Poznań - oddam rybki - gupiki

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro kwi 21, 2010 23:09 Re: Poznań - oddam rybki - gupiki

Jakby co-ciągle jestem ;)
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie kwi 25, 2010 8:52 Re: Poznań - oddam rybki - gupiki

Ja polecam te rybki. Świetnie się zaklimatyzowały w nowym domku. I mają piękne kolory. Dziękuje bardzo :D

agusia200189

Od: Czw sty 28, 2010 13:32

Post » Czw sie 12, 2010 18:17 Re: Poznań - oddam rybki - gupiki

Znów mam zatrzęsienie gupików...Komu, komu??? :mrgreen:

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Pt sie 13, 2010 11:43 Re: Poznań - oddam rybki - gupiki

A sterylkę to nie łaska? :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt sie 13, 2010 13:32 Re: Poznań - oddam rybki - gupiki

Dobre sobie sterylkę ha ha. Ja mam to samo narybek aż gęsto. :D :D

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Pt sie 13, 2010 13:39 Re: Poznań - oddam rybki - gupiki

Chińczycy sterylizują welonki przed sprzedażą. Serio-serio. Promieniowaniem. Żeby ich nie można było dalej rozmnażać.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 13, 2010 13:56 Re: Poznań - oddam rybki - gupiki

Tylko czy wiesz ,że takie welonki szybko padają w nowym akwarium oj wiem coś o tym jak kupowałam welonki i co z nich było. Ja średnio miesięcznie mam około czterdziestu nowych rybek.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Pt sie 13, 2010 14:02 Re: Poznań - oddam rybki - gupiki

persiak1 pisze:Tylko czy wiesz ,że takie welonki szybko padają w nowym akwarium oj wiem coś o tym jak kupowałam welonki i co z nich było. Ja średnio miesięcznie mam około czterdziestu nowych rybek.

Wcale nie padają, jak o nie dbasz. A chińskich oryginalnych pewnie nie miałaś. One są BARDZO drogie i raczej trudno dostępne. W warszawskim zoo były swego czasu egzemplarze w cenie niezłego samochodu :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sie 13, 2010 14:49 Re: Poznań - oddam rybki - gupiki

Mysiu, ja nadal chętna bardzo na każdą ilość. Spowrotem "oszkliwiam" sobie wszystkie możliwe miejsca akwariami, a gupiki lubię najbardziej :)
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Pt sie 13, 2010 15:17 Re: Poznań - oddam rybki - gupiki

KaleidoStar pisze:Mysiu, ja nadal chętna bardzo na każdą ilość. Spowrotem "oszkliwiam" sobie wszystkie możliwe miejsca akwariami, a gupiki lubię najbardziej :)

A więc jeśli będziesz miała możliwość przetransportowania rybek z Poznania do Trójmiasta, to czekam na wiadomość. Z mojej jazdy w tamte strony przez najbliższy (dłuższy) czas jednak nic nie wyjdzie...

Mysia

Post » Pt sie 13, 2010 20:24 Re: Poznań - oddam rybki - gupiki

Ok, przez weekend czegoś poszukam :)

KaleidoStar

Post » Wto sie 17, 2010 15:20 Re: Poznań - oddam rybki - gupiki

Czekam na odpowiedź od dziewczyny oferującej transport do Bydgoszczy. Stamtąd to już nie problem, bo mój kuzyn kursuje tą trasą co chwila, i ogólnie reszta rodziny plącze się w tą i z powrotem non stop. A w razie dłuższego przestoju w Bydgoszczy rybki będą pod świetną opieką - kuzyn jest zapalonym akwarystą, zresztą skończył właśnie jakiś rybny kierunek na weterynarii :)

KaleidoStar

Post » Śro wrz 01, 2010 22:41 Re: Poznań - oddam rybki - gupiki

Chciałam tylko powiedzieć, że rybki czują się dobrze, pałaszują wszystko, co im sypnę, rozrabiają w akwarium :) Zaprowadziły swoje porządki już. Śliczne są.
I dodam jeszcze, że Mysia chyba nie jest z Poznania tak naprawdę, bo iście nie po poznańsku mnie obdarowała. Takiej ilości się nie spodziewalam :D Nie wiem, jak Ci dziękować :) Jak będę w Poznaniu, zapraszam na piwo/kawę czy na co masz ochotę :)

KaleidoStar

Post » Czw wrz 02, 2010 7:57 Re: Poznań - oddam rybki - gupiki

KaleidoStar pisze:Chciałam tylko powiedzieć, że rybki czują się dobrze, pałaszują wszystko, co im sypnę, rozrabiają w akwarium :) Zaprowadziły swoje porządki już. Śliczne są.
I dodam jeszcze, że Mysia chyba nie jest z Poznania tak naprawdę, bo iście nie po poznańsku mnie obdarowała. Takiej ilości się nie spodziewalam :D Nie wiem, jak Ci dziękować :) Jak będę w Poznaniu, zapraszam na piwo/kawę czy na co masz ochotę :)

Tej, Ty się od Poznaniaków odtenteguj :twisted: ! Byłoby ich więcej, ale o 6 rano jakoś nie bardzo chciały współpracować i dać się złapać :twisted: . Jak by co, to nowe rosną, bo całe mnóstwo tego tałatajstwa pływa, tylko za małe jeszcze są na "odłów". Więc mogę Cię obdarowywać w zasadzie w nieskończoność :lol: .

Mysia

Post » Czw wrz 02, 2010 12:11 Re: Poznań - oddam rybki - gupiki

Spokojnie, znam sporą grupkę poznaniaków, których uwielbiam :D

Za jakiś czas dorzucę do moich jakieś obce, żeby trochę krwi dodać nowej i pewnie szybko też stanę się samowystarczalna :D

Ale śliczności to są, samiczki prawie tak barwne jak panowie O_o

KaleidoStar

[poprzednia][następna]