Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob wrz 26, 2015 20:47 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Na zachód. Trochę w bok. Chyba północny bok. Zawsze zadem w obiektyw :mrgreen:
Z dźwiękiem słuchałaś? Takiego rabanu narobiły, zanim je widać zaczęło być, że aparat zdążyłam wziąć i ustawić.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie wrz 27, 2015 7:16 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Cudnie - ja lubię takie dźwięki. Kiedyś koleżanka miała w telefonie jako dzwonek - klangor żurawia.
Klucz u mnie też leciał w tym kierunku - to gdzie one lecą? na jakiś zjazd ptasi?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie wrz 27, 2015 10:58 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ja bym leciała do Afryki :mrgreen: W głąb Europy może też warto... kto je tam wie :wink:

Od rana strzelają. Wybuchy nie ustają nawet na 5 minut (przeplatane pianiem koguta :twisted: ) Jak zawsze o tej porze roku. Zastanawiam się czy to nie z lotniska, odstraszają ptactwo? W takich chwilach myślę sobie, że dobrze, że nie ma tu Kaja, bo głupiątko nie musi się już bać..

Aia

Post » Nie wrz 27, 2015 12:42 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Może robią jakis zakręt..Bo u mnie zdecydowanie to był północny-zachód, bardzo połnocny :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon wrz 28, 2015 18:35 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ledwo dzisiaj żyję. Po nocnym czuwaniu i podglądaniu księżyca, okazało się, że i dzień będzie intensywny.. o 18:00 pierwszy posiłek, sama radość...
Ale jeśli dobrze poszło, to elektryk naprawił mi prąd i będę mogła włączyć coś więcej niż lodówkę... Trzymajcie kciuki :roll:
Ściana pod barek już gotowa do malowania. Wyszło fajnie. Gdyby jeszcze położyć na to blat, było by super. Remont idzie ku końcowi.

Zdjęcia super-księżyca niestety mi nie wyszły :( Aparat nie dał rady. Jeszcze jak był w pełni, to udało się cyknąć fajna fotkę, ale już zaćmienia nie.
To mogło by być ciekawe zdjęcie, gdyby jakość była lepsza:
Obrazek Obrazek

Dziś znów wiedziałam bielika :1luvu: Ależ on szybował!
Ja byłam zachwycona. Kawka raczej mniej..
Obrazek
Już wiem jakiego kształtu szukać i radar mam załączony cały czas :wink: Musiał sobie gdzieś w pobliżu uwić gniazdo. Nie powiem, sąsiad z niego super, aż mi się oczy do niego świecą :love: Szkoda, że nie może się przeprowadzić razem ze mną :mrgreen:

Aia

Post » Czw paź 01, 2015 18:09 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ostatnie szlify remontu.
Chyba dobrze się stało, że tak długo odkładałam zrobienie tej ściany. Zajęło to więcej czasu niż myślałam. Spodziewałam się 2-3 dni, a to mijają 2 tygodnie. Męczące, w bałaganie i brudzie. Nie na biedną psią główkę, takie coś by było...

Tak było na początku, jak zaczynałam, po kolei:
Obrazek :arrow: Obrazek :arrow: Obrazek :arrow:
Obrazek :arrow: Obrazek :arrow: Obrazek .

A tak było, jak się wprowadzałam...
Obrazek brrry.

Gdyby były pieniążki, to na postawionej ściance był by blat. Marzyłam o czerwonym, błyszczącym :) A nad barkiem oczywiście panel z oświetleniem ledowym :1luvu:
Ale wyszło przyzwoicie. Na tyle ile mogło, bo ścianie przydało by się jeszcze, co najmniej 10 kg dodatkowego tynku, by wyrównać te nieszczęsne poziomy... albo lepiej - kucie i od początku położenie gładzi. Ale tym będzie się już przejmował nowy właściciel.

Aia

Post » Nie paź 04, 2015 17:23 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

W koncu odkopalam Twoj watek :)

Widze ze w sama pore bo fotkii.... :D:D:D:D

Fotki robia wrazenie! Kawal dobrej roboty!! Mega fajny kolor w tej kuchni... limonka?;D
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie paź 04, 2015 17:46 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Aia, ale teraz nie ma tam żadnego blatu czy czegoś w tym rodzaju? nie będzie?
A ta pomaziana ściana szara to jaka będzie? Chyba, że to jest właśnie ostateczny jej efekt... :?
Masz chyba niezłą kondycję?

Obrazek

morelowa

Post » Nie paź 04, 2015 18:20 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Z kolorem w kuchni to jest tak, że zawsze podobała mi sie limonka, choć jej na ścianie nie chciałam, bo w połączeniu z pomarańczowymi płytkami, to chyba oszaleć by można z nadmiaru wrażeń, więc miała być pistacja. A wyszedł groszek :?
Jakbym miała pieniądz, to był by blat. Ale to akurat nie ucieknie. W każdej chwili można przykleić. Niewiarygodne, jaką różnicę widać po podwyższeniu ścianki o zaledwie 20 cm. Cały burdel z blatu zniknął. Można leżeć spokojnie na kanapie i go nie widzieć :mrgreen:
Szara ściana jest kawałkiem całości.

Kondycji nie mam w ogóle. Ani zdrowia. Za to samozaparcie a owszem.
Wyszorowałam kuchnię. Poprzesuwałam AGD i pomyłam górę szafek. Postawiłam na swoje miejsce mikrofalę. Zaczyna wyglądać, że remont miał sens.
Jeszcze tylko tapeta w przedpokoju i dodatki. Niech się to kończy, bo już zaczęło mi brakować sił. Dziś co chwilę musiałam odpoczywać :?
Po 8 latach od zaginięcia zdjęłam oprawiony portret mojego kocurka Asche'a :( i zamieniłam go na kolaż ze zdjęć Kaja.

Aia

Post » Czw paź 08, 2015 13:50 Re:

varulv pisze:Kaj:

Marka marką, ale pewnie nie wszyscy słyszeli o Kaju. Zresztą, czy ktoś słyszał, czy nie, na pewno chętnie obejrzy zdjęcia! ;)
Kaj ma 7 lat [urodziny 16 czerwca, gdyby ktos juz planował prezent!] i jest psiakiem po przejściach. Pierwsze przejście to pierwsi właściciele... Drugie przejście to strata ukochanego przyjaciela Asche [wątek zaginionego Asche można znaleźć pod: viewtopic.php?t=71 ... sc&start=0 , oraz starszą odsłonę wątku pod: viewtopic.php?t=56 ... sc&start=0 ]. A teraz Kaj jest chory...

A tutaj miejsc na pare zdjec Kaja! [wszystkie powyciagane z watkow Ai] Na poczatek moje ulubione: Kaj wspierajacy licytacje dla jopop i reklamujacy kocyk:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Oraz Kaj I jego ukochany Asche, wygladaja jakby turlali sie ze smiechu:

Obrazek

A tutaj Kaj pokazujacy, ze spacer+patyk to juz prawie pelnia szczescia:
http://img137.imageshack.us/my.php?imag ... 081tj2.jpg

Acha i jeszcze pare linkow...
Oto Honorowy Kot w calej okazalosci:
Obrazek

I dlaczego nie da sie Kaja nie pokochac:
Obrazek
Obrazek

Witam się w wątku :) O rety rety jaki cudowny piesek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: W kocyku i ten uśmiech - Kaju ale jesteś przesłodki psinko :1luvu: :1luvu: :1luvu: Szczekaj szczęśliwie za tęczowym mostem [*][*][*]

Aaa tu jestem - zwierzyniec ogólny :) To dlatego nie dotarłam na Twój wątek wcześniej :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw paź 08, 2015 16:11 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Witaj, Klaudia, miło, że udało Ci się tu dotrzeć :)

Zebrałam się by pójść dziś na spacer. Piękna pogoda, złoto-jesienna, idealna do uwiecznienia na zdjęciach.
Rośliny zaczęły nabierać życia i powoli wybarwiać się, jak na tę porę roku przystało
Obrazek Obrazek Obrazek
Baśka Murmańska
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Odnoście suszy i jej skutków
Obrazek
I tradycyjnie, moja część Narwi
Obrazek

Aia

Post » Czw paź 08, 2015 16:49 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Pieknie tam w tych twoich okolicach :) Kolory faktycznie cudowne :) Piekna pogoda dzisiaj jest - faktycznie :)
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Czw paź 08, 2015 17:34 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O, tak :D U nas też drzewa nagle - prawie z dnia na dzień - zmienily kolor. Nie będę Was denerwować zdjęciami z moich okien, które wyglądają jakby za szyba była fototapeta w liście żółte :mrgreen: Takie okno mam np. w łazience.
Odra niestety nie ma takich plaż.. :(

Obrazek

morelowa

Post » Czw paź 08, 2015 17:58 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

A wklejaj :D Oczy się nacieszą. U mnie z okna, to tak nie widać. Trzeba pochodzić i poszukać, bo na razie mało drzew się zdecydowało przebrać. Byłam w mini ogródku botanicznym i tam jest faza "zielono mi!", za kilka dni może pójdę i sprawdzę czy rośliny się zorientowały, że jest jesień.

Gotuję obiad, zaraz zasiądę na kanapie, włączę film i będę się cieszyć, że jutro nie muszę nic malować, kleić, przycinać czy odkręcać.

Aia

Post » Czw paź 08, 2015 21:06 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

No bajkowe kolory :) masz gdzie spacerować ;) ja też to zauważyłam że z dnia na dzień drzewa się zmieniły. Tez mam takie okno które zasłania drzewo - okni które zmienia się zależnie od pory roku - bardzo je Lubie :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

[poprzednia][następna]