SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!szczęśliwy koniec historii:)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob lut 20, 2010 0:32 Re: UWAGA!!SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!!

kristinbb pisze:U nas uśpienie takiego świeżo urodzonego szczeniaka kosztuje 10,-zł... :(

dużo, ale w Warszawie chyba jeszcze więcej...

Boże, ja nawet psa mam wykastrowanego, a cóż dopiero sukę... :twisted:

ale Ty jesteś osobą odpowiedzialną i myślącą, niestety nie każdy taki jest :(

Shishka pisze:Dziękuje za Wasze odpowiedzi i wyjaśnienia:)Niestety nie wiem co sie teraz dzieje z suką czy urodziła czy nie...Dzwoniłam do mamy,żeby się zorientowała w sytuacji-mówi ze była u tego faceta kilka razy ale nikt jej nie otworzył.Jutro będę u niej to może uda mi się samej tam iść.Mam nadzieje,że nie jest już po fakcie i szczeniakom nic się nie stało...

trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob lut 20, 2010 23:28 Re: UWAGA!!SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!!

Wiadomo coś :?:
Obrazek Obrazek Obrazek

bazyliszek

Od: Nie lis 15, 2009 11:33

Post » Nie lut 28, 2010 17:22 Re: UWAGA!!SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!!

Dzis dowiedzialam sie,ze szczeniaki sa juz na swiecie...z kontekstu wywnioskowalam,ze maja juz conajmniej kilka dni...Pewnie nie sa juz slepe...Mama nic nie chce mi mowic,boi sie tego sasiada bo do alkoholik i ma na ulicy na ktorej mieszkaja sporo sprzymierzenców....To jej nie usprawiedliwia,i nie zmienia faktu,że mnie zawiodła.Obawiam się,że nic mi już nie powie... :evil: Wiem,że urodziło się 11 z czego zmarło już 5 czy 6 dlatego,że suka jest niedożywiona i ma mało pokarmu.Opcja utopienia ich z tego co się domyśliłam dalej wchodzi w grę...Jak myślicie,moge zadzwonić jutro do TOZtu i poprosic zeby zajeli sie ta sprawa?Ja nawet nie wiem w ktorym domu On dokladnie mieszka nawet:(
Rozpaczliwie szukam jednookiego,pręguska-Koksika...

Shishka

Od: Nie sty 27, 2008 14:22

Post » Nie lut 28, 2010 21:49 Re: UWAGA!!SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!!

Shishka pisze:Dzis dowiedzialam sie,ze szczeniaki sa juz na swiecie...z kontekstu wywnioskowalam,ze maja juz conajmniej kilka dni...Pewnie nie sa juz slepe...Mama nic nie chce mi mowic,boi sie tego sasiada bo do alkoholik i ma na ulicy na ktorej mieszkaja sporo sprzymierzenców....To jej nie usprawiedliwia,i nie zmienia faktu,że mnie zawiodła.Obawiam się,że nic mi już nie powie... :evil: Wiem,że urodziło się 11 z czego zmarło już 5 czy 6 dlatego,że suka jest niedożywiona i ma mało pokarmu.Opcja utopienia ich z tego co się domyśliłam dalej wchodzi w grę...Jak myślicie,moge zadzwonić jutro do TOZtu i poprosic zeby zajeli sie ta sprawa?Ja nawet nie wiem w ktorym domu On dokladnie mieszka nawet:(

Jakby się zajęli tą sprawą- niech zabiorą też sukę, wykastrują i poszukają jej nowego domu. Nie ma sensu, żeby zostawała u niego i się wykańczała kolejnymi porodami. Niech też na miejscu ocenią, czy szczeniaki można jeszcze zgodnie z prawem uśpić (myślę, że to lepsze rozwiązanie, bo przy takiej "opiece" jaką mają same umrą w przeciągu kilku dni...).
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon mar 01, 2010 19:05 Re: UWAGA!!SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!!

Dziś nie umiałam się dodzwonić,chyba miałam coś ze swoim telefonem...Mam spisany numer bede dzwoniła jutro.Mojej mamie zmieniło sie chyba spojrzenie na tą sprawę bo zaczęła byc przeciwna dzwonieniu do TOZ-tu...Ale i tak zrobię to co uważam za słuszne.Najgorsze jest to,ze nie znam adresu...wiem jaka ulica i który dom mniej więcej.Mama nagle zmieniła zdanie i mówi,że ten Pan jest dobry dla suczki tylko ma mało pieniędzy i ogólnie sama nie wiem o co jej chodzi i dlaczego tak nagle zaczęła mówić zupełnie co innego...

Shishka

Post » Wto mar 02, 2010 14:05 Re: UWAGA!!SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!!

Shishka pisze:Dziś nie umiałam się dodzwonić,chyba miałam coś ze swoim telefonem...Mam spisany numer bede dzwoniła jutro.

powodzenia :ok:

Mojej mamie zmieniło sie chyba spojrzenie na tą sprawę bo zaczęła byc przeciwna dzwonieniu do TOZ-tu...Ale i tak zrobię to co uważam za słuszne.Najgorsze jest to,ze nie znam adresu...wiem jaka ulica i który dom mniej więcej.

myślę, że wystarczy, jak opiszesz ten dom (rozumiem, że nie jest bardzo charakterystycny ) i jego położenie (na końcu ulicy, po której stronie) - a jak ktoś jest z tamtej okolicy, da sobie radę. Jakby Ci nadal telefon szwankował, spróbuj wysłać im maila. Zastanowiłabym się, czy nie powiadomić także schroniska.

Mama nagle zmieniła zdanie i mówi,że ten Pan jest dobry dla suczki tylko ma mało pieniędzy i ogólnie sama nie wiem o co jej chodzi i dlaczego tak nagle zaczęła mówić zupełnie co innego...

przestraszyła się, że jej mała córeczka dorasta? ;) mówię całkiem serio- latam po nocy po mieście, komunikację nocną znam lepiej niż dzienną, nie boję się interweniować, gdy coś się dzieje- a moja mama dzwoni do mnie zanim wyjdę do pracy i "Córcia, weź parasolkę, bo u nas w pracy już pada" :1luvu: więc pewnie Twoja mama boi się, że postanowiłaś coś zrobić samodzielnie, bez jej aprobaty ;) (piszę to z perspektywy osoby mniej więcej w Twoim wieku, jak wywnioskowałam z profilu). A jeśli to strach nią powoduje- to złe wyjście, sąsiada należy zgłosić w odpowiednie miejsce i przenieść na państwowy wikt, jeśli są ku temu przesłanki. Jeśli da się terroryzować, będzie tylko gorzej.
Ja bym zapytała mamę, nie rezygnując oczywiście z telefonu do TOZu, czy w takim razie, skoro pan jest taki dobry, podejmuje się wydostania od niego za jakiś miesiąc suczki na kastrację. Niestety jestem prawie pewna, co usłyszysz w odpowiedzi :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw mar 04, 2010 18:29 Re: UWAGA!!SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!!

xAgax z moja mam ostatnio mam ogolnie zle stosunki-niestety.Ja zawsze robilam wszystko samodzielnie wiec o to jej nie chodzi...Moja mama po prostu widziała w tej sprawie jakiś interes dla siebie chyba a później przestała go widzieć(i dobrze bo to sprawa bezinteresowna) i dlatego się wycofała-już nie raz tak z nia bylo.
Napisałam maila do TOZ niestety jak na razie bez odzewu.
Mama mówi,ze szczeniaczki żyją i podobno Pan teraz w cale nie pije i już nie chce ich chyba utopić-ale ja wciąż się obawiam...

Shishka

Post » Sob mar 06, 2010 1:57 Re: UWAGA!!SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!!

Shishka pisze:xAgax z moja mam ostatnio mam ogolnie zle stosunki-niestety.Ja zawsze robilam wszystko samodzielnie wiec o to jej nie chodzi...Moja mama po prostu widziała w tej sprawie jakiś interes dla siebie chyba a później przestała go widzieć(i dobrze bo to sprawa bezinteresowna) i dlatego się wycofała-już nie raz tak z nia bylo.
Napisałam maila do TOZ niestety jak na razie bez odzewu.
Mama mówi,ze szczeniaczki żyją i podobno Pan teraz w cale nie pije i już nie chce ich chyba utopić-ale ja wciąż się obawiam...

tak czy inaczej suczkę trzeba wykastrować albo przynajmniej "postawić" na hormonach, jeśli tzw. właściciel nie zdecyduje się jej oddać- inaczej historia może się powtarzać :( swoją drogą nie wierzę w nagłą przemianę tego człowieka, więc warto jeszcze "pomęczyć" TOZ w tej sprawie...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob mar 06, 2010 9:47 Re: UWAGA!!SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!!

Nic mi nie odpisali....:/ zadzwonie w pon.do schronu czy robią jeszcze darmowe sterylki to jak wykarmi te młode to bym ja zawiozła,niech ją chociaż wysterylizują...A maluszkom postaram się znaleźć dom.Urodziły się 19 lutego są białe lub brązowe-jakbyście mieli jakiś chętny domek dajcie znać,muszę działać szybko z tymi domkami.Jak będę miała zdjęcia od razu wkleję.

Shishka

Post » Sob mar 06, 2010 22:55 Re: UWAGA!!SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!!

jeśli nie robią darmowych zabiegów, zawsze można zrobić bazarki czy zrzutkę na zabieg w ramach akcji sterylizacji. A po chętnych zapraszam do wątku podlinkowanego w moim podpisie :) swoją drogą do TOZ też bym zadzwoniła, mail mógł z jakiś powodów nie dojść, to tylko komp...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon mar 08, 2010 20:19 Re: UWAGA!!SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!!

xAgax tylko to nie pierwsza sprawa w której do nich pisałam i nigdy nic nie odpisali...Jakoś dziwnie działa ta jednostka w Chorzowie ale to nic,jakoś dam rade.Faktycznie muszę przemyśleć sprawę zbiórki.Pan podobno potrzebuje też karmę...Mama mówi,że wykazuje dobre chęci(bo ich nie potopił?)i że potrzebna mu pomoc.Jutro wykombinuje coś w sprawie zbiórki na karmę i sterylkę suczki.

Shishka

Post » Wto mar 09, 2010 8:56 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA-potrzebna pomoc finansowa/DS.PILNE

Tak więc,czas rozpocząć zbiórkę:)
Na razie pieniądze potrzebne są na karmę dla suczki,żeby miała czym wykarmić młode.
W tym tygodniu dowiem się czy schronisko faktycznie już nie sterylizuje suk(bo koty chyba nadal).Jeśli okaże się,że nie pieniądze potrzebne będą też na sterylizację suczki.
Nie wiem jeszcze czy nie było by wskazane by szczeniaki zobaczył weterynarz-zaszczepił,odrobaczył kiedy będą już na to gotowe-ale na to potrzebne są kolejne środki.
Właściciel suczki oczywiście wyraża zgodę na ewentualna sterylizację-z resztą nie ma innego wyjścia:)On powiedział,że bardzo chce ją mieć i dobrze o nią dbać ale ma bardzo mało pieniędzy(poza tym do tej pory nie wiedział,że rozmnażanie jest złe :evil: )
Jeśli są jacyś chętni do pomocy-proszę o PW,wtedy podam nr konta.
Po zakupie karmy i ewent. sterylce przedstawię pełne rozliczenie:)
Pilnie potrzebne są też DT/DS dla szczeniąt.W chwili obecnej mają niecałe 3 tygodnie,ale czas leci szybko i nim się obejrzymy będą gotowe by trafić do nowych domów.
Postaram się najpóźniej jutro wstawić ich fotki-przy okazji jak będę u tego Pana sprawdzę jaka jest sytuacja i czy wszystkie psiaki są zdrowe.

Shishka

Post » Wto mar 09, 2010 19:59 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA-potrzebna pomoc finansowa.PILNE

Jestem już po wizycie u właściciela suczki...Maluszków jest 6 (2 białe i 4 brązowe),są jeszcze maleńkie i całkowicie bezbronne.Na moje oko odżywione są prawidłowo.Ich mamusia to przeurocza suczka o imieniu Misia,jest kochana i jeśli maluchy wdadzą się w nią zapewnią nowemu opiekunowi wiele radości:)
Pan za wszelką cenę nie chce się pozbyć suni bo ma ją od śmierci żony,ale tak jak już wspominałam nie bardzo starcza mu na jedzenie dla niej-dlatego jeszcze raz proszę o Waszą pomoc tym bardziej,że suczka musi jeść by mieć siłę karmić maluchy i zajmować się nimi...
Rozmawiałam również o sterylizacji,Pan sam nie chce żeby suczka się rozmnażała(ale tylko dlatego że to dla niego kłopot-jak powiedział :evil: ).
Ale na sterylizację jest jeszcze czas-nie wiem dokładnie ile i czy tak jak w przypadku ludzi póki karmi jest niepłodna??
Teraz najbardziej potrzeba jest karma-ja mam teraz totalny kryzys finansowy u mojej Mamy jeszcze gorzej ale i tak stara się tam coś podrzucać.Dlatego błagam dosłownie o wsparcie...
Potrzebne są też domki tymczasowe a najlepiej stałe.
Pan powiedział,że jak tylko zaczną same jeść to mamy je wziąć...wezmę je do siebie,ale studiuję a TŻ pracuje i całymi dniami nie ma nas w domu więc może być ciężko...Zrobiłam kilka zdjęć,niestety maluszki ciągle się ruszały a ich mamucia nie umiała odpuścić sobie wepchania się w kadr i są w większości niewyraźne.W każdym razie maleństwa są tak śliczne,że na pewno szybko znajdą domki:)
Zaraz jak TŻ wróci z pracy to je wrzuci-bo ja niestety takich umiejętności nie posiadam :oops:
Jeszcze raz bardzo proszę o wsparcie finansowe i rzeczowe(jeśli jest ktoś z okolic).

Shishka

Post » Wto mar 09, 2010 20:13 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-potrzebna pomoc finansowa/DS/DT!

Poproś o przeklejenie na dogomanię- moje konto jest niestety nieaktywne; myślę, że szybko znajdzie się pomoc i fundusze 8) grunt, że pan nie chce rozmnażać (że dla wygody, to kwestia wtórna), niestety ani w przypadku zwierząt, ani w przypadku ludzi karmienie nie chroni przed zajściem w kolejną ciążę, więc trzeba ciachać szybko... powodzenia :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto mar 09, 2010 22:41 Re: SZCZENIAKI DO UTOPIENIA!-potrzebna pomoc finansowa/DS/DT!

Napisałam już do moderatora:)
Fotki będą lada moment:)
Ogłosiłam już szczeniaczki na kilkunastu stronkach z ogłoszeniami.

Shishka

[poprzednia][następna]