Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon sty 07, 2013 23:03 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj

No właśnie jakby dojrzał. Bezczelny, no.

Mam spostrzeżenie socjologiczne, może ciotki macie jakąś teorię...
Otóż dziś o świcie popędziłam zdobyć rzutem na taśmę numerek do jakiegokolwiek lekarza, w celu uzyskania recepty na to gówno na osteoporozę, co to je zażywam każdego ósmego dnia miesiąca. Zapisy przyjmują od 7.30, więc o samej siódmej pod ZAMKNIĘTYMI drzwiami przychodni stoi kolejka. Taka jak kiedyś za parówkami stała, ludź za ludziem. Byłam mniej więcej piętnasta, w ciągu kolejnych minut za mną dobiło jeszcze ze 20 osób. Ciemno, zimno. Ludzie stoją, pociągając nosami, niektórzy palą, niektórzy zanoszą się efektownym kaszelkiem. Ogólnie cisza. Drzwi zamknięte.
Stoimy... a właśnie jednak nie! Co kilka minut kolejka się posuwa do przodu! Stałam przed filarem, teraz opieram się o filar. Za pięć minut jestem za filarem.
Drzwi wciąż zamknięte.
Jak myślicie, tych z przodu co kilka minut coś sprasowywało...? 8O

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon sty 07, 2013 23:09 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj

Zacieśniali znajomości :wink:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon sty 07, 2013 23:22 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj

Megana pisze:propozycja dla majsterkowiczów:
Obrazek

Kocia ścianka boooska :1luvu: :1luvu:
Tylko dla moich to by dwie były potrzebne...
A niech też się Pańcio pocieszy (jeśli to tak można nazwać), że te egzotyczne podłogi i lakiery to chyba tylko pic na wodę fotomontaż. U nas miała być twarda i niezniszczalna, by ją psie pazury nie rysowały i co? Szramy jak po tygrysie są. Nie mówiąc o zdarciach tam, gdzie kanapa jeździ. Panele też kociego moczu nie wytrzymały...
Tylko kafle dają radę.
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Wto sty 08, 2013 8:08 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj

Megana pisze:Ciotki nie chcą dzisiaj ze mną gadać a ja mam słowotok...
propozycja dla majsterkowiczów:
Obrazek

Oooooooooooo, jaka zajefajna :) Ja też taką chcę i nawet znalazłoby się na nią miejsce - mam dwa przedpokoje.
Tylko kto mi to zrobi ? Bo ja taka bardziej humanistka jestem - technicznie to nie koniecznie :oops: A małz osobisty zresztom wyrywny do roboty (przeze mnie zlecanej) nigdy nie był, a teraz na emeryturze to sobie w ogóle odpuścił :( jemu się kompletnie nic nie chce ..... straszno, straszno Ogląda filmy, siedzi w internecie .... dobrze, że mamy sunię, to chociaż na spacery chodzi :twisted:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto sty 08, 2013 8:18 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj

Megana pisze:No właśnie jakby dojrzał. Bezczelny, no.

Mam spostrzeżenie socjologiczne, może ciotki macie jakąś teorię...
Otóż dziś o świcie popędziłam zdobyć rzutem na taśmę numerek do jakiegokolwiek lekarza, w celu uzyskania recepty na to gówno na osteoporozę, co to je zażywam każdego ósmego dnia miesiąca. Zapisy przyjmują od 7.30, więc o samej siódmej pod ZAMKNIĘTYMI drzwiami przychodni stoi kolejka. Taka jak kiedyś za parówkami stała, ludź za ludziem. Byłam mniej więcej piętnasta, w ciągu kolejnych minut za mną dobiło jeszcze ze 20 osób. Ciemno, zimno. Ludzie stoją, pociągając nosami, niektórzy palą, niektórzy zanoszą się efektownym kaszelkiem. Ogólnie cisza. Drzwi zamknięte.
Stoimy... a właśnie jednak nie! Co kilka minut kolejka się posuwa do przodu! Stałam przed filarem, teraz opieram się o filar. Za pięć minut jestem za filarem.
Drzwi wciąż zamknięte.
Jak myślicie, tych z przodu co kilka minut coś sprasowywało...? 8O

Ja myślę, że dochodzili do wniosku, że AŻ TAK chorzy nie są i się dematerializowali do domów.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto sty 08, 2013 18:54 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj

Megana pisze:Jak myślicie, tych z przodu co kilka minut coś sprasowywało...? 8O

A wyżej pod nogami nie było? :mrgreen:

co do kocich mebli mi bardzo spodobał się pomsył nowoczesnej biblioteczki, bo kocham zarówno książki jak i koty :)
Obrazek Obrazek

albo
Obrazek
i inne: http://www.kociarstwo.pl/tag/meble-dla-kotow/

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto sty 08, 2013 22:37 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj

Rewelacja...

Megana

Post » Śro sty 09, 2013 2:57 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj

Meble fantastyczne.
A co do kolejek do lekarza, to trochę zazdroszczę, bo ja w poniedziałek stałam od 7 rano pod moją przychodnią bo potrzebowałam od lekarza recepty na leki dla mamy. Tłum był dziki, nic sie nie dematerializowało, nie zmniejszało ani nie skracało.
Trzeba było odstać swoje i to nawet sporo dłużej niż zwykle przez ten e-Wuś czy jak mu tam. :evil:

I proszę mnie nie pytać co robię o tej porze przy komputerze. Odpowiem straight from the mountain, czyli z góry - sama. Pracuję aby dorobić do emerytury. Tylko nie wiem czy ta praca jest tego warta, bo są z niej grosze :(
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Śro sty 09, 2013 5:30 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj

Ten z kotami, no ten ... słupek ... szczególnie mnie się podoba. :D
I koty też. Może nawet mam miejsce na taką konstrukcję. Trzeba pomyśleć w przyszłości.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Śro sty 09, 2013 9:24 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj

Czadowe rozwiązania! Książki i koty idą, jak widać,w parze :lol:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Śro sty 09, 2013 12:22 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj

Iwonami pisze:Meble fantastyczne.
A co do kolejek do lekarza, to trochę zazdroszczę, bo ja w poniedziałek stałam od 7 rano pod moją przychodnią bo potrzebowałam od lekarza recepty na leki dla mamy. Tłum był dziki, nic sie nie dematerializowało, nie zmniejszało ani nie skracało.
:(

A wiesz, że można wziąść kilka recept z osobnymi datami wykupienia? W zasadzie lekarz może dać ci recepty na rok. Teraz dostałam na jedno opakowanie do wykupienia zaraz, a na kolejne z adnotacją "do wykupienia po 4 lutego 2013". W ten sposób nie muszę wyskoczyć z dużej kasy na raz, a jednocześnie nie muszę latać po recepty co miesiąc.

Megana

Post » Śro sty 09, 2013 12:25 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj

Słupek pisze:Ten z kotami, no ten ... słupek ... szczególnie mnie się podoba. :D
I koty też. Może nawet mam miejsce na taką konstrukcję. Trzeba pomyśleć w przyszłości.

Słupek, ten słupek :D jest imo mniej praktyczny, niż ten regał ze schodkami. Bo jak koty włażą na górę, to mogą postrącać książki. Jak mają z przodu schodki to mniejsza szansa na wywalenie czegokolwiek.

Megana

Post » Śro sty 09, 2013 17:32 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj

A i tak wszystkie koty śpią na łóżku :roll: Oczywiście poza tymi na reklamie :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro sty 09, 2013 19:06 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj

Te schodki maja być przy ścianie. Po to te wycięcia w bokach regału na początku i końcu schodków. Chyba.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Śro sty 09, 2013 19:16 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj

Nie sądzę, książki by przelatywały. Ależ bym chciała mieć taki regał :1luvu:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

[poprzednia][następna]