saintpaulia pisze:Witaj! Ciężko mi z tych zdjęć ocenić, bo część ryb wygląda na potwornie zestresowane. Ale wydaje mi się, że jest tam przynajmiej jedna samica, jeśli nie dwie. Jakie to akwarium, jakie parametry wody? Jak, czym karmisz? Ryby są bardzo blade, nie wygląda to dobrze. To wina zdjęć, czy tak jest na żywo?
A które?
Te blade owszem, nie mają wydłużonego 2-3 promienia płetwy grzbietowej, ale może jeszcze są młode...
One są takie blade od kupienia, w sklepie też takie były. Mam wrażenie, że one po prostu jeszcze nie są dostatecznie wybarwione, ale może się mylę...
Akwarium: 72 litry
Parametry wody: nie wiem, ale to kranówka praska, czyli ph 7,8, twardość ogólna ok. 16, twardość węglanowa ok. 10.
Karmię: teraz głównie granulki (jbl) i płatki (tropical), ale niedługo się przejdę po coś żywego.
Bladość: pręgę przez oko mają wszystkie czarną. Dwie rybki mają też cały czas intensywne czarne plamy na ciele, a te dwie pozostałe mają raczej resztę bez czarnych plam... takie dostałam w sklepie
Zarybienie akwarium: 1 zbrojnik niebieski, 4 dorosłe molinezje ostrouste, kilka sztuk narybku molinezji (1,5 cm), 2 neony innesa (pozostałość), 4 pielęgniczki ramireza.
Filtracja: filtr kubełkowy mini kani 80 + mały filtr wewnętrzny gąbkowy nadający się do 20 litrowego akwarium (jak robiłam restart to wsadziłam ten jako filtr działający dłużej, bo kubełek był czyszczony).
Temperatura: 26 stopni.