Moderator: Moderatorzy
Hańka pisze:Hmmm, ciocia Wiki twierdzi, że żbik. A wujcio Gugiel, że to z "Pana Wołodyjowskiego"
Gałęzie drzew, poruszane powiewem, miały jakieś ruchy ludzkie: jedne kiwały na Basię .... Bo czy to było złudzenie czy może dziki zdeb siedział na gałęzi...
Siean pisze:Hańka pisze:Hmmm, ciocia Wiki twierdzi, że żbik. A wujcio Gugiel, że to z "Pana Wołodyjowskiego"
Gałęzie drzew, poruszane powiewem, miały jakieś ruchy ludzkie: jedne kiwały na Basię .... Bo czy to było złudzenie czy może dziki zdeb siedział na gałęzi...
Ano, że Sienkiewicz odgadłam. No i okolice
Megana pisze:Odkąd Junior sprząta, dom zaczyna przypominać jaskinię Szeloby.![]()
tinga7 pisze:Megana pisze:Odkąd Junior sprząta, dom zaczyna przypominać jaskinię Szeloby.![]()
U nas są Fryderyki![]()
Przy Frycku XVI straciłam rachubę i przestałam numerować towarzystwo, uwielbiane skądinąd przez kocura (mam teorię, że leniowi się much nie chciało łapać, a Frycki odwalały robotę ;P) Dziewiąty dostał eksmisję jak zaczął przypominać mastodonta i nie mieścił się pod szklankę, a kot omijał go z nabożnym szacunkiemInteligentne bestie przeżyły bez szwanku remont całego mieszkania przenosząc się sprytnie z pomieszczenia zagrożonego do innego w asyście kierownika budowy
Kot kierował remontem bardzo sprawnie, bo przecież ekipa wykonawcza była wybrana pod niego, dwie pierwsze poleciały z wizgiem po głupich uwagach i niestosownym w stosunku do kierownika zachowaniu. Trzecia była idealna, front robót nieco kulał, ale kocur był brudny i szczęśliwy, zabawiany jak udzielny książę
![]()
Sama słyszałam rozmowę dwóch panów: "Piotrek, weźże trochę tych pakuł i idź się z nim pobawić, on lubi! Bo ja tu płytki będę ciął i jeszcze mu się co stanie" Chichotałam w duchu jak głupia
Megana pisze:Codziennie o wpół do szóstej rano zastanawiam się, co to jest, do cholery, zdeb. Dziki zdeb, co siedział na gałęzi.
Dziś w końcu udało mi się nie zapomnieć sprawdzić.
Paczpani, to po prostu ryś po staropolsku.
Idę sobie, bo znowuż w weekend pracuję.
Ps - Szybki qwizik. Skąd mi się wziął dziki zdeb na gałęzi? :>
Apsa pisze:Czyżbyś wyraźnie ujrzała parę błyszczących ślepiów na wysokości człowieka?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości