Sunia Pusia nie uśpiona! :D w DS od 24 października :)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw paź 07, 2010 14:44 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Rozesłane w Polskę i udostępnione na FB :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw paź 07, 2010 14:46 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Ja jednak nie rozumiem takiej "przyjaźni".....
Za domek dla suni :ok: :ok: :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw paź 07, 2010 15:07 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Ciekawa jestem co powiedział wet gdy przyszła sunie uśpić. :roll: Kilka tysiączków kary zapłaci i ona i on :| może warto to pani uświadomić, że w naszym kraju nie wolno usypiać zdrowych zwierząt :!:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw paź 07, 2010 15:10 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Polecałabym tez "oszukanie" tego basztyla w najgorszej sytuacji czyli wzięcie psa na siebie, podpisanie umowy adopcyjnej, gdzie pani się zrzeka praw do psa i oddanie go do schroniska.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw paź 07, 2010 15:17 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Ona w schronisku zginie!Może zrzucić się na hotelik?Czy ona jest szczepiona itd..?Ostatnio hotelowałam psa u donka05 i pies całkiem domowy dobrze odnalazł się u niej.

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Czw paź 07, 2010 15:18 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Schronisko dla jedenastoletniego psa to wyrok
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw paź 07, 2010 15:34 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Łatwo wam mówić i oceniać. Każdemu dobrze pisać i oskarżać , ale co wy na to ,że czasami sami weci sugerują takie rozwiązanie właścicielom. Jest to jak by odpowiedzialność za psa. Ciekawe co lepsze czy mieli ją wywalić pod bramą schronu czy może wyrzucić na ulicę. Nie wolno oceniać ludzi od tak w emocjach . Powiem tak co lepsze dla takiego psa: Tułaczka gdzieś po ludziach tęsknota za opiekunami czy tęczowy most?
Tyle psów jest w schronach , a tu bitwa o jednego starszego , któremu chcą oszczędzić tułaczki po świecie.
Gdzieś czytałam ,że uśpienie to gest odpowiedzialności wobec zwierzęcia zwłaszcza starszego trudno się aklimatyzującego. Nawet gdzieś jakaś aktorka w tv mówiła ,że nie pozwoli aby jej zwierzaki się tułały samotnie tu szło o wypadek śmierci właściciela , ale wiele jest zdarzeń losowych i wstyd krytykować kogoś bez zdania racji.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Czw paź 07, 2010 15:39 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

persiak1 pisze:Łatwo wam mówić i oceniać. Każdemu dobrze pisać i oskarżać , ale co wy na to ,że czasami sami weci sugerują takie rozwiązanie właścicielom. Jest to jak by odpowiedzialność za psa. Ciekawe co lepsze czy mieli ją wywalić pod bramą schronu czy może wyrzucić na ulicę. Nie wolno oceniać ludzi od tak w emocjach . Powiem tak co lepsze dla takiego psa: Tułaczka gdzieś po ludziach tęsknota za opiekunami czy tęczowy most?
Tyle psów jest w schronach , a tu bitwa o jednego starszego , któremu chcą oszczędzić tułaczki po świecie.
Gdzieś czytałam ,że uśpienie to gest odpowiedzialności wobec zwierzęcia zwłaszcza starszego trudno się aklimatyzującego. Nawet gdzieś jakaś aktorka w tv mówiła ,że nie pozwoli aby jej zwierzaki się tułały samotnie tu szło o wypadek śmierci właściciela , ale wiele jest zdarzeń losowych i wstyd krytykować kogoś bez zdania racji.

Nawet aktorka? 8O O ja Cię...
Przyjmij do wiadomości, że zgodnie z polskim prawem uśpienie zdrowego, niestanowiącego zagrożenia psa jest PRZESTĘPSTWEM. Kropka. Jak chcesz, to lobbuj za zmianą ustawy.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw paź 07, 2010 15:44 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Ja tylko podałam przykład ,że media poddają takie pomysły . Jeśli przestępstwo to co ze schronami? Co zrobić z psem żle adaptującym się do nowych opiekunów? Co będzie jak nikt jej nie zechce. Wszyscy wiemy ,że ludzie niechętnie biorą starsze psy.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Czw paź 07, 2010 15:49 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

persiak1 pisze:Ja tylko podałam przykład ,że media poddają takie pomysły . Jeśli przestępstwo to co ze schronami? Co zrobić z psem żle adaptującym się do nowych opiekunów? Co będzie jak nikt jej nie zechce. Wszyscy wiemy ,że ludzie niechętnie biorą starsze psy.

Tez przestępstwo. Jedynym odstępstwem jest usypianie ślepych miotów ale to tylko i wyłącznie jeśli idzie za tym specjalna uchwała rady miasta.
Wiesz... mam nadzieję że jak będą mieli dzieci a sami będą już staruszkami to dzieci poddadzą ich eutanazji - w końcu w tej całej Szwecji to legalne. Well... przypadek losowy :twisted:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw paź 07, 2010 15:49 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

persiak1 pisze:Łatwo wam mówić i oceniać. Każdemu dobrze pisać i oskarżać , ale co wy na to ,że czasami sami weci sugerują takie rozwiązanie właścicielom. Jest to jak by odpowiedzialność za psa. Ciekawe co lepsze czy mieli ją wywalić pod bramą schronu czy może wyrzucić na ulicę. Nie wolno oceniać ludzi od tak w emocjach . Powiem tak co lepsze dla takiego psa: Tułaczka gdzieś po ludziach tęsknota za opiekunami czy tęczowy most?

1. Bierze się zwierzę na całe życie.
2. Są sytuacje wyjątkowe, które zmuszają do odstępstwa od pkt. 1. Do Szwecji można zabrać psa, wystarczy chip, paszport i dobra organizacja.
3. Były 2 miesiące (2 miesiące!) podczas których wiadomo było, że opiekunowie wyjadą i pies prawdopodobnie będzie musiał zostać. To znacznie więcej niż 2 dni, przez ten czas można było zdziałać b. dużo. Co można przez 2 miesiące wystarczy zobaczyć na innych wątkach miau i dogo. Można dużo!
4.
Przyjmij do wiadomości, że zgodnie z polskim prawem uśpienie zdrowego, niestanowiącego zagrożenia psa jest PRZESTĘPSTWEM. Kropka. Jak chcesz, to lobbuj za zmianą ustawy.

5. Tak, walka o jednego psa ma sens. W przeciwnym razie walka o żadnego psa nie ma sensu. Można podchodzić globalnie można indywidualnie. Można ratować cały świat (co nie ma sensu) a można ratować kawałek świata (gdzie sens widać po efektach).
6. persiak1, zapraszam do bitwy o dowolnego pojedynczego psa w schronie. Z resztą co innego robią przeróżne fora, wolontariusze, fundacje. Im więcej osób tym lepiej, więc szczerze zapraszam!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw paź 07, 2010 15:50 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Wyjazd na stałe do innego kraju nie rodzi się z dnia na dzień. Przypuszczam, że było duuużo czasu na znalezienie rozwiązania dobrego dla suni. My teraz mamy dwa dni.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw paź 07, 2010 15:51 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

J.D. pisze:Ona w schronisku zginie!Może zrzucić się na hotelik?Czy ona jest szczepiona itd..?Ostatnio hotelowałam psa u donka05 i pies całkiem domowy dobrze odnalazł się u niej.

Jako ostateczna ostateczność i czas na znalezienie domu. Ale z tego co na dogo widziałam jest już rozwiązanie na ostateczną ostateczność.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw paź 07, 2010 15:52 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Poza tym 11-letni pies nie jest taki stary. Ma przed sobą jeszcze parę ładnych lat życia. Że jest seniorem, to już strzałka? 8O
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw paź 07, 2010 15:57 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

persiak1 pisze:Ja tylko podałam przykład ,że media poddają takie pomysły . Jeśli przestępstwo to co ze schronami? Co zrobić z psem żle adaptującym się do nowych opiekunów? Co będzie jak nikt jej nie zechce. Wszyscy wiemy ,że ludzie niechętnie biorą starsze psy.

Jak zwykle - wzór pozytywnego myślenia. Powinnaś mieć nick "Nicsięniedazrobić" :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]