Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw lip 09, 2015 12:26 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Aia, a ja mam taką potrzebę
http://www.homebook.pl/produkty/5446936 ... lo-vintage
taką jak ta niedostępna :mrgreen:
Nie musiałaby być taka śliczna - choc może - wolałbym by była niedroga :?
Ale taki krój, pokrój i TWARDA. Jak krzesło tapicerowane. Kiedyś były tego typu materace.. wypchane jakimś włosiem czy czymś.. Ona się nie może uginać. I gruba. Ma być na krzesło do biurka.
Wiesz może skąd sie taką bierze? tzn kupuje?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lip 09, 2015 12:48 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Morelowa, a chodzi dokładnie (mniej dokładnie) o taki wzór i kolor siedziska?
Bo jak moze być jednolita, bez nadruku, to ja kupowałam w Leroy Merlin... z tym, że chyba kosztowała 25-30 zł (czyli nie najtaniej)
Od razu uprzedzam, że te poduchy są genialne dopóki ich się nie chce wyprać... Po miesięcznej wizycie kilku kotów próbowałam je uprać ręcznie. Raz, że materiał zafarbował tym czymś ze środka (włosiem?), dwa - zaczęły cuchnąć, trzy - nie chciały wyschnąć i trafiły na śmietnik, także Kaj się nimi nacieszył ze 3-4 miesiące..

Przez 5 lat szukałam programu do naprawy uszkodzonych filmów z aparatu. W końcu ktoś taki program zrobił, natrafiłam na niego (z pomocą znajomego) i udało mi się naprawić filmiki z 2009 i 2010 roku. Krótkie, kilkunastosekundowe, bez dźwięku, format wielkości znaczka pocztowego, ale jest ich ok 300. Z Kajem i naszymi PodwórKotami - Kotem, Kokotą, Tiko. Tęskno za Nimi... Zdjęcie Kota, razem z Aschem i Kajem, wciąż wisi na mojej ścianie w sypialni. Mądry był z Niego zwierz. Magiczny.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw lip 09, 2015 13:02 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dzięki :D
Może być byle jaka [choć ta ze zdjecia i podobne to taki mój klimat] byle kwadratowa, wysoka i twarda.
Te - nieobecne - w sklepach internetowych i na allegro są/były dużo droższe.
I nie będę prała! Ona ma być dla mnie, nie dla kotów, a ja się.. hmmm... myję i ubranko zmieniam :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw lip 09, 2015 13:28 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

to na allegro znalazłam za 16 zł (choć do końca aukcji zostały 3 min) i za 22zł. Ale w bardzo pstrokatym kolorze. Jeszcze można poszukać w Ikei, mogą być podobne.

PS
jeśli ktoś ma ochotę, to proszę się częstować banerkiem
im więcej osób się dowie, tym może więcej pieniędzy uda się uzbierać i dotrzeć do fundacji/osób, którym przyda się trochę grosza
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=169651][img]http://wstaw.org/m/2015/07/09/P2010592.JPG[/img][/url]

Z chęcią też przygarnę zgrabniejszy baner.

PS 2
w domu strasznie cicho... pusto

Aia

Post » Czw lip 09, 2015 15:04 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ale co na tym allegro ? 8O i gdzie konkretnie?

Te Twoje pufy... ech.. :1luvu:

Obrazek

morelowa

Post » Pon lip 13, 2015 11:53 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Mam na dziś tyle planów, że czuję, iż nie wyjdzie z nich nic. Powrót do rutyny (i normalności) idzie, jak krew z nosa. Wszystko, co wiążę się z opuszczeniem domu, jest abstrakcją. Tu jeszcze prace jakoś idą. Poprane, odkurzone, poprasowane, pochowane to, co zbędne, kurze pościerane, nawet jedno skrzydło okna umyte, bym mogła przyczepić moskitierę. Próbuję coś zacząć szyć, ale co chwila energia się kończy, ręce stają się ołowiane i wraca uczucie pustki. Nie słychać ciaptania pazurów po panelach. Jestem już zmęczona. Chciałabym normalnie przeżyć dzień. Ale nie umiem. Wszystko wybija mnie z rytmu.
I śnią mi się koty.
To już miesiąc.

Aia

Post » Pon lip 13, 2015 19:22 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Koty...?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon lip 13, 2015 19:41 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O ! Megana 8O

A ja myślę, że dobrze, że koty.

I jak plany? Może zamiast wielu, wymyślić sobie jeden..i jakoś tak spróbować..

Obrazek

morelowa

Post » Wto lip 14, 2015 10:54 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Megana pisze:Koty...?

Różne. Przeważnie anonimowe. Raz kociątko z forum, że umierało. Raz kot wielkości małego palca. Innym razem jakieś czarne, po prostu sobie były. Przeważnie nie śni mi się, a koty to już w ogóle. Teraz mnie męczą na zmianę ze spędami rodzinnymi (których i tak nie lubiłam, a teraz znieść nie mogę). Jeszcze tylko brakuje do kompletu mojej rodzicielki krzywdzącej Kaja (do tej pory, to był mój nawracający koszmar, że nie mogłam wyciągnąć psiego od tej sadystki) i będzie super.
Z planów nici. Cały dzień padało, rozmokłam na kanapie. Najgorzej zrobić coś, co powinno sprawić przyjemność, wtedy się nie chce, rozchodzi się po kościach. To, co musi, być zrobione jakoś idzie. Dziś w ogóle nie mam humoru. Dla odmiany. Może po zupce "chińskiej". Może skorzystam z rady i kupię awokado na koktajl.

Aia

Post » Pt lip 24, 2015 10:41 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dziś jest okropnie. Serce łomocze, jakby chciało się wydostać, bije nie wiadomo po co, boli, wnętrzności do rytmu się skręcają. Chciałabym móc powiedzieć, że Ktoś wygrał, było "zabawnie", ale poddaje się, wystarczy, niech już mi oddadzą Kaja. Śniło mi się, że przestał oddychać. Przerażenie. Zryw. Świadomość - On już nie żyje. Innym razem, że jest wtulony, jak zwykle pyszczydło pod ręką, a ja głaszczę Go po grzbiecie. Jest zimny. Nie żyje. Dziś obudziły mnie dźwięki z drugiego pokoju, popiskiwanie. Ale w koszyku leży jedynie zdjęcie Kaja. Jego nie ma.
Ciało przyzwyczajone do odruchów, nadal, automatycznie rzucam odkrojone kawałki mięsa czy rolki po papierze na podłogę, potem podnoszę, przecież Kaj już ich mi nie przyniesie, bo Go nie ma.

Aia

Post » Sob lip 25, 2015 20:35 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Oh, Asiu, Asiu. :(

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob lip 25, 2015 20:39 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Mnie boli serce :(
Tak bardzo wielki smutek jest w tym, co piszesz :(
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Sob lip 25, 2015 21:06 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Asiu, tak mi przykro, ze nie można Ci pomóc. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lip 25, 2015 22:40 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Asia pamietaj o tych 12 +, wiele ich jeszcze przed Toba ;). Wiem jak jest, niedawno minelo 6 miesiecy bez Zena. Nie ma dnia bym nie wyla, byl czescia mnie, zabral wielki kawal ze soba. Ale warto trwac dla tych, dla ktorych bedziemy ratunkiem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Śro lip 29, 2015 18:24 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Marzyłam, aby Kaj doczekał siedemnastych urodzin. Ludzie często Nas zaczepiali na ulicy i zagadywali. Opowiadali o swoich psiakach, które dożyły tego wieku. Tak bardzo chciałabym móc powiedzieć "Mój też". Wiedziałam, że to niemożliwe, bardzo mało prawdopodobne, ze względu na schorzenia i stan ogólny psiego. Ale zawsze powtarzałam Kajowi, że MUSI wytrwać przynajmniej do piętnastki. Nie może mnie wcześniej zostawić. I nie chciał, wiem to. Cały czas wodził za mną wzrokiem, kiedy już nie mógł się ruszać.
Czuję, że każda komórka w moim ciele drży z rozpaczy. Tak bardzo bym chciała cofnąć czas, stchórzyć i nie słuchać rozsądku, wybrać inny wariant... móc dotrzymać słowa, że już nigdy nic złego Kaja nie spotka. Jak po czymś takim można dalej żyć normalnie? Jak można zapomnieć o tym, co zrobiłam, jak się z tym pogodzić, zaakceptować...
Żegnałam już niejedno zwierze, nie zawsze spokojnie, także po przegranej walce z chorobą, ale nie w taki sposób. Nie Jego.

Patrzę właśnie na psiaka sąsiadów, tak podobnego do Kaja... Taki młody, szalony, rudy.

Aia

[poprzednia][następna]