Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt wrz 25, 2015 14:22 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

NIeee no, odmalowac to trzeba caly. Juz wymiotuje tym kolorem, ktory teraz mamy :D
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Pt wrz 25, 2015 15:26 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Tak, też z chęcią bym już zmieniła ;) Chociaż będzie inaczej, bo kupiłam pigment w innym kolorze niż ten na ścianach w salonie.
W końcu zaczęło to wyglądać!
Obrazek
Jeszcze końca nie widać, sporo pracy zostało, ale równocześnie kupę roboty już odwalone :)
Na dziś koniec, czekam do jutro aż przeschnie.

I jest radość. Byłam w sklepie. Jest fenkuł :1luvu: Zarządzam wieczór filmowy z chrupiąca sałatką :1luvu:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt wrz 25, 2015 15:45 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Jou, Opole nawet się niektórym podoba. Nawet ja uważam, że ma takie miejsca wielkości chusteczki do nosa - ładne. Kilka :mrgreen:
Ja po prostu nie lubię.
Ale Wyspa Bolko, ktora cała jest parkiem z ZOO, jest bardzo ładna. Samo ZOO opolskie jest wyjątkowej urody - fakt. A już lemury ..ho, ho.. :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt wrz 25, 2015 17:55 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

No lemury sa swietnie <3 W ogole to Zoo w Opolu jest fajnie pomyslane. Ploty i ogrodzenia sa ograniczone to minimum, nie ma wrazenia ze wszyscy siedza na skazaniu w klatce :/
Obrazek

jou

Post » Pt wrz 25, 2015 18:28 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Bo komfort siedzenia może być różny, a że te zwierzęta, które widzimy i tak nie miałby szans na wolność..
Fajne jest też to , że każdy wybieg ma bieżącą wodę w postaci strumyczków, bajorek i mniejszych lub większych wodospadzików.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob wrz 26, 2015 12:05 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Już wiem, gdzie pójdę, jak będę w Opolu.
Odkąd mam dobry aparat (tzn już przestał być dobry, bo się zużył :mrgreen: ), to myślę by odwiedzić zoo i porobić fajne zdjęcia zwierzętom. Niestety ten warszawski ogród, pozostawia dużo do życzenia.... Wiele lat temu byłam. Pamiętam klatkę dla dużych kotów, nie większą niż moje mieszkanie i chodzącego w te i nazad lamparta czy inną panterę. Każdemu by się mózg zlasował :(
Obrazek

Aia

Post » Sob wrz 26, 2015 12:46 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

To kiedy przyjeżdżasz ?
Do lemurów można też wejść :D
Obrazek
Próbują czasem zajrzeć do plecaka :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Sob wrz 26, 2015 13:16 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

8O ale czad :D
Terminy na nową pulę były już rzucone, ale od listopada. Zdecydowałam, że przyjemniej będzie na wiosnę. Nie za bardzo lubię się ruszać w mrozy, przez śniegi i pluchy :mrgreen:

Aia

Post » Sob wrz 26, 2015 13:44 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Jakie mrozy, jakie śniegi??? 8O
Mówisz o nowym busie?

Obrazek

morelowa

Post » Sob wrz 26, 2015 13:54 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ponoć ma nie być zimy, ale tak na wszelki wypadek trzeba się nastawić negatywnie :mrgreen:
Tak, o Polskim Busie, który Ci podsyłałam.

Aia

Post » Sob wrz 26, 2015 16:56 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Jak mi się nie chce, albo się nie mogę zdecydować to też szukam takich... hmm, no takich... wymówek :?
Ja słyszałam, że zima najbliższa ma być taka jak ta jakieś 5 lat temu, czy jakoś tak, czyli baaardzo zimna i śnieżna.

Obrazek

morelowa

Post » Sob wrz 26, 2015 17:00 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

W końcu natknęłam się na sąsiadkę, z którą czasem sobie gadamy (Ona ma suńkę shi-tzu, którą Kaj bardzo lubił). Zapytała, gdzie piesek. Rozpadłam się na kawałki... Unikałam tego spotkania, jak mogłam :cry: Teraz siedzę i ryczę. Odeszła mi cała ochota na jedzenie, na robienie, na wszystko.
Wczoraj też cały wieczór przepłakałam, bo mi się coś przypomniało.

Chciałam Wam pokazać magię księżycowego kamienia, ale nie mogę uchwycić na zdjęciu tego, co w nim najpiękniejsze. Jest to perłowo-mleczny minerał, który posiada cechę opalescencji, czyli odbija światło tak, że widać na nim połyskującą, niebieską poświatę.
Obrazek Obrazek

PS
Morelowa, dla Ciebie:

Troszku im się szyk pomieszał.
Fajne jest to, że wszystkie klucze lecą dokładnie w tym samym kierunku.

Aia

Post » Sob wrz 26, 2015 18:55 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Aia, jak bedziesz sie wybierac do Opola do lemurow to daj znac, z Katowic tez kursuje Polski Bus do Opola :D
Kamien rzeczywiscie niezwykly!

A ta masa szpachlowa bede mogla bez zdzierania farby zatkac np dziury po karniszu albo polce?
Obrazek

jou

Post » Sob wrz 26, 2015 20:01 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Oczywiście, dam znać :)

Jasne, tym wszystko można :mrgreen: Jak dziura jest bardzo głęboka, to kupujesz akryl w tubie http://www.leroymerlin.pl/izolacja-budy ... l2152.html i pakujesz za pomocą wyciskacza/pistoletu ile wlezie :)

Znajoma dała mi wczoraj cynk, że podobno w TV lecą "Kuchenne rewolucje" z knajpą, która jest koło mojego bloku. Powiem Wam, że niewiele one pomogły, raczej świeci pustkami i jak wszystko w NDMie pewnie niedługo padnie. Dziś tamtędy przechodziłam i Charlie's ma, lokal w lokal, konkurencję z barem mlecznym "u Frani" :lol:

Aia

Post » Sob wrz 26, 2015 20:21 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

To wycieczka będzie do Opola ?? :D

Piękne ptaszory! I klucz jest w porządku.
A w którym kierunku lecą patrząc od Ciebie?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]