DO ZAMKNIĘCIA.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto paź 16, 2012 12:58 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

Stare przynajmniej nie będą broić , ja wole stare zwierzaki :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto paź 16, 2012 13:44 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

nie chca starych,chca szczeniaka...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro paź 17, 2012 17:15 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

HOP..WILCZKA I STRZAŁECZKA SZUKAJA DOMKU :!:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw paź 18, 2012 17:53 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

Jesli dobrze pójdzie dziewczynki mogłyby razem zamieszkac u pewnego znajomengo-w gospodarstwie agroturystycznym,koło Siedlec,ale to zalezy od tego,czy nie będa łapały ptactwa.Myslałam tam oddac Strzałke samą,we dwie beda się nakrecały,wiec ..nie wiem...rozwazałam zostawienie w ostateczności Wilczki u nas jesli bym jej domu nie znalazła ...ona jest i czysta i kocha dzieci i koty akceptuje...Ne wiem,czy oddam ja do budy,choc wiem,że całe zycie spedziła na podwórku. :( Trudna sprawa.Ale ostatnio tyle zwierzaków wywalaja,że jesli jej teraz nie oddam to bede kombinowac ,żeby została.No nic na spokojnie przemysle.Na razie w sobote zawioze tam "na próbe obie"-za dom ręczy szefowa naszego TOZu ,wiec skoro człowiek ok,to trzeba się rozstać...Strzałka strasznie boi sie w domu,ona raczej będzie podwórkowa.Prawie tydzień jest u mnie i wiekszosc czasu przelezala pod łózkiem.Dzisiaj nawet sekunde głowe wystawiła z pokoju,ale zaraz znowu nawiała
Wiem,że znowu będzie kolejna bida,a pokój izolacyjny jest tylko jeden :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob paź 20, 2012 7:46 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

mamy zaraz wyjechac,a mi serce peka :cry: Próbowałam przekonac meza,zeby pozwolił Wilczce zostać,przynajmniej do czasu jak znajde dla niej miejsce na kanapie.Bezskutecznie...,dlaczego czuje sie jak zdrajca :cry:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob paź 20, 2012 11:34 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

wrócilismy do domu z dwoma suczkami.
Wilczki tam nie zostawiłam,bo tam dla niej nie było warunków.Miałaby mieszkac na podwórku.Maz sie ze mna strasznie pokłócił.,ale obiecałam jej jak najszybciej znalexc dom stły.Prosze Was o pomoc.Wilczka moze mieszkac z dziecmi,kotami ,ale w domu...Do budy jej nie dam..

Strzałka "asrała"jak krowa...dostała mega sraczki ze strachu...wróciła ze mna do domu..bo....POGRYZŁA POTENCJALNEGO WLASCICIELA.Krew się lała.ale jak ja dotknełam to lizała mi reke i wróciłysmy do domu.nIE MAM SIŁYtAK MNIE GŁOWA BOLI,ZE SZKODA MÓWIĆ.jESLI SUCZKI NIE ZNAJDA SZYBKO DOMU,sTRZAŁKA BEDZIE U MNIE NA PODWÓRKU ..NA ŁAŃCUCHU...inaczej ucieknie.Ona strasznie sie boi...Wydatków będzie masa,musze jej kupic szelki,zeby ja na dwór wyprowadzać w uprzezy.Całe szczescie ,ze miałam kolczatke na ostro,inaczej juz tam by nam uciekła...Tragedia,ona musiała byc bardzo,bardzo skrzywdzona.Na widok Pana zeby miała na wierzchu i robiła pod siebie.Biedna niunia...
Napisze jak się uspokoje,jestem zaryczana,maz sie juz uspokoił,ale powiedzielismy sobie kilka niemiłych słów,suki maja stad zniknąć najszybciej jak to mozliwe.No nic...trzeba się sprezyc dziewczyny...ech...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 21, 2012 14:13 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

Jutro obie zabieramy do weta na oględziny i zdjęcie szwów.
Niestety nie był to dobry pomysł łączyć akurat te dwie dziewuchy ,mama bardzo dominuje nad córą i ona jej się po prostu boi :cry:
wystarczy że tamta na nią spojrzy a Ferdka znika .
Pocieszam p.Teresę że po sterylizacji powinno się to zmienić,
Czujne są aż za bardzo ,siostrzeniec wychodził w nocy ,a one podniosły taki raban że cały dom się zerwał na równe nogi :ryk:
Najchętniej przebywają na dworzu ,ale kanapą w domu też nie pogardzą . :mrgreen:
Co najdziwniejsze drogę do niej znalazły same :wink:
Potrafią stare żaby sforsowac ogrodzenie i postraszyć ludzi idąc chodnikiem ,sforsować znaczy przeskoczyć 8O
Jednym słowem sprawiłam sobie 2 postrachy okolic :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie paź 21, 2012 15:08 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

one własnie były tutaj we dwie nierozłaczne,matka jej krzywdy nei zrobi,trzeba je karmic oddzielnie...
Strzałka tez jes utuczona...U mnie tez szczekaja jak "wróg"sie pojawia :lol: Mam nadzieje,że wszystko się Dorotka ułozy,bo nie mam gdzie ew.jej wsadzić :oops:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 21, 2012 17:02 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

BOZENAZWISNIEWA pisze:one własnie były tutaj we dwie nierozłaczne,matka jej krzywdy nei zrobi,trzeba je karmic oddzielnie...
Strzałka tez jes utuczona...U mnie tez szczekaja jak "wróg"sie pojawia :lol: Mam nadzieje,że wszystko się Dorotka ułozy,bo nie mam gdzie ew.jej wsadzić :oops:

myślę że o tym nie ma mowy :roll:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon paź 22, 2012 10:23 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

szwy zdjęte u Fredki ,była bardzo grzeczna i u weta i w aucie :wink:
Lady Gaga ma rozlizane i stanz ap. jest na zastrzykach z antybiotykiem.
ładnie chodzi na smyczy .
Obie nie spuszczają z oczu opiekunki.
waga 13 kg i 10 kg.
Obrazek

dorcia44

Post » Pon paź 22, 2012 10:43 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

dorcia44 pisze:szwy zdjęte u Fredki ,była bardzo grzeczna i u weta i w aucie :wink:
Lady Gaga ma rozlizane i stanz ap. jest na zastrzykach z antybiotykiem.
ładnie chodzi na smyczy .
Obie nie spuszczają z oczu opiekunki.
waga 13 kg i 10 kg.

No tak myslałam,ze ok 10-ciu,a Niuńka to tłuscioch jeden :(
Kurka z tymi szwami :( Nic juz chyba im nie grozi...
U nas Wilczka grzeczna,ładnie na smyczy chodzi,prosi na dwór,Strzałka dalej wystrachana,chociaz mnie po rekach lize jak jesc dostaje... :(
Zero zapytań z ogłoszeń
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto paź 23, 2012 14:28 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

dziewczyny ani razu nie załatwiły się w domu :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto paź 23, 2012 14:43 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

dorcia44 pisze:dziewczyny ani razu nie załatwiły się w domu :ok:

Super wiadomość. :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto paź 23, 2012 16:59 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

U mnie Wilczka prosi na dwór,Strzałka nie,ale dzisiaj wieczorkiem 8O Strzałeczka przyszł do mnie do salonu,jak szykowałam zwierzakom jedzenie.Wzruszyłam się,potem dreptu dreptu i poszła za mna do pokoju gdzie tace z miesem postawiłam i namoczona tańsza suchale z mięsem nie bardzo maja jak wygrzebac,wiec zjedza i to :)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto paź 23, 2012 23:44 Re: Wilczka i Strzałka szukaja domu,pozostałe dwie bezpieczn

"Kochane Ciocie!
Jestem śliczna dziewczynka,nie chcę mieszkac w budzie,bo na prawde kocham ludzi,tylko się ich boję,wiec wyglądam na groźną.Dzisiaj postanowiłam pokazac swojej dużej,zeby się tak nie nerwowała co ze mną zrobić,bo ja jestem zakochana w nowej pańci i wszystko zrobie,zeby mnie nie oddała "na stracenie"A co zrobiłam,żeby duza nie płakała dzisiaj?No zaczełam wariowac na łózku,merdać ogonkiem i szczekac do duzej jak wymieniała kocie kuwety.Duża wylazła z kibelka i spytała,czy to praawda,że ten szalony szczekac to ja....No to jeszcze bardziej zaczełam wolac duza do siebie,neich przyjdzie i mnie utuli...No i duza odłozyła łopatkę,zostawiła kuwete na pralce i przyszła do pokoju dalej patrzac na mnie jak na dziwadło.Ale nachyliła sie nade mna i z niedowierzaniem powiedziała do mnie"Strzałeczka,dobra z ciebie psinka,dobra malutka"No i wtedy pokazałam pańci jak się ciesze ,że tu jestem-wywaliłam sie kołami do góry i czekałam jak mi pysia wycmoka...i wycmokała -duza przestała się bac,że ja capnę,a ja wiem juz ,że nie będzie szukała mi domu na dworze,bo ja jestem piesek z klasa-nie gryze tych co mnie kochają"
STRZAŁKA-AGRESYWNA"SUKA"
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]