30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw wrz 16, 2010 9:00 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

anita5 pisze:Oby wszystko się udało! :ok:

Wpłaciłam marne 20 zł, nie mogę więcej... :|

Anito, każda naprawde każda złotówka się liczy, nie ma marnych 20 zł, są aż 20 zł!!!!

Sunia czuje się ok.
Wczoraj wszytsko się udało i sunia trafiła do lecznicy. Miała natychmiast zrobione usg, w sutkach pojawilo się już mleko.....na szczęście zdążyliśmy, sunia nie urodziła jeszcze....na szczęście bo u baby nie może urodzić się zaden szczeniak więcej, po prostu nie może. Baba nawet nie wie gdzie suki się szczenią, potem znaduje mioty w stodole, w krzakach...jedna znalazła pod stertą gnoju....

Sunia przeszła zabieg i już wieczorem była w miarę przytomna, a rano, jak dzwoniłam, rozgladała się ciekawie po klatce.

Bardzo chciałabym podziękować moim Wetkom, za to że rozumieją potrzebę kastracji aborcyjnych, że nie namawiają na urodzenie, na odchowanie, nie mówią że jest za późno...chociaż na pewno nie jest im łatwo, kiedy przynosimy kotki/suczki tak wysokich ciążach. Dziękuje bardzo.

Mam zdjęcia suni, będą póżniej.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Czw wrz 16, 2010 9:41 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

berni pisze:........
Bardzo chciałabym podziękować moim Wetkom, za to że rozumieją potrzebę kastracji aborcyjnych, że nie namawiają na urodzenie, na odchowanie, nie mówią że jest za późno...chociaż na pewno nie jest im łatwo, kiedy przynosimy kotki/suczki tak wysokich ciążach. Dziękuje bardzo.

..........

Na pewno nie jest łatwo. Weterynarz z powołania chce przecież ratować życie.
Ale w takich okolicznościach to jedyne sensowne rozwiązanie. Bez wątpliwości.
Super wetki :) :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw wrz 16, 2010 20:19 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

Obrazek
Obrazek

Sunia

Nadal szukam chętnych którzy chcą pomóc opłacić jej sterylizację i pobyt w szpitaliku. Bardzo proszę.

Obrazek
a to część tego stada...tam jest 38 psów...

berni

Post » Pt wrz 17, 2010 7:39 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

Jaka ładna ta sunia...

Psów ogólnie jest 38 - ale pamiętajmy, że wszystkie suki sa wysterylizowane! Zostały tylko te 3 - a teraz już tylko 2!
Dla tych dwóch potrzeba kasy na sterylki.
Gdyby to się udało załatwić, możnaby całą tą akcję uznać za udaną. Bo psy w tamtym miejscu przestaną się rozmnażać...

mahob

Post » Pon wrz 20, 2010 8:40 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

sunia czuje się ogólnie bardzo dobrze.
Jest tylko bardzo przerażona. Jak większość psów stamtąd panicznie boi się hałasu...wetka mówiła ze spadł jej długopis na podłogę a sunia zareagowała jak na armatni wystrzał :(

Baby sposobem na radzenie sobie z psami jest butelka plastikowa wypełniona kamienia, nazywa to grzechotką. Psy reagują na to panicznie, podkulają ogony i uciekają.
Podobnie reagują na wszelkie przedmioty które rzuci się w ich stronę. Kiedyś rzuciłam im smakołyki- żaden nie podszedł jak normalny pies żeby szukać, wszytskie rzuciły się do ucieczki ze skamlaniem i podkulonymi ogonami :(

Bardzo bardzo marzę żeby się znalazł DT dla tej suni. Dobry cierpliwy dom...może baba by chciała ją oddać....

tymczasem ciągle potrzebna kasa do zapłacenia za sterylkę i pobyt w lecznicy tej suni...no i kolejne....

berni

Post » Pon wrz 20, 2010 14:33 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

no to ja deklaruję 3 x 5 (znaczy po 5 dla każdej), numer konta mi podeślijcie.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon wrz 27, 2010 6:35 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

:!: :!: :!:
Tamta sunia już wróciła do "baby". Został po niej dług do zapłacenia jeszcze 130 zł;
i dwie sunie czekają w kolejce!
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pon wrz 27, 2010 8:33 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

Dzięki carmella za informacje. Bo cos się cicho w temacie zrobiło ostatnio... :roll:

mahob

Post » Pon wrz 27, 2010 10:07 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

cicho bo nie było mnie kilka dni...
dzięki że choć kilka Cioć zagląda i podnosi wątek...który zupełnie nie spotkał się z zainteresowaniem :( Szczerze to myślałam, że jakoś dam radę uzbierać na te sterylki, ale widzę że to raczej niemożliwe :(

Zła jestem, bo tak to nigdy ten problem nie zostanie rozwiązany i już wiecznie towarzyszyć mi będzie problem baby i jej psów...dwie pozostałe sunie pewnie też zaraz będą ciężarne, urodzą się szczeniaki, może część suczek....na dt dla szczeniaków nie mam nawet co liczyć, więc za rok już być moze nie będzie 2 ale wiecej suczek do kastracji...i tak to błędne koło będzie się toczyć i toczyć.... :( :cry:

Sunia, jak pisała carmella, jest juz z powrotem u baby. w środę odwiozła ją moja koleżanka Basia -ogromnie dziękuję.

Całkowity koszt operacji i pobytu to 285 zł
za co bardzo dziękuję moim wetkom :1luvu:

Zapłaciłam już 150 zł dzięki Anicie, Mahob i Ryb-ce :1luvu:
Dziewczyny ogromnie Wam dziękuję.
I Carmelli która dołożyła się i zawiozła karmę dla suni :1luvu:

cóż jeszcze...
wciąż to samo
bardzo proszę o pomoc w spłaceniu tego długu jak i pomoc w sterylizacji pozostałych dwóch suczek......

berni

Post » Pon wrz 27, 2010 11:51 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

lutra pisze:no to ja deklaruję 3 x 5 (znaczy po 5 dla każdej), numer konta mi podeślijcie.

Super, bardzo dziękuję Lutra :1luvu:
Już piszę pw.

berni

Post » Pon wrz 27, 2010 14:41 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

to ja poproszę o nr konta , coś wrzucę...

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Pon wrz 27, 2010 15:21 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

poleciały grosiki... kciuki, żeby zdążyć przed rozwiązaniem... ja wiem, wiem, że to głupie, ale może wysterylizować i spłacać dług, co? albo do tozu napisać...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto wrz 28, 2010 8:26 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

Lutra, u nas nie ma tozu
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro wrz 29, 2010 8:39 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

paw pisze:to ja poproszę o nr konta , coś wrzucę...

że się zacytuję :)

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Śro wrz 29, 2010 22:36 Re: 30 psów:(-REAKTYWACJA.Kolejne sterylki?Sunia w ciąży!!!str 8

berni pisze:bardzo proszę o pomoc [...] w sterylizacji pozostałych dwóch suczek......

Ile kosztuje taka sterylka?
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

[poprzednia][następna]