Osierocone psy z Wawra - mają DOMY!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lut 08, 2011 15:08 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

mały apdejcik :wink:

Pani nie ma już klucza do posesji, ale furtka nie jest zamknięta, można wejść na posesję.
Na terenie jest 6-7 psów i prawdopodobnie 3 koty, biegają luzem. Codziennie przyjeżdża pan, który karmi. Całe towarzystwo jest trochę nieśmiałe/zdziczałe.

Czasu zostało bardzo niewiele, może kilka dni najwyżej. Obiecałam, że przyjedziemy dzisiaj, zrobimy zdjęcia i będziemy szukać na cito domów. Ludzie nie dadzą rady długo dojeżdżać z innej części Warszawy, będą chcieli znaleźć azyl lub schronisko dla zwierząt - jest obawa, że psy mogą biegając i szczekając kogoś nastraszyć na tyle, że sąsiedzi sami sprowadzą policję czy straż, która zabierze psy natychmiast. Podobno już kiedyś tak było, był jakiś groźny pies, ugryzł i kilka psów już zabrano.

Pojedziemy z Zosią, to zobaczymy to wszystko na własne oczy.
Ale bez domów nie ma co zrobić dalej...
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto lut 08, 2011 15:10 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Agneska pisze:mały apdejcik :wink:

Pani nie ma już klucza do posesji, ale furtka nie jest zamknięta, można wejść na posesję.
Na terenie jest 6-7 psów i prawdopodobnie 3 koty, biegają luzem. Codziennie przyjeżdża pan, który karmi. Całe towarzystwo jest trochę nieśmiałe/zdziczałe.

Czasu zostało bardzo niewiele, może kilka dni najwyżej. Obiecałam, że przyjedziemy dzisiaj, zrobimy zdjęcia i będziemy szukać na cito domów. Ludzie nie dadzą rady długo dojeżdżać z innej części Warszawy, będą chcieli znaleźć azyl lub schronisko dla zwierząt - jest obawa, że psy mogą biegając i szczekając kogoś nastraszyć na tyle, że sąsiedzi sami sprowadzą policję czy straż, która zabierze psy natychmiast. Podobno już kiedyś tak było, był jakiś groźny pies, ugryzł i kilka psów już zabrano.

Pojedziemy z Zosią, to zobaczymy to wszystko na własne oczy.
Ale bez domów nie ma co zrobić dalej...

To czekam...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lut 08, 2011 21:34 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Kolega córki Marty okazał się być moim dobrym kolegą z dziecinnych lat, z którym przyjaźnię się do tej pory. Świat jednak jest mały.

Piotrek chce przygarnąć jednego z tych 6 pisaków, pozostałym zrobił zdjęcia, które będę miała.

Problem w płochliwości psów: nie ma jak ich złapać, a przynajmniej Piotr nie ma pomysłu jak.

Zosiu: podobno masz większe doświadczenie z psami. Czy możesz mi na PW wysłać jakiś namiar do siebie: przekazałabym Piotrowi, on jest zdecydowany na adopcję, ale potrzebuje pomocy w złapaniu psa.

Przed chwilą rozmawiałam z Agneską: jedna kotka (?) już u niej. Pozostałych kotów Agneska nie widziała, ale Piotrek, który chyba był tam za widoku widział trzy. Mówi, że są oswojone, wchodziły mu do samochodu.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Wto lut 08, 2011 22:06 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Podobno istnieje szansa, że przynajmniej tego jednego psa, dla Gosi i Piotrka odłowi weterynarz z Wawra.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Śro lut 09, 2011 10:06 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Anuk pisze:Podobno istnieje szansa, że przynajmniej tego jednego psa, dla Gosi i Piotrka odłowi weterynarz z Wawra.

Psom trzeba po prostu podać w kawałku kiełbasy sedalin. Trzymają się posesji, więc nigdzie pewnie nie polezą... Zaraz wrzuce zdjęcia. Zabrałyśmy wczoraj stamtąd z Agneską kota przedziwnej urody :? Zaszył się u niej w garażu...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lut 09, 2011 11:22 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Obrazek
Trzy psy wyglądające na rodzeństwo. Dwa z prawej większe (wielkość suki ON) i prawie na pewno samce. Ten z lewej nieco mniejszy i - chyba - suka.

Obrazek
Psy z poprzedniej fotki plus mały podpalany (raczej suka). To chyba ten, którego chce zabrać znajomy Anuk.

Obrazek
Drugi od lewej średni pies, samczyk. Po prawej dwa psy z pierwszego i drugiego zdjęcia. Z przodu kot, którego zabrała Agneska.

Obrazek
Pies który na poprzednich zdjęciach jest najbardziej z prawej. Najśmielszy z towarzystwa.

Obrazek
Najbardziej wystraszony. Wcale się nie zbliżył mimo wabienia kiełbasą. Średni. Raczej suka.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lut 09, 2011 11:26 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Obrazek
Te same psy, co na zdjęciu z kotem

Obrazek

Obrazek
To ten, co na wszystkich zdjęciach jest najbardziej z prawej. Największy i najodważniejszy.

Obrazek
Najmniejszy podpalany

Obrazek
Średni bury piesek
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lut 09, 2011 14:10 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Wieczorem wstawię jeszcze zdjęcia zrobione przez kolegę Anuk.

Rozmawiałam dziś z panem, który przyjeżdża karmić zwierzaki. Powiedziałam, że jednego kota wczoraj zabrałam i że w czasie weekendu chcę zorganizować zabranie pozostałych dwóch. Również o tym, że mam nadzieję, że ten jeden najmniejszy piesek jeszcze dziś zostanie zabrany do domu (jeśli się uda).

Natomiast w niedzielę/poniedziałek pan będzie musiał podjąć decyzję, co zrobić z psami, które zostaną. :(

Zosiu, czy Ty dałaś informacje na dogomanii? Czy jest szansa, że jacyś psiarze pomogą tym psom?

No i najważniejsze: kto może dać DT kotom? Ja jednego zgarnęłam do garażu, kto jeszcze może pomóc?
Obrazek

Agneska

Post » Śro lut 09, 2011 14:11 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Agneska pisze:Wieczorem wstawię jeszcze zdjęcia zrobione przez kolegę Anuk.

Rozmawiałam dziś z panem, który przyjeżdża karmić zwierzaki. Powiedziałam, że jednego kota wczoraj zabrałam i że w czasie weekendu chcę zorganizować zabranie pozostałych dwóch. Również o tym, że mam nadzieję, że ten jeden najmniejszy piesek jeszcze dziś zostanie zabrany do domu (jeśli się uda).

Natomiast w niedzielę/poniedziałek pan będzie musiał podjąć decyzję, co zrobić z psami, które zostaną. :(

Zosiu, czy Ty dałaś informacje na dogomanii? Czy jest szansa, że jacyś psiarze pomogą tym psom?

Rozpuściłam wici. Ale niestety prawdopodobieństwo, że ktoś pomoże jest nikłe...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lut 09, 2011 14:22 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

hop hop - potrzeba na cito DT dla dwóch miłych kotów!!!
Obrazek

Agneska

Post » Śro lut 09, 2011 14:37 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Żebym ja mogła brać dorosłe: ale nie mogę, znam Futrza, będzie jatka :(
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Śro lut 09, 2011 14:51 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Anuk pisze:Żebym ja mogła brać dorosłe: ale nie mogę, znam Futrza, będzie jatka :(

a to zalezy
u mnie niekiedy tak bylo, ale np. Timona przyjely bez mrukniecia, jakby od zawsze byl
tylko on troche mieszkal oddzielony - wachaly sie przez drzwi
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro lut 09, 2011 15:07 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

podnoszę, bo sytuacja naprawdę gardłowa :( ...

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Śro lut 09, 2011 15:09 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

ano sytuacja gardłowa - mogę je zgarnąć pod warunkiem, że będę miała z nimi co zrobić :(
Obrazek

Agneska

Post » Śro lut 09, 2011 15:13 Re: Osierocone koty i psy w Wawrze -PILNE!

Agneska pisze:ano sytuacja gardłowa - mogę je zgarnąć pod warunkiem, że będę miała z nimi co zrobić :(

doswoisz i wyadoptujesz :roll:

przepraszam, czarny humor mi się włączył
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

[poprzednia][następna]