Osierocone psy z Wawra - mają DOMY!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon paź 03, 2011 19:04 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

:D :D :D
Mam dobrą wiadomość,
W ostatnią sobotę 1 października o 9 rano Bebi pojechała do domu.!!!
Była u mnie przez ostatnie dni żeby trochę się przyzwyczaić do ludzi i poznać z nową opiekunką, która jakoś nie mogła dojechać do Konstancina. O początkach już pisałam, a w ciągu ostatniego tygodnia okazało się na dodatek, że całkiem niezły z niej pieszczoch. Z początku bardzo nieśmiało, zaczęła zaczepiać mnie dotykając rąk pyszczkiem, gdy robiłam coś w klatce. Z dnia na dzień rozkręcała się coraz bardziej, lizała po ręku, zaczepiała łapką a nawet wywalała się brzuchem do góry, żeby ją głaskać. Pod koniec trudno było jej sprzątać w klatce, bo napraszała się o pieszczoty i lizała po twarzy. Często siedziała w wejściu do klatki, ale wyjść się jeszcze bała, choć mam wrażenie, że bardzo mało już jej brakowało. Niestety do osób, z którymi nie znała się tak długo dalej zachowywała dystans, ale nie była już to głównie ciekawość, a nie panika jak wcześniej. W każdym razie przekonałam się, że można ją wyciągnąć z tego przerażenia całym światem, w jakim tkwiła i mam wrażenie, że zrobiłam tu dobry początek. Należy teraz trzymać kciuki, żeby z nową opiekunką udało się to dociągnąć do końca. Ja miałam dużo radości z obserwowania jak z pod totalnego wypłosza zaczyna wyglądać wielki pieszczoch i radosny i ciekawski piesek. Myślę, że już dawno tak pożytecznie nie spędziłam urlopu.

Pozostałe psy dalej czekają na swoje domy, a już wszystkie są kontaktowe i smyczowe, a większość nawet samochodowe. Nic tylko dokooptować je do rodziny.

Dodam, że Rysio jest super-miziasty, ale nadal nie lubi obroży i smyczy, choć robi postępy.
Ruda zrobiła postępy ogromne, chodzi już na spacery, jednak z tej piątki jest zdecydowanie najbardziej nieśmiała.

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Nie paź 09, 2011 8:51 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Dziękujemy! :D

Apsa

Post » Nie paź 09, 2011 12:01 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon paź 10, 2011 9:06 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Dziękujemy! :D

Apsa

Post » Nie paź 16, 2011 13:10 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Szalony Kot pisze:Została Tosia, ale to już jutro/ pojutrze :oops:

Jak się ma wydarzenie dla Tosi? ;)

Przypominam o allegro cegiełkowym, jeszcze tydzień :)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1866315009

Ruda poszła w ślady Bebi i też zmieniła lokum na domowe (nie jestem tylko pewna, czy to dt czy domowy hotelik). Oby jak najszybciej znalazła się już w domu stałym
A Bebi już na swoim robi pomału dalsze postępy :)

Apsa

Post » Sob paź 22, 2011 9:48 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Szalony Kocie,
Twoje ogłoszenia na FB zawsze trafiają do ludzkich serc. W ciągu ostatnich kilku dni znowu pojawiły się wpłaty na koncie Fundacji JOKOT z przeznaczeniem dla psów z Wawra.
A to zestawienie wszystkich wpłat dla tych psów, na łączną kwotę 4.199 zł.
Obrazek
Do tej pory Fundacja zapłaciła 3.506,71 zł za utrzymanie psów w hoteliku.
Saldo wynosi 692,29 zł, w ciągu najbliższych dni mamy otrzymać kolejną fakturę do zapłaty.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob paź 22, 2011 19:26 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

A te ostatnie wpłaty to nie z allegro? :lol:

Najważniejsze, że są :)
Pozwoliłam sobie przekopiować raport na dogomanię.

Apsa

Post » Wto lis 15, 2011 9:41 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Bebi w nowym domu powoli sie oswaja, nie potrzebuje już klatki, po mieszkaniu chodzi luzem, na spacery po ogrodzie - w szeleczkach.
Ruda nadal jest w domowym dt, ale ponieważ jej potencjalni właściciele mają teraz do niej blisko - odwiedzają ją regularnie i chyba się już trochę przywiązali ;)
Jest osoba zainteresowana Rysiem, może coś z tego będzie, może nie.
Tosia ma szanse na dom u jednej z osób od początku zaangażowanych w akcje, ale ciiii ;)
Czwórka, czyli trzy duże "owczarki wawerskie" i Rysio nadal są w hotelu. Po zabraniu Bebi i Rudej Rysiek był trochę samotny, ale ma już jakąś nową koleżankę.
Dla trzech owczarków wawerskich wykupiłam pakiety ogłoszeń. Teraz w listopadzie jakoś mamy więcej psich adopcji, więc mam nadzieję, że i wawerskie wreszcie kogoś zainteresują.
Kciuki, kciuki, kciuki prosimy! :)

Apsa

Post » Wto lis 15, 2011 9:50 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Rysia podsyłałam na dogo w kilku wątkach i na tablicy w "przygarnę psa", cieszę się, że coś się ruszyło :)
Trzymam kciuki, że adopcje ruszą :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lis 15, 2011 12:41 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

i ja :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]