Moderator: Moderatorzy
Dodam jedynie, że trudno zgodzić się z opinią, że w schronisku nie zauważono, zmniejszania ilości przyjmowanych kotów pomimo prowadzenia akcji sterylizacji. Jest to bardzo oryginalny pogląd...
Kamakolo pisze:Dodam jedynie, że trudno zgodzić się z opinią, że w schronisku nie zauważono, zmniejszania ilości przyjmowanych kotów pomimo prowadzenia akcji sterylizacji. Jest to bardzo oryginalny pogląd...
Proszę mnie poprawić, jeśli błądzę.
Sprawozdania z działalności Schroniska są rzeczą jawną i ogólnodostępną, prawda?
Wystarczy wziąć, powiedzmy... 5 ostatnich lat, by zweryfikować o ile spadła ilość przyjmowanych do Schroniska kotów.
Myślę, iż wielu czytelników miau.pl chętnie porównałoby teorię z praktyką: czyli jak znaczny był spadek przyjęć kotów do Schroniska w stosunku do lat ubiegłych?
Możemy liczyć na konkretne statystyki w tej sprawie?
Mała1 pisze:[...]Większość kotów trafiających do schroniska to nie dzikie koty miejskie, a domowe koty porzucone przez swoich właścicieli, albo mioty domowych kotów podrzucone pod drzwi. Stąd pewnie takie dane statystyczne.
Saraa pisze:Jak wygląda obecnie sterylizacja kotów bezdomnych. Proszę o namiar w Bydgoszczy są tu dokarmiane kotki w okolicach zamieszkania moich rodziców i w Gdańsku gdzie studiuje moja córka.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości