w najblizszym czasie chyba zmuszona go kupic, az ludzkiego to troche zostanie :ok:
Obrazek
Obrazek

Soen

Od: Czw sty 20, 2011 0:19

[poprzednia][następna]