Whiskas Pedigree zła rzecz?

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon paź 05, 2009 8:11 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

zorba pisze:To mówicie, że karmy typu whiskas uzależniają? A co powiecie no to, że moje koty nie ruszą kit kata ani whiskasa? Wyjatkiem jest pers który uwielbia mokrego kit kata :evil:

masz mądre koty, wiedzą, że tego nie warto jeść :mrgreen:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Śro paź 07, 2009 21:09 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

RC i E nie polecam. To przereklamowane i produkowane na naprawdę masową skalę karmy. Ludzie kupują, gdyż mają dobrą opinię o firmie, firma się rozrasta, jakość nierzadko dramatycznie spada a cena się nie zmienia...

Cekinka13*

Od: Pon lis 10, 2008 14:52

Post » Czw paź 08, 2009 18:00 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Cekinka13* pisze:RC i E nie polecam. To przereklamowane i produkowane na naprawdę masową skalę karmy. Ludzie kupują, gdyż mają dobrą opinię o firmie, firma się rozrasta, jakość nierzadko dramatycznie spada a cena się nie zmienia...

cena wzrasta, wolno bo wolno, ale jednak ;)
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Post » Czw paź 08, 2009 21:56 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Cekinka13* pisze:RC i E nie polecam. To przereklamowane i produkowane na naprawdę masową skalę karmy. Ludzie kupują, gdyż mają dobrą opinię o firmie, firma się rozrasta, jakość nierzadko dramatycznie spada a cena się nie zmienia...

No cóż, ja polecam.
Ale nie kupuję tych najtańszych...
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw paź 08, 2009 23:37 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Moje stadko uwielbia Orijena, a ja uważam, że Orijen jest najlepszą karmą. Zresztą poczytaj, proszę:
http://www.orijen.pl/page.php?p=produkty

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt paź 09, 2009 13:39 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

teraz kot wsuwa Acanę,a w przygotowaniu mamy Taste of the wild-w okolicznych sklepikach z karmami nigdzie nie widziałam Orijena :|
[a tych sklepów mam nawet sporo-w najbliższej okolicy są dwa,trochę dalej trzy...]
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Śro lis 04, 2009 20:55 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

A czy purina jest dobrą karmą ?

kotek95monika

Od: Sob wrz 12, 2009 11:16

Post » Śro lis 04, 2009 21:13 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Koszmaria pisze:teraz kot wsuwa Acanę,a w przygotowaniu mamy Taste of the wild-w okolicznych sklepikach z karmami nigdzie nie widziałam Orijena :|
[a tych sklepów mam nawet sporo-w najbliższej okolicy są dwa,trochę dalej trzy...]

Orijena kupuję w 7-kilogramowych paczkach w animalii http://animalia.pl/sklep.php?kat=1.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro lis 04, 2009 21:45 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Co sądzicie o tych karmach :
Profilum , purina cat chow , bozita,Flantazor. Nabyłam im tego na allegro. W sumie za 24 kilo zapłaciłam około 200 pln.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Śro lis 04, 2009 22:08 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Cat Chow - na takim samym poziomie (skład) jak whiskas. Profilum lepiej niż whiskas, nawet można powiedzieć dość dobrze. Bozita (w kartoniku czy sucha?) jeśli w kartoniku to mój to lubił, tylko że efekty były niefajne (biegunka, pawik) więc już nie jada ::) Flantazor słyszę pierwszy raz w życiu. Ale googiel powiedział mi to:
Składniki;
Kukurydza. Zboża. Suszone mięso kury, kaczki i indyka. Suszone mięsa. Soja. Tłuszcz zwierzęcy. Włókna z jabłek. Tłuszcz z kaczki. Gluten z kukurydzy. Ziarna lnu. Hydrolizowane białka zwierzęce. Suszone ryby. Miąższ buraka. Chlorek amoniaku. Autolizat z ryb (ORGANOLYSAT® 0,6%). Marchew suszona. Węglan wapniowy. Fructo-oligosacharydy. Yucca. Tauryna. Witaminy i mikroelementy.

inny rodzaj:
Suszone mięso kury, kaczki i indyka 22%. Kukurydza. Zboża Gluten z kukurydzy. Suszone mięsa. Tłuszcz z kaczki. Tłuszcz zwierzęcy. Włókna z jabłek. Ziarna lnu. Jajko w proszku. Hydrolizowane białka zwierzęce. Chlorek amoniaku. Miąższ buraka. Sól morska. Autolizat z ryb (ORGANOLYSAT® 0,6%). Fructo-oligosacharydy. Yucca. Tauryna. Witaminy i mikroelementy.

Więc w sumie bardzo słabo... to co wymienione w składzie na pierwszym miejscu - tego jest najwięcej. Czyli pewnie gdzieś ponad połowę stanowią zboża, które nie są zbyt wartościowe dla mięsożerców...

a z analizy jakościowej, że ok 50% stanowią węglowodany

Aniołek_

Post » Śro lis 04, 2009 22:20 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Moment...Dlaczego piszecie że purina jest na tym samym poziomie co whiskas?Whiskas i Kitekat mają po 7% mięsa,natomiast purina ma bodajże 14-15% o ile się nie myle.
Moje koty i pies jedzą purinę.Jest niewiele droższa od kk,czy whiskasa.A moim zdaniem jest lepsza.Wiadomo,nie każdego stać na royala po 30zł za kg...

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Śro lis 04, 2009 22:58 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Aggi pisze:Moment...Dlaczego piszecie że purina jest na tym samym poziomie co whiskas?Whiskas i Kitekat mają po 7% mięsa,natomiast purina ma bodajże 14-15% o ile się nie myle.
Moje koty i pies jedzą purinę.Jest niewiele droższa od kk,czy whiskasa.A moim zdaniem jest lepsza.Wiadomo,nie każdego stać na royala po 30zł za kg...

Cat Chow ma bardzo podobny skład do whiskasa, kk (~4-8% przeważnie)
One ma coś koło ~12-15% (nie ma składu w necie, tzn ja go nie widzę)
Pro Plan ma ~20-25%
Podałam przedziały, bo podają różnie, zależnie od rodzaju

Aniołek_

Post » Czw lis 05, 2009 10:38 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Mówisz o Purinie One tak??
Jeżeli jest aż taka różnica to to sprawdzę.Bo wydawało mi się że właśnie Cat Chow ma ok.15% mięska.

Aggi

Post » Czw lis 05, 2009 12:49 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Cat chow ma faktycznie 4-8% mięsa , ale od wiskasa to moim zdaniem jest jednak ciut leprzy ,choćby z tego powodu ze nie ma kolorowych chrupek więc przynajmniej nie dodają tam tylu sztucznych barwników.

Apsik77

Od: Śro lip 29, 2009 16:31

Post » Czw lis 05, 2009 13:30 Re: Whiskas Pedigree zła rzecz?

Aha,no proszę...
Wybaczcie mi offa,ale takie sobie oficjalne zaproszenie do naszego wątku zrobiłam to i was zaproszę ;)

No to ja oficjalnie wszystkie cioteczki zapraszam do naszego wątku :)Pomyślałam że zrobię jeden wspólny wątek dla wszystkich moich zwierzaków ;)
Tak więc ZAPRASZAMY
Agnieszka,Michał,Ania i
Mały,Plamka,Leon i Fiona :D

viewtopic.php?f=1&t=102941

Aggi

[poprzednia][następna]