Jeż to SKARBonka - ratujmy maluchy

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro gru 04, 2013 21:58 Re: Jeż to SKARBonka

Ja proponuję abyśmy w grudniu nakarmili tych co nie śpią.
Wybaczcie moją niską aktywność. Moje zdrowie podupadło dość mocno. Daje mi się we znaki mój własny organizm.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro gru 04, 2013 22:41 Re: Jeż to SKARBonka

Dopiero zobaczyłam wątek.
Muszę poczytać. Ale już teraz na wszelki wypadek piszę, że mamy spory ogród więc gdyby trzeba było to chętnie przytulimy jakieś jeże. Nie wiem czy na naszym terenie są jeże, nie widziałam. Na wszelki wypadek gałęzie zostały w kącie przykryte kupą liści. Zobaczymy czy jakieś tam przyjdą na zimę. Dopiero niedawno zobaczyłam na allegro jakie budki można jeżom zbudować.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw gru 05, 2013 9:18 Re: Jeż to SKARBonka

Witamy, witamy!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw gru 05, 2013 14:05 Re: Jeż to SKARBonka

Nemi pisze:Alessandra - jeszcze mi się nie przejaśniło :roll: Ale z tego, co pamiętam rozważaliśmy współpracę ze Stowarzyszeniem i opiekunami.

Nemi, tak, jak przedyskutujecie sprawę, napisz co uradziliście i czy jest możliwa taka opcja :wink:
Lidka , witamy wśród przyjaciół kolczastych -jeże przytulamy w ogrodzie na wiosnę :wink: i myślę,że któryś z pobliskich opiekunów ucieszy się z Twojej propozycji :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw gru 05, 2013 14:21 Re: Jeż to SKARBonka

Ja wiem, ze teraz śpią ale tak na wszelki wypadek napisałam.
Na wiosnę polecam się:)
Ogród jest nie w Katowicach. Ale za to spory i z niekoszonym pasem naokoło dla różnych żyjątek.
Jeże by się tam pewnie czuły całkiem dobrze.
Ptaków jest już sporo, jaszczurki też się zadomowiły, żabek dostatek, że o innych żyjątkach nie wspomnę. Jest wielka pryzma kompostowa ale bardzo ostrożnie ją wybieram:)) Tylko jakoś jeży nie widziałam oprócz jednego niestety już nieżywego. To może jednak są??

Natomiast w Katowicach własnołapnie spotkałam się z jeżem jak podjadał kocie jedzenie pod schodami:) A potem widziałam w ubiegłym roku całą rodzinkę w nocy szukającą czegoś na placu między blokami.
Mam niedaleko mały ogródek i wychodzę na okropnego flejtucha, bo zostawiam w ogródku gałęzie i liście na kupce. No ale przez to, że wszyscy są tacy obrzydliwie porządni i sprzątają do ostatniego listeczka to te biedaki nie mają gdzie zimować. W tym roku jakoś mało jeży widziałam:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie gru 08, 2013 0:30 Re: Jeż to SKARBonka

Lidka pisze:(...)
Mam niedaleko mały ogródek i wychodzę na okropnego flejtucha, bo zostawiam w ogródku gałęzie i liście na kupce. No ale przez to, że wszyscy są tacy obrzydliwie porządni i sprzątają do ostatniego listeczka to te biedaki nie mają gdzie zimować. W tym roku jakoś mało jeży widziałam:(

Lidko, jesteś po prostu proekologiczna :P Inni też kiedyś do tego dorosną.

A ja dziś z rozliczeniem listopada - tak jak pisałam, kupiliśmy kojec i trawę. Słonko dziś eksplorował :P Będzie w nim ćwiczył co drugi dzień na zmianę z Zołziną. W dni "nie-kojcowe" będziemy się masować i robić statyczne ćwiczenia. Wydaliśmy prawie 300 zł. Na Słoneczkowym koncie pozostało 421,05 zł.

W linkach faktury

http://i406.photobucket.com/albums/pp14 ... cccec9.jpg

http://i406.photobucket.com/albums/pp14 ... 4d2a5e.jpg

a tu Słoneczko
Obrazek

Obrazek

Bardzo, bardzo, bardzo wszystkim dziękujemy :!: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie gru 08, 2013 18:35 Re: Jeż to SKARBonka

Jak pięknie!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto gru 17, 2013 8:54 Re: Jeż to SKARBonka

To kto ogłosi beneficjenta grudniowego?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto gru 17, 2013 16:36 Re: Jeż to SKARBonka

villemo5 pisze:To kto ogłosi beneficjenta grudniowego?

w grudniu pomagamy z jeżowej skarpetki:

beneficjent:Opiekun Jeży NR-06 p.Sławomir Łyczko
Bielsko Biała, śląskie
cel: zakup akcesoriów

jeżyki będą wkrótce do pooglądania -daj znać Nemi, czy Pan Sławek przesłał zdjęcia podopiecznych, ostatnio dołaczyła jeżynka-podobno straszna zołza, zdążyła już pogryźc kolegę :mrgreen:
nie będę donosić kto taką mała wredotę przywiózł- i tym razem to nie ja 8) :wink:

alessandra

Post » Sob gru 28, 2013 0:47 Re: Jeż to SKARBonka

Strasznie mi głupio, bo prywatne kłopoty całkiem odciągnęły mnie od skarpetki ... Na szczęście na skarpetkowych dobroczyńców można liczyć :!:

Opiekunami jeży zajmuje się PSOJ NASZE JEŻE - dzięki stowarzyszeniu opiekunowie mają pozwolenie na opiekę nad zwierzakami i zwrot przynajmniej części kosztów. Każdy, kto zajmuje się zwierzakami wie, że nie ma górnej granicy i stale są wydatki ... dlatego uważałam, jeśli napełnimy skarpetkę - PSOJ prześle nam kopię faktury od Pana Łyczki, pokazać, że skarpetkowe środki zostały dobrze wydane. Niestety ... dowiedziałam się, że to za dużo pracy :|

Ale, jako skarpetka obiecaliśmy pomoc dla jeżyków Pana Sławka i nie może być inaczej. Nie dostaniemy faktury od PSOJ, więc sami kupimy jedzonko i dokument będzie na nas :P Jeżyki pana Sławka, też powinny dostać świąteczne prezenty ...

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob gru 28, 2013 9:38 Re: Jeż to SKARBonka

A jak tam napełnienie skarbonki w grudniu?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob gru 28, 2013 10:42 Re: Jeż to SKARBonka

Teraz mamy w skarpetce 170 zł.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob gru 28, 2013 12:53 Re: Jeż to SKARBonka

Nemi pisze:Teraz mamy w skarpetce 170 zł.

już 200zł :wink:
Przepraszam za czasowy niebyt tutaj związany z moimi futerkami... :(

Śliczny kolczatek, chociaż chyba nieśmiały nieco-zapewne jeden z podopiecznych Pana Sławka-bardzo sie cieszę,że udało sie rozwiazać sprawe wsparcia :ok:

alessandra

Post » Sob gru 28, 2013 13:00 Re: Jeż to SKARBonka

Ale super - bardzo dziękuję !

Ten rok był tragiczny :| Mam nadzieję, że ten nowy przynajmniej nie będzie gorszy.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon gru 30, 2013 11:01 Re: Jeż to SKARBonka

Nemi pisze:Ale super - bardzo dziękuję !

Ten rok był tragiczny :| Mam nadzieję, że ten nowy przynajmniej nie będzie gorszy.

Zgadzam sie i u mnie także, jednak myślę,że po tej 13tce każdy kolejny będize juz lepszy :ok: :ok: :ok:
Obrazek

alessandra

[poprzednia][następna]